Winterdepressie combi-therapie

Lichttherapie én internettherapie

Met de de combi-therapie gaat Mentaal Beter de strijd aan met winterdepressie. De combi-therapie bestaat uit: 

  • lichttherapie (u krijgt van ons een therapielamp kosteloos mee naar huis)
  • face-to-face gesprekken 
  • depressie internettherapie met de eHealth module Kleur je Leven

Lichttherapie, internettherapie en face-to-face contacten met de therapeut versterken elkaar. Cognitieve gedragstherapie is de basis van de winterdepressie therapie. Dit is een bewezen effectieve behandelvorm bij depressie. De lichttherapie werkt in op de melatonine-serotonine hormoonbalans. Dus zowel op lichamelijk als psychisch vlak wordt de winterdepressie aangepakt. Met de internetmodule Kleur je Leven geven we u zoveel mogelijk flexibiliteit en eigen regie over uw behandeling.

Winterdepressie? Thuis aan de slag!

Het mooie van de winterdepressie combi-therapie is dat u overwegend thuis aan de slag gaat. Met de FW-400 Energielamp/lichttherapielamp die u van ons krijgt én de online therapie van Kleur je Leven heeft  u zelf de regie over de vorderingen van uw behandeling. U bent flexibel, u hoeft 's morgens niet op locatie achter een daglichtlamp. Ook hoeft u uw schema niet om te gooien voor wekelijkse gesprekken met uw therapeut. Face-to-face gesprekken met uw behandelaar zijn echter wel noodzakelijk, afhankelijk van de mate van uw winterdepressie.

Tijdens de diagnose wordt goed gekeken of lichttherapie voor u geschikt is en welke intensiteit van behandeling nodig is passend bij de klachten die u ervaart. Lees ook meer over de symptomen van winterdepressie.

Lichte winterdepressie

Als bij de diagnose is bepaald dat u een lichte winterdepressie heeft dan is de totale therapieduur 4 tot 6 weken. U gebruikt de therapielamp en u heeft 1 face-to-face intakegesprek én 1 evaluatiegesprek met uw therapeut. U volgt de volledige Kleur je Leven internettherapie.

Gemiddelde winterdepressie

Bij een gemiddelde winterdepressie heeft u naast het intakegesprek nog 3 gesprekken met uw therapeut. Het is fijn om de vorderingen die u thuis maakt, en eventueel de problemen waar u tegenaan loopt, face-to-face te bespreken. U gebruikt de therapielamp en u volgt de volledige Kleur je Leven internettherapie.

Zware winterdepressie

Iemand met een zware winterdepressie heeft een intensieve behandeling nodig. Als de diagnose 'zware winterdepressie' is gesteld dan plant u naast de intake nog 6 gesprekken met de therapeut in. De therapeut houdt vinger aan de pols en u kunt bij hem/ haar met al uw vragen terecht. Deze feedback momenten zijn voor iemand met een zware depressie erg belangrijk. Ook bij een zware winterdepressie gaat u thuis aan de slag met de therapielamp. U volgt ook het volledige Kleur je Leven programma.

Online test winterdepressie
Online Aanmelden Volwassenen
Winterdepressie Combi-therapie bij Mentaal Beter bestaat uit online therapie en lichttherapie. Je krijgt een daglichtlamp mee naar huis, je kunt thuis aan de slag.
Zoek een praktijk
v
v
Toon praktijken
Verwijder selectie Uitgebreid zoeken