Ehealth vanaf 16 jaar - Online behandeling gecombineerd met persoonlijke gesprekken.

E-health (internettherapie)

Bij Mentaal Beter vinden wij hetbelangrijk dat cliënten het grootste deel van hun behandeling zelf doen. Dithoudt in dat zij als expert gezien worden op het gebied van hun klachten endaarom ook zoveel mogelijk zelf de doelen van de behandeling opstellen. Ookstimuleren wij cliënten om zelf actief aan de slag gaan met het lezen over huneigen behandeling, het maken van huiswerkopdrachten en / of het oefenen in hundagelijks leven. Wij maken bij Mentaal Beter binnen behandelingen (in overleg met de cliënt),gebruik van het internet. 

Naast de reguliere behandelingen, waarbij er persoonlijk contact is tussen de cliënt en de behandelaar in de spreekkamer, biedt Mentaal Beter ook internettherapie aan. Internettherapie binnen de ggz wordt ook wel “online therapie” genoemd, “e-Mental Health” of kortweg: “e-Health”. Bij e-Health verlopen elementen uit een behandeling via het internet.

Leeftijd internettherapie

Kleur je Leven en FearFighter zijn eigenlijk ontwikkeld voor volwassenen. Wij adviseren daarom dat deze therapie vanaf een leeftijd van 16 jaar wordt ingezet. Voor de meeste cliënten onder de 16 jaar zal het nog erg moeilijk zijn. Maar als jongere cliënten toch graag deze therapie willen volgen kan dit uiteraard altijd besproken worden met hun behandelaar.

Online behandeling en persoonlijke gesprekken

Omdat we zien dat de effecten van internettherapie het grootst zijn wanneer deze in combinatie met persoonlijk contact wordt aangeboden, zetten wij bij Mentaal Beter altijd een combinatie in van zowel e-health als persoonlijke gesprekken. Dit heet “blended therapie”.

E-health communicatie

Mentaal Beter gebruikt diverse soorten informatie- en communicatietechnologieën (ICT) ter ondersteuning van de behandeling bij Mentaal Beter. Hierbij kan gedacht worden aan:
  • digitale vragenlijsten zoals de ROM begin- eindmeting
  • het digitale cliënten portaal: e-mental health platform (EMHP)
  • e-mail
  • beeldbellen (zoals Microsoft Lyncc)

E-health behandelprogramma’s

Bij Mentaal Beter kunnen cliënten gebruik maken van twee online behandelprogramma’s: De online behandelingen bevinden zich in een online privé omgeving. Filmfragmenten worden afgewisseld met opdrachten, educatie en animaties. Cliënten kunnen zelfstandig aan de slag om klachten aan te pakken.

Bel mij voor meer informatie
v
v
Toon praktijken
Verwijder selectie Uitgebreid zoeken
Folder Kleur je Leven
Folder FearFighter