Mentaal Beter

Netwerk van GZ-psychologen, Psychotherapeuten en Psychiaters

Mentaal beter worden en blijven - dat is waar wij voor staan! Sinds onze oprichting in 2006 is het ons doel om mensen te helpen met het aanpakken van psychische problemen die hun dagelijks leven belemmeren. Mentale vitaliteit is immers van groot belang voor het leiden van een gelukkig leven.

Wij zijn een curatieve geestelijke gezondheidszorg (ggz) aanbieder met een landelijk netwerk bestaande uit (gz-)psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters. Met ruim 450 medewerkers verspreid over meer dan 60 locaties door heel Nederland, helpen wij zowel kinderen, jongeren als volwassenen in de generalistische basis ggz (gb-ggz) en specialistische ggz (s-ggz).

Onze specialisatie ligt op het gebied van lichte tot matig-ernstige klachten die te maken hebben met depressie, angststoornissen, trauma, ADHD, autisme en somatisch-symptoomstoornissen. Het verminderen van klachten is echter niet het enige waaraan wij werken: bij elke behandeling zorgen wij ervoor dat mensen groeien in hun zelfredzaamheid en weer de regie over hun eigen leven kunnen oppakken, ongeacht hun leeftijd. Daarnaast zijn wij continu op zoek naar effectievere en innovatieve behandelmogelijkheden. Zo behalen wij dan ook een behandelresultaat wat hoger is dan het landelijk gemiddelde.

Missie

Onze missie is om een actieve bijdrage te leveren aan de mentale vitaliteit van onze cliënten - zowel jong als oud - waarbij hun zelfredzaamheid zoveel mogelijk wordt gestimuleerd en opgebouwd.

Visie

Wij willen ons onderscheiden in het aanbieden van moderne geestelijke gezondheidszorg en daarmee aansluiten op ontwikkelingen in de maatschappij.

Kernwaarden

Persoonlijk 
Bij ons kun je rekenen op een op maat gesneden aanpak, waarbij jij op de eerste plaats staat.

Duidelijk 
Wij informeren je duidelijk over wat je kunt verwachten van jouw behandeling. Daarnaast meten we tijdens de behandeling de voortgang en bespreken deze met jou.

Doelgericht 
Wij zetten behandelingen heel gericht in, afgestemd op jouw hulpvraag. We houden van korte lijnen, zijn toegankelijk, aanspreekbaar en koppelen snel terug.

Actief samenwerken
We bekijken samen met jou welke behandeling het beste bij jou past, zodat we samen kunnen werken aan een zo optimaal mogelijk effect van de behandeling.

 
Kernwaarden Mentaal Beter


Zorgaanbod

Mentaal Beter heeft een gevarieerd en uitgebreid zorgaanbod in de generalistische basis ggz (gb-ggz) en de specialistische ggz (s-ggz). Bij ons kunnen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met uiteenlopende problematiek en hulpvragen terecht. 

Kind en Jeugd

De professionals van Mentaal Beter zijn specialisten in het behandelen van problematiek zoals angststoornissendepressieve klachten, lichamelijke klachtenADHDtrauma of autisme bij kinderen en jeugdigen. Het merendeel van de behandelingen wordt op elke vestiging aangeboden, echter kan op sommige vestingen het aanbod verschillen.

Volwassenen

Voor volwassenen biedt Mentaal Beter behandelingen aan voor problematieken als autisme, angststoornissendepressieve klachteneetstoornissenonvoldoende verklaarbare lichamelijke problemen (SOLK)persoonlijkheidsstoornissenADHD en posttraumatische stress-stoornissen (PTSS)

Mentaal Beter heeft meer dan 60 praktijken verspreid door Nederland. Bij zoek een praktijk vind je direct een vestiging bij jouw in de buurt. Mentaal Beter heeft zowel eigen vestigingen als professionals die werken vanuit een eigen praktijk in een franchiseformule.


Aansluiting beroeps/banche- en koepelorganisaties GGZ

Mentaal Beter is als instelling lid van:

  • MEERGGZ: de innovatieve en ondernemende belangenvereniging van zelfstandige instellingen in de geestelijke gezondheidszorg.
  • NedKAD:Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie.
Bij Mentaal Beter werken behandelaren die een individueel lidmaatschaphebben voor de volgende organisaties:

Geen crisisdienst

Onze praktijken hebben geen 24-uurs bereikbaarheid of crisisdienst. Indien er sprake is van een spoedgeval kun je het beste contact opnemen met jouw (dienstdoende) huisarts.

Onverzekerde zorg

Mentaal Beter werkt nauw samen met Vitalmindz - een organisatie met coaches en psychologen die zich inzet voor het helpen van mensen met psychische klachten die onder onverzekerde zorg vallen. Vitalmindz is gespecialiseerd in het aanpakken van psychisch verzuim en het behandelen van burn-out.

Lees meer over...

Zoek een praktijk
v
v
Toon praktijken
Uitgebreid zoeken
Met welke gemeenten heeft Mentaal Beter een contract afgesloten voor Kind & Jeugd?
Met welke zorgverzekeraars heeft Mentaal Beter contractafspraken voor Volwassenen?