Mentaal Beter

Netwerk van GZ-psychologen, Psychotherapeuten en Psychiaters

Uw persoonlijke zorg staat altijd centraal. Iedere cliënt heeft zijn of haar eigen reden om een beroep te doen op de geestelijke gezondheidszorg. Wij bekijken altijd per situatie samen met u welke behandeling het beste bij u past. 

Missie

Onze missie is om een actieve bijdrage te leveren aan de mentale vitaliteit van onze cliënten met optimale zelfmanagement en zelfredzaamheid van de cliënt.

Visie

Wij willen excelleren in het aanbieden van moderne geestelijke gezondheidszorg en daarmee aansluiten op ontwikkelingen in de maatschappij.

Kernwaarden

Persoonlijk 
U mag bij ons rekenen op een op maat gesneden aanpak. Waarbij u op de eerste plaats staat.

Duidelijk 
Wij informeren u helder over de behandeling. Tijdens de behandeling meten we de voortgang en bespreken deze met u.

Doelgericht 
Wij zetten behandelingen heel gericht in, afgestemd op uw hulpvraag. We houden van korte lijnen, zijn toegankelijk, aanspreekbaar en koppelen snel terug.

Actief samenwerken
We bekijken samen met u welke behandeling het beste bij u past, zodat we samen kunnen werken aan een zo optimaal mogelijk effect van de behandeling.

 
Kernwaarden Mentaal Beter


Zorgaanbod

Mentaal Beter heeft een gevarieerd en uitgebreid zorgaanbod in de generalistische basis ggz (gb-ggz) en de specialistische ggz (s-ggz). Bij ons kunnen patiënten met uiteenlopende problematiek en hulpvraag terecht. Het zorgaanbod bestaat onder meer uit behandelingen voor zowel kind en jeugd als volwassenen.

Kind en Jeugd

De professionals van Mentaal Beter zijn specialisten in het behandelen van zwaardere problematiek zoals angststoornissendepressieve klachten, lichamelijke klachtenADHDtrauma of autisme bij kinderen en jeugdigen. Het merendeel van de behandelingen wordt op elke vestiging aangeboden, echter kan op sommige vestingen het aanbod verschillen.

Volwassenen

Voor volwassenen biedt Mentaal Beter behandelingen aan voor problematieken als autisme, angststoornissendepressieve klachteneetstoornissenonvoldoende verklaarbare lichamelijke problemen (SOLK)persoonlijkheidsstoornissenADHD en posttraumatische stress-stoornissen (PTSS)

Mentaal Beter heeft meer 50 praktijken verspreid door Nederland. Bij zoek een praktijk vindt u direct een vestiging bij u in de buurt. Mentaal Beter heeft zowel eigen vestigingen als professionals die werken vanuit een eigen praktijk in een franchiseformule.


Aansluiting beroeps/banche- en koepelorganisaties GGZ

Mentaal Beter is als instelling lid van:

  • MEERGGZ: de innovatieve en ondernemende belangenvereniging van zelfstandige instellingen in de geestelijke gezondheidszorg.
  • NedKAD:Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie.
Bij Mentaal Beter werken behandelaren die een individueel lidmaatschaphebben voor de volgende organisaties:

Geen crisisdienst

Onze praktijken hebben geen 24-uurs bereikbaarheid of crisisdienst. Indien er sprake is van een spoedgeval kunt u het beste contact opnemen met uw (dienstdoende) huisarts.

Onverzekerde zorg

Mentaal Beter werkt nauw samen met Vitalmindz - een organisatie met coaches en psychologen die zich inzet voor het helpen van mensen met psychische klachten die onder onverzekerde zorg vallen. Vitalmindz is gespecialiseerd in het aanpakken van psychisch verzuim en het behandelen van burn-out.

Zoek een praktijk
v
v
Toon praktijken
Uitgebreid zoeken
Met welke gemeenten heeft Mentaal Beter een contract afgesloten voor Kind & Jeugd?
Met welke zorgverzekeraars heeft Mentaal Beter contractafspraken voor Volwassenen?