Aanmelden bij Mentaal Beter

Aanmelden

U kunt zich zowel telefonisch als online bij ons aanmelden. Om een behandeling te starten heeft u meestal een verwijzing van uw huisarts nodig. Bij jeugdigen mag een buurt- of wijkteam ook voor een verwijzing zorgen. Klik hier voor meer informatie over de verwijzing en de verwijsbrief.

Telefonisch aanmelden

Telefonisch aanmelden kan bij één van onze medewerkers van het Planbureau. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 20.00 uur op nummer 088 010 4480. Dit gesprek duurt ongeveer 5 minuten. Tijdens dit gesprek vragen wij uw NAW-gegevens, BSN nummer en polisnummer van uw zorgverzekering.

Online aanmelden

Online aanmelden kan door op de knop 'Bel mij voor een afspraak’ te klikken. U kunt hier uw voorkeur aangeven op welk moment van de week u door ons gebeld wilt worden. Indien u geen voorkeur opgeeft, wordt u uiterlijk binnen 2 werkdagen gebeld. Het gesprek met één van onze medewerkers van het Planbureau duurt ongeveer 5 minuten. Tijdens dit gesprek vragen wij uw NAW-gegevens, BSN nummer en polisnummer van uw zorgverzekering.

Aanmelden kinderen en jongeren

Voor een aanmelding van een kind tot 16 jaar is het noodzakelijk dat beiden gezaghebbende ouders toestemming geven voor deze aanmelding. Indien de ouders gescheiden zijn en zij gezamenlijk het ouderlijk gezag over hun kind hebben, zullen we schriftelijke toestemming van beide ouders vragen. Ook wanneer één van de ouders het kind aanmeldt, dient de andere ouder hiervoor toestemming te geven. Deze ouder heeft immers ook recht op informatie over de behandeling.

Kinderen tussen de 12 en 16 jaar hebben recht op geheimhouding van de psycholoog. Enkel wanneer dit in het belang van het kind is, zal de psycholoog deze geheimhouding (na overleg met het kind) doorbreken.

Jongeren vanaf 16 jaar mogen zichzelf aanmelden voor psychologische hulpverlening. Ook zij hebben het recht op geheimhouding van de psycholoog. Hier geldt ook: alleen indien de psycholoog dit noodzakelijk acht zal deze, na overleg met de jongere, in het belang van de jongere, de geheimhouding kunnen doorbreken.

Onze psychologen streven er uiteraard naar om ouders zoveel mogelijk te betrekken bij de behandeling van hun kind.

Spoedgeval?

Mentaal Beter heeft geen 24-uurs bereikbaarheid of crisisdienst. Indien er sprake is van een spoedgeval neem dan zo snel mogelijk contact op met de (dienstdoende) huisarts.
Zoek een praktijk
v
v
v
v
v
v
Toon praktijken
Uitgebreid zoeken
Bel mij voor een afspraak