Fear Fighter

Bang zijn we allemaal wel eens. Dat is een gezonde reactie op gevaar. Het zorgt ervoor dat u scherp bent, zodat u kunt vluchten of snel kunt reageren. Zolang u bang bent voor situaties die echt gevaarlijk zijn, is deze natuurlijke reflex belangrijk. Bij angsten en fobieën ligt dat anders, mensen kunnen ernstig belemmerd worden in hun dagelijks functioneren. Ze gaan gewone situaties ontlopen, durven bijvoorbeeld niet meer over straat of vermijden sociale contacten. Ook kan angst leiden tot paniekaanvallen. Dat kan zulke heftige lichamelijke reacties veroorzaken, dat mensen het gevoel hebben dat ze doodgaan, flauwvallen of gek worden. Iemand met zulke angsten heeft een angststoornis. In dat geval is het belangrijk om hulp te zoeken. Zulke angst- en paniekstoornissen gaan zelden vanzelf over, maar zijn gelukkig wel goed te behandelen. 

Internettherapie Fear Fighter

Een nieuwe behandelmethode in Nederland is Fear Fighter. Met deze internettherapie kunt u uw angststoornis of fobie op zelf gekozen momenten en op eigen kracht overwinnen. Fear Fighter bestaat uit negen sessies van een uur. In elke sessie werkt u met herkenbare videofragmenten of aansprekende opdrachten. Ook houdt u een eigen Fear Fighter-dagboek bij. Zo krijgt u stap voor stap meer inzicht in het ontstaan van de angststoornis en leet u wat u er zelf aan kunt doen om deze te overwinnen. 

Download de folder over Fear Fighter

In negen stappen van uw angststoornis af:

Les 1: 'Hoe werken angsten en fobieën door?; Wat kunt u hier tegen doen met Fear Fighter?

Les 2: 'Hoe versterken verschillende angsten elkaar?; Hoe herkent u angstsignalen?

Les 3: 'Met welke technieken krijgt u uw angsten beter onder controle?

Les 4 en 5: 'Hoe zet u denkfouten en negatieve gedachten om in helpende gedachten?

Les 6 en 7: 'Wat heeft u nodig om de confrontatie aan te kunnen met situaties die u het liefste vermijdt?; Wanneer begint u daarmee?

Les 8: 'De ‘duik in het diepe’…; hoe past u alles toe wat u hebt geleerd?

Les 9: 'Hoe breidt u de nieuwe ervaringen uit en voorkomt u een terugval?


Online Aanmelden Volwassenen
Inloggen bij Fear Fighter
Zoek een praktijk
v
v
Toon praktijken
Verwijder selectie Uitgebreid zoeken
Verzekerd bij IZA GezondSamenPolis Natura of Bewuzt Basis?
Klik dan hier voor meer informatie.

Interview met Pablo over zijn sociale fobie

"Ik heb het altijd lastig gevonden om voor mezelf op te komen en wist in contact met anderen niet snel wat ik moest zeggen."