Gevolgen van ADHD bij volwassenen

Kenmerkend aan ADHD zijn vooral:

  • wisselende aandacht  
  • gebrek aan structuur en overzicht

Hierdoor komen mensen met ADHD vaak in problemen met:

  • studie
  • werk
  • relaties
Het lukt ADHD'ers vaak niet om te bereiken wat ze zouden kunnen bereiken zonder deze beperkingen. Vaak hoort u van mensen met ADHD, dat er meer in zit dan er uit komt. Dat is frustrerend en gaat ten koste van het zelfbeeld en zelfvertrouwen.

ADHD levensloop

ADHD blijft u helaas uw hele leven hebben. Vooral de psychische gevolgen blijven bestaan. De hyperactiviteit kan na lange tijd afnemen.

ADHD, relaties en sociale contacten

Een algemeen probleem bij volwassenen met ADHD is het hebben van sociale contacten. Voor iemand met ADHD kan het moeilijk zijn relaties en sociale contacten te onderhouden. Ook kan een intieme relatie voor iemand met ADHD moeilijk zijn. Door het moeilijk kunnen focussen op een relatie en door de impulsiviteit is het moeilijk om een duurzame relatie goed in stand te houden.

ADHD en verslavingen

Ook komen verslavingen zoals alcoholverslaving, gokverslaving of verslaving aan drugs bij mensen met ADHD regelmatig voor, maar het hoeft zeker niet altijd aan de orde te zijn.

De gevolgen verschillen van geval tot geval en ook de mogelijkheden om goed te functioneren met ADHD verschillen enorm. Er zijn bijvoorbeeld succesvolle ondernemers, die een uitstekende manier van leven hebben gevonden met ADHD.

Online Aanmelden Volwassenen
Online test ADHD
ADHD gevolgen Mentaal Beter
Zoek een praktijk
v
Toon praktijken