Warmetruiendag

De warme trui staat op deze dag symbool voor wat wij zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en zo het milieu te besparen.

Door milieubewust te leven, doe je niet alleen moeder natuur een gunst, maar ook jezelf!
Milieubewust leven en je geestelijke gezondheid

Milieubewust leven kan ook een steentje bijdragen aan een gelukkiger leven. Het gaat namelijk vaak hand in hand met een gezonde levensstijl, wat vervolgens weer van positieve invloed kan zijn op je geestelijke gesteldheid. Je helpt dus niet alleen het milieu, maar ook jezelf. Een win-win situatie!

Het hebben van een gezonde levensstijl geeft je vaak een trots gevoel, een gelukkig gevoel. Vooral wanneer je een persoonlijk doel behaald. Wat kun je dan precies doen om je gezondheid te combineren met milieubewustheid?

• Kies ervoor om de trap te nemen in plaats van de lift of roltrap. Je krijgt er betere beenspieren en botten van, wat weer bijdraagt aan een vitaal leven. Daarnaast geeft het behalen van iets op eigen kracht ook een voldaan gevoel.
• Indien mogelijk kun je ook eens in plaats van reizen met het openbaar vervoer of auto de fiets pakken. Fietsen is niet alleen gezond, ook nog eens milieubewust. Wist je dat op 1 autoparkeerplaats maar liefst 20 fietsen passen?
• Wandelen is ook een hele goede uitkomst. Met een wandeling kun je je hoofd leeg maken. Daarnaast helpt het tegen stress, depressieve en veel angstige gevoelens.

Actief en in beweging zijn, geeft je energie. Al doe je dit maar 30 minuten per dag. Daarnaast kan de keuze voor gezonde voeding ook voldoening geven en bijdragen aan een betere (geestelijke) gezondheid. Wil je dit ook milieubewust doen? Kies in de supermarkt dan voor groente en fruit dat uit Nederland afkomstig is.

Waar wacht je nog op? Trek (vaker) je favoriete warme trui aan en zet je verwarming een graadje lager. Wil je jouw actie delen op social media? Maak er dan een foto van en deel deze met hashtag #warmetruiendag.

Elke trui telt!