Online psycholoog | De Digitale Praktijk - Mentaal Beter

Online psycholoog - de Digitale Praktijk

Welkom bij de Digitale Praktijk van Mentaal Beter! Dé plek voor online hulpverlening voor depressieve klachten en/of angststoornissen.

Wat is de Digitale Praktijk?

De Digitale Praktijk is hét online behandelcentrum van Mentaal Beter waar je online therapie kunt krijgen voor het behandelen van depressieve klachten en/of angststoornissen. Alle gesprekken met de online psycholoog worden gevoerd in een veilige omgeving via beeldbellen en chat. Zo heb je persoonlijk contact, maar wel vanaf de plek waar het jou het beste uitkomt. Aanvullend op de online gesprekken ontvang je online ondersteuning van een behandelassistent via chat en/of telefoon en werk je in je eigen tempo via e-health aan je herstel.

Voor wie is de Digitale Praktijk?

De Digitale Praktijk is volop in ontwikkeling en op termijn verwachten wij meerdere diagnoses door middel van volledige online therapie te kunnen behandelen. Op dit moment bieden wij online behandelingen aan voor cliënten die kampen met klachten die te maken hebben met depressieve klachten en/of angststoornissen

Wil jij weten of de Digitale Praktijk iets voor jou is? Test het hier! 

De voordelen van online hulpverlening

De wachttijden in de GGZ lopen al jaren op door een toename in de vraag voor psychische hulp. Online hulpverlening maakt het mogelijk om efficiënter om te gaan met tijd en middelen, waardoor deze wachttijden kunnen worden beperkt. Daarom presenteert Mentaal Beter de Digitale Praktijk: een vernieuwende benadering van het GGZ-zorgaanbod. Net als tijdens face-to-face hulpverlening op locaties wordt er bij de Digitale Praktijk gebruikgemaakt van evidence-based methoden. Maar dat is niet het enige voordeel van de Digitale Prakijk:

Behandelprocedure in het kort

Nadat je je hebt aangemeld bij de Digitale Praktijk, doorloop je het digitaal aanmeldproces en zal er een intakegesprek plaatsvinden met een van onze psychologen en regiebehandelaren. Dit gebeurt in een veilige omgeving via beeldbellen. Vervolgens wordt er gezamenlijk een behandelplan opgesteld en worden de behandelsessies ingepland. Deze sessies worden allemaal via beeldbellen en chat gevoerd. Ondertussen heb je de mogelijkheid om via diverse e-health modules aan jouw herstel te werken. Tijdens jouw online therapie heb je iedere werkdag de mogelijkheid om tussen 07.00 en 23.00 uur een van onze behandelassistentes te benaderen via chat en app als je tegen zaken aanloopt waar je hulp bij nodig hebt. Alles op afstand, waar en wanneer het jou het beste uitkomt.

De online therapie die je ontvangt bij de Digitale Praktijk valt onder verzekerde zorg. Het wordt dus vergoed door zorgverzekeraars. Net als bij reguliere face-to-face behandelingen is het ook nodig om een verwijsbrief te hebben van jouw huisarts om te kunnen starten met een behandeling bij de Digitale Praktijk.

Onze behandelaren

Marsha Baboelal, Basispsycholoog

Ik ben Marsha Baboelal en werk als psycholoog online voor de Digitale Praktijk van Mentaal Beter. De ontwikkeling van technologie heeft de wereld kleiner gemaakt, maar kan in de zorg de wereld voor cliënten juist groter maken! De contacten binnen de digitale behandelpraktijk verlopen geheel online, via beeldbellen, chatten en diverse andere online methodes.Ik hoop dat mensen hierdoor een lagere drempel ervaren om hulp te vragen, omdat zij vanuit een eigen veilige omgeving kunnen werken aan het herstel. Mijn manier van werken is open, doelgericht en positief. Ik vind het belangrijk om iemands sterke kanten (opnieuw) te ontdekken en in te zetten tijdens een behandeltraject.Ik kijk ernaar uit om een tijdje met je mee te kijken en je te ondersteunen om jouw leven weer op de rails te krijgen!

Rita Folkersma, GZ-psycholoog

Wat heeft iemand nodig om het leven in al zijn complexiteit het hoofd te kunnen bieden en mentaal gezond te blijven of dat weer te worden? Mijn naam is Rita Folkersma en bovenstaande vraag houdt mij al jaren geboeid en bezig. Ben jij iemand die graag de regie in handen neemt en een actieve rol wil spelen om beter te worden? Met mijn inzichten, kennis en ervaring als GZ psycholoog kan ik jou daarbij helpen in de Digitale Praktijk. In onze Digitale Praktijk ontmoet ik je in jouw eigen omgeving en op een voor jou geschikte tijd. Dus eventueel ook buiten de reguliere werktijden. Samen onderzoeken we waarom het leven jou momenteel zwaar valt en welke behandelmethode bij jou past om je weer beter te kunnen voelen.  


Is de Digitale Praktijk iets voor jou? Test het hier!
Meld je aan voor de Digitale Praktijk
Bekijk de video over de Digitale Praktijk
Ik heb een vraag
Informatie De Digitale Praktijk

Telefoonnummer:

088-010 44 90

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Volwassenen1 week