Psychologische zorg bij Mentaal Beter


Voor de verzekerden van IZZ heeft Mentaal Beter een speciaal aanbod. Op basis van de zwaarte van uw klachten wordt er gekeken naar een passende behandeling waarin e-Health behandelingen en face-to-face behandelingen worden gecombineerd. e-Health biedt een goede uitkomst bij angstklachten, somberheid en depressie.

Welke programma's gebruikt Mentaal Beter?

Voor de behandeling van angstklachten, somberheid en depressie biedt Mentaal Beter de volgende e-Health programma's aan:

Moodlifter

LET OP: Moodlifter wordt tijdelijk niet aangeboden

Voorkom dat uw dip een depressie wordt

Hebt u somberheidsklachten? Moodlifter helpt u om positieve gedachten te ontwikkelen. Dat heeft invloed op uw gedrag en uw gevoel.

Moodlifter in het kort 

 • 5 korte sessies elk van zo’n 15 à 20 minuten.
 • Informatie afgewisseld met opdrachten.
 • Filmpjes van mensen die zelf last hebben gehad van sombere klachten.
 • De sessies worden aangevuld met 2 motiverende, telefonische gesprekken met de begeleider.
 • Uw begeleider houdt het verloop van de behandeling in de gaten en stuurt bij als dat nodig is.

Na afloop bekijkt u met uw begeleider of u uw doelen hebt behaald.  In het afsluitende gesprek komt het omgaan met een terugval aan bod. Deze aanpak biedt de meeste garantie op duurzaam herstel.


Kleur  je leven
Sta positiever in het leven

Hebt u last van een depressie? Of van depressieve gevoelens? Kleur je leven helpt. Dit e-health programma combineert online sessies met begeleiding op afstand van een psycholoog. Het programma bied structuur en u kunt het volgen in uw eigen tempo. 

Kleur je leven in het kort

 • Intake en diagnostiek
 • Meerdere behandelgesprekken
 • 8 lessen van 30 minuten waarin u stap voor stap leert positiever in het leven te staan


FearFighter
Herken angst en leer ermee omgaan

Met FearFighter kunt u uw angststoornis of fobie op zelf gekozen momenten en op eigen kracht overwinnen. U krijgt stap voor stap meer inzicht in het ontstaan van de angststoornis en leert u wat u er zelf aan kunt doen om deze te overwinnen.

FearFighter in het kort

 • Intake en diagnostiek
 • Meerdere behandelgesprekken
 • 9 digitale sessies van 1 uur.
 • Herkenbare videofragmenten en aansprekende opdrachten.
 • Een eigen FearFighter-dagboek
Aanmelden bij Mentaal Beter

Stap 1: Aanmelden

U kunt zich direct telefonisch of online aanmelden bij Mentaal Beter. U hebt hiervoor in eerste instantie geen verwijsbrief nodig.

Telefonisch aanmelden

U kunt zich aanmelden via 088 010 44 80. Dit telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur. Geef bij uw aanmelding aan dat u verzekerd bent bij IZZ en houd uw BSN nummer bij de hand.

Online aanmelden

U kunt zich online aanmelden via bovenstaande knop "Aanmelden". Na aanmelding wordt u gebeld op een door u gekozen tijdstip.


Stap 2: Vragenlijst

Advies na online vragenlijst

Nadat u een online vragenlijst hebt ingevuld, krijgt u direct advies over welke behandeling voor u de beste optie is. Een behandelaar van Mentaal Beter neemt het advies telefonisch met u door en legt u uit wat u kunt verwachten van de behandeling.


Stap 3: Behandeling

Start van de behandeling

Na het adviesgesprek is de ernst van de klacht bekend en kan de juiste behandeling gestart worden. De twee onderstaande behandelingen zijn mogelijk.

Behandeling bij zwaardere klachten bij depressie of angstU volgt het online behandelprogramma FearFighter of Kleur je Leven in combinatie met persoonlijke gesprekken (face to face)met een psycholoog. Uw huisarts wordt geïnformeerd en u hebt een verwijsbrief nodig.


Verwijzing

U hebt een verwijzing van uw huisarts nodig. Tijdens het adviesgesprek met een psycholoog van Mentaal Beter wordt u hierover geïnformeerd. De behandeling valt dan onder de Generalistische Basis GGZ of de Specialistische GGZ. De behandeling is verzekerd vanuit de basisverzekering. Het wettelijke eigen risico is van toepassing en eventueel een aanvullend eigen risico als u dat overeen gekomen bent. Meer informatie over de vergoedingen van psychologische zorg.