Mentaal Beter Oostburg - Psycholoog Oostburg - GZ praktijk

Algemeen

Mentaal Beter Oostburg biedt behandelingen aan voor zowel kinderen en jongeren als volwassenen.U kunt in het Zorgsaam ziekenhuis in Oostburg terecht voor psychotherapeutische behandelingen en psychodiagnostisch onderzoek. 

Iedere vrijdag zijn kinderpsychologen Céline de Greve en Julie van de Weghe werkzaam in onze praktijk in ZorgSaam Ziekenhuis Oostburg. Naast ruime ervaring in kortdurende therapie, bieden zij ook gespecialiseerde behandelingen aan met (indien nodig) diagnostisch onderzoek.

Els Heene is onder andere auteur van het kortdurend behandelmodel, het KOP-model voor volwassenen en het Prop-model voor kinderen en jeugdigen. Met behulp van deze methode leren mensen inzicht te krijgen in hun eigen klachten en gedrag. Met dit inzicht kunnen ze de gewoontes aanpassen die hier invloed op hebben. Door dit model wordt de zelfredzaamheid verhoogt en is de cliënt in staat beter om te gaan met moeilijkheden. Er wordt in het eerste gesprek geluisterd naar uw vragen en bekeken welke behandeling het beste bij u past.

LET OP! In sommige gevallen kan het voorkomen dat Mentaal Beter niet de juiste zorg kan bieden. Lees hier welke uitsluitingscriteria Mentaal Beter hanteert.

Zorgaanbod

Volwassenen

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragenTherapeuten

mevrouw E. HeeneKlinisch Psycholoog - GedragstherapeutIk ben klinisch psycholoog en gedragstherapeut. In 2003 rondde ik een proefschrift af rond depressie en partnerrelaties met vooral aandacht voor de rol van communicatie en hechting. Naast mijn activiteiten als therapeut, ben ik tot op heden actief voor de universiteit Gent, en dit als coördinator van de opleiding cognitieve gedragstherapie voor Gent (Vlaanderen). Ik werk sinds 1996 samen met Paul Rijnders waarbij we. samen het KOP-model uitwerkten tot een volwaardig model voor de basis GGZ. Ik verricht onderzoek naar de effectiviteit van dit KOP-model en bouw mee aan de bekendmaking ervan op internationaal vlak. Bij Mentaal Beter werk ik als therapeut voor volwassenen (zowel individueel als voor partnerrelaties). Ik verricht zowel kortdurende trajecten als meer gespecialiseerde behandelingen op maat. Ik pas ook schematherapie toe in een kortdurende versie.
mevrouw J. van de WeghePsycholoog Kind & Jeugd

Ik ben Julie van de Weghe en werk sinds 2008 als psycholoog met kinderen,jongeren en ouders. In 2012 rondde ik mijn postgraduaat psychodiagnostiek af. Ik ben tevens mede-auteur van de assertiviteitstraining voor kinderen (Kom maar op, ik ben top!) en deze voor jongeren (No prob ik kom voor mezelf op!). Beide trainingen zijn gebaseerd op het PrOP-model, een vertaling van het KOP-model van Paul Rijnders, door Sara Debruyne en Nathalie Haeck. Ik geef workshops over deze trainingen In België en in Nederland. Bij Mentaal Beter voer ik zowel kortdurende als gespecialiseerde behandelingen van uiteenlopende klachten uit (individueel en/of in groepsverband). Ik vind hulp op maat, passend bij elk individu, erg belangrijk. Indien aangewezen voer ik, in het kader van behandelingen , diagnostisch onderzoek uit. Dit heeft niet steeds als doel om te komen tot een diagnose maar kan ook ingezet worden om meer inzicht te krijgen in de klachten om zo gerichter te kunnen behandelen.

mevrouw C. de GrevePsycholoog Kind & Jeugd

Ik ben Céline de Greve en werk sinds 2014 als psycholoog met kinderen, jongeren en hun ouders. Ik deed ervaring op in de revalidatiesector, waar ik werkte met kinderen met een autismespectrumstoornis, ADHD en andere ontwikkelingsproblemen. Ik was eveneens werkzaam als psycholoog bij het Universitair Centrum Kind en Adolescent verbonden aan de faculteit Psychologie te Gent. Sinds begin 2016 werk ik bij Mentaal Beter. Ik voer er zowel kortdurende als gespecialiseerde behandelingen van uiteenlopende klachten uit, dit zowel individueel als in groep. Indien aangewezen voer ik diagnostisch onderzoek uit. In mijn werk vind ik het belangrijk om een veilige plek te creëren voor kinderen en jongeren, om zo in hun denk- en leefwereld te kunnen stappen. Ik hecht er veel belang aan om de kwaliteiten en sterktes van cliënten te belichten en deze te versterken, om verandering op andere gebieden te realiseren.

mevrouw C. BuijzeSysteemtherapeut

Na mijn Contextuele Therapie opleiding bij Centrum Leren over Leven te Wilrijk, ben ik in 2006 gestart als therapeut in de GGZ (Ithaka). Ik heb me daar vooral gericht op autisme, groepswerk met brusjes /ouders en partners van mensen met autisme naast algemene ouderbegeleiding en gezinstherapie. De jaren erna heb ik me verder gespecialiseerd door het volgen van de opleiding FFT (Functional Family Therapy) en heb ik gewerkt als FFT therapeut in de forensische psychiatrie ( jongeren in criminele circuit en hun gezin). Daarna een nieuwe uitdaging gevonden bij de Viersprong, een gespecialiseerd psychotherapeutisch centrum voor mensen met ernstige persoonlijkheidsproblematiek ( o.a borderline, narcisme, vermijding). Ik behandelde daar patiënten met hun systeem ( partner relatie en gezinstherapie) vanuit de Schematherapie en EFT (partner relatie therapie gericht op hechting en verbinding) waarvoor ik aanvullende opleidingen volgde. 2017 Tijd voor een nieuwe stap in mijn beroepscarriere door te werken als therapeut bij Mentaal Beter. Ik hoop hier al mijn ervaringen samen te voegen en mensen te kunnen ondersteunen bij de klachten die ze ervaren. Meer specifiek als systeemtherapeut, naast groeps-en individuele therapie , voornamelijk vanuit het nieuwe gezondheidscentrum Antonius te Oostburg. Verder heb ik wekelijks spreekuur in een huisartsenpraktijk om daar kortdurend lichtere psycho- sociale problematiek op te pakken en zo nodig door te verwijzen.

Leeftijdscategorieën

 • Kinderen (0 tot 12 jaar)
 • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
 • Volwassenen
 • Ouderen

Therapievormen

 • Individueel
 • Paren
 • Gezinnen
 • Groepen

Specialismen

 • Agressie
 • Angsten/dwang
 • Assertiviteit
 • Depressie
 • Emotionele problemen
 • Gedragsproblemen
 • Gezinsproblemen
 • Hyperactiviteit
 • Lichamelijke klachten
 • Opvoedingsproblemen
 • Passiviteit/lusteloosheid
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Relatieproblemen
 • Spanning
 • Trauma
 • Anders
Mentaal Beter Oostburg - Psycholoog Oostburg - GZ praktijk
Pastoor van Genklaan 6
4501 AJ OOSTBURG
088 010 4480 088 010 4480

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind en Jeugd: 8 weken
Volwassenen: 9 weken

Aanmelden Volwassenen
Aanmelden Kind & Jeugd
Ik heb een vraag
Wat behandelen wij niet?
Locatie en route
Vertrek adres
Versturen