Mentaal Beter Almere Poort - Psycholoog Almere - GZ praktijk

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Almere Poort!

Vanaf februari 2018 zijn wij gehuisvest op de tweede verdieping in de Poort Kliniek aan de Beneluxlaan 577. Wij zijn een team van psychologen en psychiaters en zetten ons met zorg, respect en deskundigheid in voor het verminderen van uw klachten en het verbeteren van uw welbevinden. Binnen ons psychologische en psychotherapeutische behandelaanbod bieden we voornamelijk cognitief gedragstherapeutische behandelingen, waarvan het effect reeds is bewezen in wetenschappelijk onderzoek. We maken onderscheid tussen korte, middellange en langere behandeltrajecten, dit is afhankelijk van de ernst van de problematiek. Veelal is een korte behandeling voldoende om mensen te helpen om weer snel in hun kracht terug te komen. Bij lang bestaande of hardnekkige problemen is het vaak van belang om aandacht te besteden aan onderliggende factoren om de klachten duurzaam te verbeteren. Schematherapie is een therapievorm waar we dan gebruik van kunnen maken. Ook EMDR voor het verwerken van traumatische ervaringen behoort tot ons aanbod.

U bent van harte welkom op een van onze drie locaties in Almere: Soerabajastraat 1, Middachtenlaan 45 en Beneluxlaan 577.

LET OP! In sommige gevallen kan het voorkomen dat Mentaal Beter niet de juiste zorg kan bieden.Lees hier welke uitsluitingscriteria  Mentaal Beter hanteert.

Zorgaanbod

Individuele therapie

Groepsaanbod

Therapeuten

mevrouw V. KempenPsycholoog en Cognitief Gedragstherapeut i.o.

Sinds mei 2015 ben ik met plezier werkzaam bij Mentaal Beter in Almere als psycholoog. Ik behandel volwassenen met uiteenlopende klachten, waaronder depressieve klachten, angstklachten, zelfbeeldklachten, lichamelijke klachten, ADHD/ADD en ongewenste gewoonten. Ik werk voornamelijk met cognitieve gedragstherapie, maar ik werk ook met het KOP model en mindfulness technieken. Ik vind een open, betrokken, doelgerichte benadering belangrijk in mijn werk. Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk om aandacht te besteden aan de persoonlijke doelen van een cliënt en evalueer daarom regelmatig met de cliënt in hoeverre het behandeldoel is bereikt. Ik ben momenteel in opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt.

mevrouw M. van RijsoortGZ-psycholoog/Psychotherapeut | Big: 59051937016

Sinds november 2010 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter als GZ-psycholoog/psychotherapeut.Ik ben tevens teamleider van het team Almere, een deskundig, enthousiast en betrokken team. Als therapeut ben ik gespecialiseerd in de cognitieve gedragstherapie en ik ben supervisor binnen de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt). Daarnaast ben ik opgeleid als EMDR-therapeut en gebruik ik die techniek graag in de behandeling van een posttraumatische stressstoornis. Ook heb ik veel ervaring opgedaan met schematherapie als behandeling van persoonlijkheidsproblematiek, zowel in individuele therapie als ook in groepstherapie. Inmiddels heb ik al meer dan 25 jaar ervaring in dit vak en ben ik nog steeds geboeid door de samenwerking tussen de cliënt en mijzelf als therapeut met het doel de klachten te verminderen en het welbevinden te vergroten. Mijn werkwijze gekenmerkt zich door doelgerichtheid, betrokkenheid en ook humor.

mevrouw R. MudKlinisch Psycholoog | Cognitief Gedragstherapeut | Big: 39050058125

Ik ben klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut en sinds vele jaren werkzaam in verschillende psychiatrische en medische instellingen voor zowel kinderen, jeugd als volwassenen. Ik vind het belangrijk om begrip, hoop en vertrouwen te bieden en samen met de cliënt te werken aan de afname van, en het leren omgaan met de klachten waardoor het welbevinden verbetert.

mevrouw J. VersteegeGZ-psycholoog | Big: 99063326335

Mijn naam is Judith Versteege. Ik ben GZ-psycholoog en werk voor verschillende locaties van Mentaal Beter. Ik behandel mensen met klachten op het gebied van angst, depressie, trauma, burn-out, paniek, ADHD, autisme enz. Vaak gebruik ik (elementen van) cognitieve gedragstherapie en EMDR. Op dit moment ben ik werkzaam voor de locaties Almere (Prisma en Zephyr) en IJmuiden en binnenkort kunt u mij ook tegenkomen in Eindhoven. Als freelancer fungeer ik als het ware als een soort vliegende keep. Dat betekent gelukkig niet dat ik overal maar kort blijf, ik blijf doorgaans lang genoeg op één plek om alle behandeltrajecten op een goede en zorgvuldige manier af te ronden om zo iedereen met een hulpvraag zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Ik heb een grote passie voor mijn vak en vind mijn werk pas geslaagd als ik de cliënten die zich bij mij melden weer op weg kan helpen in het stuk waar ze zijn vastgelopen. Ik word er blij van als ik mensen weer met vertrouwen en hoop op een betere toekomst de deur uit zie lopen.

mevrouw C. RuiterPsycholoog
mevrouw S. WeermanPsycholoog
mevrouw M. BeijerGZ-Psycholoog
mevrouw E. MierasGZ-psycholoog
mevrouw J. DessingGZ-psycholoog | Big: 79921791225
de heer R. HolleboomPsychiater | Big: 69021603001
mevrouw H.J. FolkersmaGZ-psycholoog | Big: 19913551225
mevrouw E. PelzerPsychiater | Big: 59023221301
mevrouw E. MiddagGZ-psycholoog | Big: 19916741825
mevrouw L. de KroonPsycholoog i.o. tot GZ-Psycholoog
mevrouw E. MoonenPsycholoog
Mentaal Beter Almere Poort - Psycholoog Almere - GZ praktijk
Beneluxlaan 577
1363 BJ ALMERE
088-010 44 80 088-010 44 80

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Volwassenen: 10 weken