Mentaal Beter Nijmegen - Psycholoog Nijmegen - GZ praktijk

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Nijmegen.

Wij behandelen volwassenen met diverse problemen. Bij onze psychiater kunnen volwassen cliënten terecht voor psychiatrisch onderzoek en medicatieconsulten. 

Psychologen van Mentaal Beter Nijmegen

Al onze psychologen hanteren een persoonlijke aanpak. Wij bekijken samen met u welke behandeling het beste bij u past, zodat wij samen kunnen werken aan een zo optimaal effect van de behandeling. Daarbij hanteren wij een inzichtelijke werkwijze en begint de behandeling pas nadat u heeft ingestemd met het behandelplan. Tijdens de behandeling meten wij de vermindering van uw klachten met behulp van vragenlijsten en bespreken wij de voortgang met u.

Wij streven naar snelle hulpverlening en korte lijnen. Wij steven naar zo kort mogelijke wachtlijsten en een snelle, doch zorgvuldige intakefase. De intakegesprekken en de behandelgesprekken vinden in principe plaats bij dezelfde psycholoog.

U bent van harte uitgenodigd voor een gesprek. U vindt ons aan de Snelliusstraat 6 in Nijmegen, een goed te bereiken locatie in de wijk Grootstal/Hatertse Hei met gratis parkeergelegenheid. 

LET OP! In sommige gevallen kan het voorkomen dat Mentaal Beter niet de juiste zorg kan bieden. Lees hier welke uitsluitingscriteria Mentaal Beter hanteert.

Zorgaanbod

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

Therapeuten

mevrouw N. KwaksPsycholoogMijn naam is Noëmi Kwaks. Sinds 2013 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter en daarnaast werk ik als docent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor de cliënt heb ik aandacht voor het toepassen van de meest recente methoden voor diagnostiek en behandeling en voor het evalueren van de geboden hulp. Ik behandel jongvolwassenen en volwassenen met uiteenlopende problematiek, die verschillende vormen van behandeling/therapie behoeven. Ik werk transparant en doelgericht, onbevooroordeeld en positief gericht. Mensen een veilige plek bieden en zien opknappen, dat vind ik belangrijk. Zelfredzaamheid van de cliënt is daarbij het belangrijkste doel. Daarnaast ben ik als trainer verantwoordelijk voor de COMET groepstraining (voor mensen met een negatief zelfbeeld). Momenteel ben ik in opleiding tot cognitief gedragstherapeut.
mevrouw M. de JongeTeamleider | GZ-Psycholoog | Big: 39912543125Mijn naam is Mayke de Jonge, GZ-psycholoog op de afdeling Volwassenen en teamleider van Mentaal Beter Nijmegen. Als GZ-psycholoog behandel ik cliënten met verschillende stoornissen, zoals onder andere angst, trauma, depressie, ADHD, autisme en ongewenste gewoonten. Als teamleider ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team Volwassenen in Nijmegen..
mevrouw R. de LeeuwPsycholoogMijn naam is Romy de Leeuw. Als psycholoog heb ik ervaring in behandelingen van voornamelijk volwassenen met uiteenlopende problematiek. Graag ga ik met cliënten aan de slag om middels onder andere cognitieve gedragstherapie de klachten te verminderen en het dagelijks leven te kunnen verbeteren. Ik vind het belangrijk om goed aan de sluiten bij de cliënt door goed te luisteren naar zijn of haar wensen en gebruik te maken van zijn of haar sterke kanten..
mevrouw J. Vonk-GerritsenGZ-psycholoog Volwassenen

Begin juni ben ik gestart bij Mentaal Beter, ik ervaar het als een plek met fijne, kundige en hardwerkende collega`s waar mensen van jong tot oud met uiteenlopende problemen gezien worden. Tot voor kort heb ik met veel plezier in een huisartsenpraktijk gewerkt waarbij ik de korte lijnen met huisartsen en praktijkondersteuners erg prettig vond. Voor die tijd heb ik onder andere jarenlang binnen de ouderenzorg gewerkt zowel klinisch als poliklinisch. Het behandelen van jongvolwassenen, volwassenen en ouderen met elk hun eigen levensverhaal en samenspel van persoonlijke, psychische (en soms ook somatische) klachten zie ik als een uitdaging. Het creëren van een persoonlijke sfeer vind ik een belangrijke helpende factor in het therapieproces. Ik maak veel gebruik van de cognitieve gedragstherapie en geef hier ook les in bij de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Naast angst- en stemmingsklachten heb ik specifiek ook geregeld met somatoforme klachten en traumaklachten (middels EMDR) gewerkt.

mevrouw D. OosterbaanPsychiater | Big: 69038387501Als psychiater houdt ik mij bezig met diagnostiek, het behandelplan en het behandelen van psychische klachten met medicatie. Ik vind het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over welke behandelmogelijkheden er zijn. Vervolgens kijken we samen welke behandeling het beste bij u past. Het bieden van persoonlijke en betrokken hulp is iets dat ik en mijn team erg belangrijk vinden. Naast mijn werk bij Mentaal Beter werk ik ook bij het RadboudUMC waar ik veel onderwijs geef aan jonge professionals. Voor ik bij Mentaal Beter werkte heb ik bij andere GGZ-instellingen onderzoek gedaan naar nieuwe behandelmethoden en daarbij veel expertise opgedaan met de behandeling van angst-, spannings- en depressieve klachten. Uiteraard kunt u ook met andersoortige klachten bij mij terecht.
mevrouw J. SteegemansPsycholoog

Mijn naam is Jenny Steegemans en ik werk met veel plezier als psycholoog binnen Mentaal Beter Nijmegen. Ik behandel (jong)volwassenen met uiteenlopende klachten die zijn vastgelopen in hun dagelijks leven. In een vertrouwde sfeer help ik mijn cliënten om hun kracht te hervinden en weer op te bloeien. Dat is wat mij voldoening geeft! Daarbij vind ik het belangrijk om wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethoden zo goed mogelijk te laten aansluiten op ieders persoonlijke behoeften. Kenmerkend voor mijn werkwijze is een positieve insteek, openheid en betrokkenheid.

mevrouw N. ter StegePsycholoog
mevrouw B. BruensBasispsycholoog
mevrouw G. PelupessySociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Leeftijdscategorieën

 • Volwassenen
 • Ouderen

Therapievormen

 • Individueel
 • Groepen

Specialismen

 • Geen voorkeur
 • Agressie
 • Angsten/dwang
 • Arbeidsgerelateerd
 • Assertiviteit
 • Depressie
 • Emotionele problemen
 • Gedragsproblemen
 • Hyperactiviteit
 • Isolement
 • Lichamelijke klachten
 • Machteloosheid
 • Passiviteit/lusteloosheid
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Rouw en verlies
 • Spanning
 • Schuldgevoelens
 • Trauma
 • Anders
Mentaal Beter Nijmegen - Psycholoog Nijmegen - GZ praktijk
Snelliusstraat 6
6533 NV NIJMEGEN
088-010 44 80 088-010 44 80

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Volwassenen: 8 weken 

Aanmelden Volwassenen
Aanmelden Kind & Jeugd
Ik heb een vraag
Wat behandelen wij niet?
Locatie en route
Vertrek adres
Versturen