Mentaal Beter Almere - Psycholoog Almere - GZ praktijk - ALMERE - GZ praktijkMentaal Beter - Psycholoog Almere - Een klein team van psychologen werkt vooral met cognitieve gedragstherapie. Het effect daarvan is wetenschappelijk bewezen. Een psycholoog van Mentaal Beter Almere werkt bijvoorbeeld ook met schematherapie of EMDR.

Mentaal Beter Almere - Psycholoog Almere - GZ praktijk

Algemeen

Wij zijn een team van psychologen en psychiaters en we zetten ons met zorg, respect en deskundigheid in voor het verminderen van uw klachten en het verbeteren van uw welbevinden. Binnen ons psychologische en psychotherapeutische behandelaanbod bieden we voornamelijk cognitief gedragstherapeutische behandelingen, waarvan het effect reeds is bewezen in wetenschappelijk onderzoek. We maken onderscheid tussen korte, middellange en langere behandeltrajecten, dit is afhankelijk van de ernst van de problematiek. Veelal is een korte behandeling voldoende om mensen te helpen om weer snel in hun kracht terug te komen. Bij lang bestaande of hardnekkige problemen is het vaak van belang om aandacht te besteden aan onderliggende factoren om de klachten duurzaam te verbeteren. Schematherapie is een therapievorm waar we dan gebruik van kunnen maken. Ook EMDR voor het verwerken van traumatische ervaringen behoort tot ons aanbod.

U bent van harte welkom op een van onze twee locaties in Almere: Soerabajastraat 1 en Fiep Westendorpstraat 1.

Zorgaanbod

Individuele therapie

Groepsaanbod

Therapeuten

mevrouw M. van RijsoortGZ-psycholoog/PsychotherapeutSinds november 2010 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter als GZ-psycholoog/psychotherapeut. Ik ben tevens teamleider van het team Almere, een deskundig, enthousiast en betrokken team. Als therapeut ben ik gespecialiseerd in de cognitieve gedragstherapie en ik ben supervisor binnen de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt). Daarnaast ben ik opgeleid als EMDR-therapeut en gebruik ik die techniek graag in de behandeling van een posttraumatische stressstoornis. Ook heb ik veel ervaring opgedaan met schematherapie als behandeling van persoonlijkheidsproblematiek, zowel in individuele therapie als ook in groepstherapie. Inmiddels heb ik al meer dan 25 jaar ervaring in dit vak en ben ik nog steeds geboeid door de samenwerking tussen de cliënt en mijzelf als therapeut met het doel de klachten te verminderen en het welbevinden te vergroten. Mijn werkwijze gekenmerkt zich door doelgerichtheid, betrokkenheid en ook humor.
de heer W. GeertsPsycholoogMijn naam is Wouter Geerts, psycholoog bij Mentaal Beter sinds augustus 2010. Ik houd van een nuchtere, praktische aanpak en werk daarom veel met oplossingsgerichte technieken. Daarnaast werk ik veel met schemagerichte therapie voor langer bestaande problemen. Ik vind het belangrijk om in de behandeling aan te sluiten op wat iemand zelf nodig denkt te hebben, dus daar besteed ik gedurende het hele proces veel aandacht aan. 
mevrouw S.W. JacobsPsycholoog i.o. tot GZ-Psycholoog
mevrouw R. MudKlinisch Psycholoog en Cognitief GedragstherapeutIk ben klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut en sinds vele jaren werkzaam in verschillende psychiatrische en medische instellingen voor zowel kinderen, jeugd als volwassenen. Ik vind het belangrijk om begrip, hoop en vertrouwen te bieden en samen met de cliënt te werken aan de afname van, en het leren omgaan met de klachten waardoor het welbevinden verbetert.  
mevrouw N. WiddershovenGZ-Psycholoog
mevrouw V.M. KempenPsycholoog en Cognitief Gedragstherapeut i.o.Sinds mei 2015 ben ik met plezier werkzaam bij Mentaal Beter in Almere als psycholoog. Ik behandel volwassenen met uiteenlopende klachten, waaronder depressieve klachten, angstklachten, zelfbeeldklachten, lichamelijke klachten, ADHD/ADD en ongewenste gewoonten. Ik werk voornamelijk met cognitieve gedragstherapie, maar ik werk ook met het KOP model en mindfulness technieken. Ik vind een open, betrokken, doelgerichte benadering belangrijk in mijn werk. Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk om aandacht te besteden aan de persoonlijke doelen van een cliënt en evalueer daarom regelmatig met de cliënt in hoeverre het behandeldoel is bereikt. Ik ben momenteel in opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt.
mevrouw L. de WaardBasispsycholoogMijn naam is Lotte de Waard en ik ben sinds februari 2016 werkzaam bij de vestiging Almere als basispsycholoog. Ik behandel hier volwassenen met uiteenlopende klachten. Tijdens de behandeling maak ik vooral gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie maar ook gebruik ik andere technieken of modellen zoals het KOP-model. Mijn uitgangspunt tijdens de behandeling is een eerlijke en open samenwerkingsrelatie waarbij we stapsgewijs en met regelmatig evalueren aan de slag gaan!  
mevrouw S. ShiraziPsycholoogMijn naam is Shada Shirazi. Sinds het voorjaar van 2016 werk ik bij Mentaal Beter Almere als psycholoog voor volwassenen.
Ik heb na mijn studie Klinische Psychologie de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie gevolgd. Ik werk met name binnen de Generalistische Basis GGZ. In mijn behandeling werk ik graag met effectief gebleken protocollaire behandelingen van de Cognitieve Gedragstherapie. In de therapie richt ik mij op het behandelen van de klacht. Hierbij span ik me in voor een goede werkrelatie. Verder vind ik het belangrijk om haalbare doelen te stellen. Naast het verkrijgen van nieuwe, meer helpende inzichten is het van belang om tot concrete gedragsverandering te komen. Ik zal de cliënt daartoe proberen te motiveren. Hiermee hoop ik de zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven van hem of haar te verbeteren.
mevrouw I.M.C. TeygelerGZ-Psycholoog - Cognitief gedragstherapeutSinds begin 2014 werk ik bij Mentaal Beter als GZ-Psycholoog voor volwassenen. Ik ben opgeleid als cognitief gedragstherapeut en EMDR-therapeut. Ik werk zowel binnen de basis als de specialistische GGZ. In mijn behandelingen werk ik graag met het KOP-model (vooral in de kortdurende therapieën), schematherapie, EMDR en cognitieve gedragstherapie. Waar mogelijk betrek ik het systeem van de cliënt in de behandeling. Het is voor mij een uitdaging om met de betrokkenen samen te zoeken naar een manier waarop het leven makkelijker verloopt voor iedereen. Het samenwerken met huisartsen en andere verwijzers waarmee de cliënt te maken heeft vind ik belangrijk. In dit vak kun je je blijven ontwikkelen en dat maakt het werken met cliënten zo boeiend. 
mevrouw N. KleibergGZ-psycholoog
mevrouw S. van VlietPsycholoogSinds oktober 2015 ben ik met veel plezier werkzaam als psycholoog bij Mentaal Beter in Almere. Ik bied hulp aan mensen met uiteenlopende klachten, waaronder angst- en stemmingsklachten, AD(H)D en psychosomatische klachten. Als behandelaar maak ik gebruik van het KOP-model, cognitieve gedragstherapie en elementen uit de acceptance and commitment therapie. Ik probeer in de behandeling met een open, warme en betrokken houding zorgvuldig aan te sluiten bij de wensen en behoefte van de cliënt, een goede samenwerking vind ik erg belangrijk. Ieder mens is uniek en heeft zijn/haar eigen sterke en kwetsbare kanten, dit maakt mijn vak boeiend en afwisselend. Mooi om met al deze mensen een stukje mee te mogen wandelen in een moeilijke periode van hun leven.
mevrouw L. WelgravenPsycholoogMijn naam is Larissa Welgraven en met veel plezier ben ik werkzaam op de vestiging in Almere als psycholoog. Daarnaast ben ik in opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt. Ik bied hulp aan mensen met uiteenlopende klachten, zoals angst- en stemmingsklachten, burn-outklachten, zelfbeeldklachten en psychosomatische klachten. In mijn behandelingen werk ik graag met cognitieve gedragstherapie en het KOP-model. Als psycholoog vind ik het belangrijk om open en onbevooroordeeld te zijn. Ik hecht veel waarde aan 'een klik' tussen u als cliënt en mijzelf als therapeut, zodat u zich op uw gemak voelt om gedachten en gevoelens te delen.
mevrouw I. TensenPsychiater
mevrouw J. VersteegeGZ-psycholoogMijn naam is Judith Versteege. Ik ben GZ-psycholoog en werk voor verschillende locaties van Mentaal Beter. Ik behandel mensen met klachten op het gebied van angst, depressie, trauma, burn-out, paniek, ADHD, autisme enz. Vaak gebruik ik (elementen van) cognitieve gedragstherapie en EMDR. Op dit moment ben ik werkzaam voor de locaties Almere (Prisma en Zephyr) en IJmuiden en binnenkort kunt u mij ook tegenkomen in Eindhoven. Als freelancer fungeer ik als het ware als een soort vliegende keep. Dat betekent gelukkig niet dat ik overal maar kort blijf, ik blijf doorgaans lang genoeg op één plek om alle behandeltrajecten op een goede en zorgvuldige manier af te ronden om zo iedereen met een hulpvraag zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Ik heb een grote passie voor mijn vak en vind mijn werk pas geslaagd als ik de cliënten die zich bij mij melden weer op weg kan helpen in het stuk waar ze zijn vastgelopen. Ik word er blij van als ik mensen weer met vertrouwen en hoop op een betere toekomst de deur uit zie lopen. 
mevrouw S. Yasar-el KatibGZ-psycholoog

Leeftijdscategorieën

 • Ouderen
 • Volwassenen

Therapievormen

 • Gezinnen
 • Groepen
 • Individueel
 • Paren

Specialismen

 • Agressie
 • Anders
 • Angsten/dwang
 • Arbeidsgerelateerd
 • Assertiviteit
 • Depressie
 • Echtscheiding
 • Emotionele problemen
 • Gedragsproblemen
 • Geen voorkeur
 • Gezinsproblemen
 • Hyperactiviteit
 • Isolement
 • Lichamelijke klachten
 • Machteloosheid
 • Opvoedingsproblemen
 • Passiviteit/lusteloosheid
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Relatieproblemen
 • Religie
 • Rouw en verlies
 • Schuldgevoelens
 • Seksualiteit/sekse specifieke problemen
 • Spanning
 • Trauma
 • Zingevingsvragen
Mentaal Beter Almere - Psycholoog Almere - GZ praktijk
Soerabajastraat 1
1335 GT ALMERE
088-010 44 80

Fiep Westendorpstraat 1
1336 CR ALMERE
088-010 44 80

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
Tel: 088-010 44 80
088-010 44 80

Fiep Westendorpstraat 1
1336 CR ALMERE
088-010 44 80

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
Tel: 088-010 44 80
Bel mij voor een afspraak
Klik hier voor meer informatie
over de wachttijden
Locatie en route
Vertrek adres
Versturen