Aangesloten bij Mentaal Beter - Psychologenpraktijk Van den Elshout - Vlaardingen

Algemeen

Welkom bij Psychologenpraktijk van den Elshout! 

Met enthousiaste psychologen, GZ-psychologen en psychotherapeuten richten wij ons op de behandeling van ouderen en volwassenen vanaf 18 jaar. U kunt in onze praktijk terecht voor onder andere:

  • gevoelens van somberheid
  • angst en paniekklachten
  • verlieservaring
  • trauma
  • lichamelijke spanningsklachten
  • problemen in de persoonlijke sfeer zoals relatieproblemen

LET OP! In sommige gevallen kan het voorkomen dat Mentaal Beter niet de juiste zorg kan bieden. Lees hier welke uitsluitingscriteria Mentaal Beter hanteert.

Therapeuten

de heer J. van den ElshoutKlinisch Psycholoog - Psychotherapeut | Big: 09050579816Sinds 1991 is hij met de psychologenpraktijk gevestigd in Vlaardingen. Hij is geschoold vanuit gedragstherapeutische en psychodynamische kaders en kan als generalist betiteld worden. Jan heeft affiniteit met persoonlijkheidsproblematiek. Hij is daarnaast gespecialiseerd in partnerrelatie problematiek, welke hij behandelt vanuit het emotionally focused therapy (EFT)-kader. In een EFT-behandeling wordt niet alleen gekeken naar de communicatie- en gedragspatronen tussen partners maar vooral ook naar hoe de onderlinge verbinding en bereikbaarheid er uit ziet. Naast zijn werkzaamheden als behandelaar, is Jan betrokken bij de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog binnen Mentaal Beter, waarin hij onder andere als praktijkopleider psychologen in opleiding begeleidt..
mevrouw M. SchenkkanGZ-PsycholoogMaaike Schenkkan (1981) heeft psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als afstudeerrichting Klinische- en Gezondheidspsychologie. Na een jaar op een kinderafdeling in een ziekenhuis, is zij begonnen op de afdeling Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie van het AMC te Amsterdam. In 2006 richtte ze samen met een huisarts-seksuoloog NVVS een maatschap op binnen de poli Gynaecologie in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Snel hierna startte zij ook voor een aantal dagen in onze praktijk. Haar opleiding tot GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd) leidde haar uiteindelijk weer meer tot de richting van de bredere problematiek. Maaike werkt met jongvolwassenen en volwassenen en hanteert graag een biopsychosociale benadering. Deze benadering heeft oog voor het verband tussen lichaam, geest en omgeving waarin iemand functioneert. De manier van behandelen hangt af van de klacht en de persoon, maar kan bijvoorbeeld geënt zijn op de (cognitieve) gedragstherapie en EMDR (traumabehandeling; EyeMoment Desensitisation and Reprocessing)), of EFT (Emotionally Focused Therapy)..
mevrouw R. FolkersmaGZ-Psycholoog - NIP psycholoog | Big: 19913551225Rita Folkersma (1965) studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden
met als afstudeerrichting Klinische en Gezondheidspsychologie. Zij is BIG geregistreerd Gezondheidspsycholoog en NIP psycholoog. Daarnaast is zij getraind in cognitieve gedragstherapie, EFT (Emotianally Focused Therapy) en EMDR (Eye Movement en Desensitization and Reprocessing). Na haar studie was zij werkzaam als projectleider bij een patiëntenorganisatie. In die functie was zij verantwoordelijk voor het organiseren van cursussen voor mensen met reuma. Deze cursussen hadden tot doel de kwaliteit van het leven van reumapatiënten te bevorderen. Vervolgens werkte zij als psycholoog in een eerstelijnspraktijk in de Bollenstreek.Sinds 2007 is Rita werkzaam in de psychologenpraktijk “van den Elshout”. Zij werkt met jong volwassenen en volwassenen in individuele therapie als ook relatietherapie. Ouderbegeleiding of gezinstherapie horen tevens tot de mogelijkheden. In haar behandelingen richt zij zich voornamelijk op inzichtgevende therapie waarbij zij methodieken aanwendt uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness, EFT, EMDR en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
mevrouw J. HagenaarsGZ-Psycholoog | Big: 69916827225Jannet Hagenaars (1972) heeft psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na haar afstuderen werkte zij langere tijd in het bedrijfsleven, waar zij de ontwikkeling van medewerkers begeleidde door opleiding en coaching. Later maakte zij de overstap naar de geestelijke gezondheidszorg. In het LUMC in Leiden was zij werkzaam als diagnosticus voor patiënten met (het vermoeden van) cognitieve stoornissen en begeleiding van mensen met chronische ziekten zoals Parkinson. Sinds 2008 is Jannet werkzaam in psychologenpraktijk ‘Van den Elshout’. Zij is BIG geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en rondt binnenkort haar opleiding tot cognitief-gedragstherapeut af. Zij doet psychodiagnostisch onderzoek (m.n. op het gebied van autismespectrumstoornissen) en behandelt jongvolwassenen en volwassenen, met de nadruk op cognitieve therapieën. Zij werkt eveneens met EMDR en methodieken uit de mindfulness..
mevrouw V. ArntsPsycholoogVera Arnts (1981) studeerde psychologie aan de Universiteit Maastricht met als afstudeerrichting neuropsychologie. Na een praktijkstage neurorevalidatie in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, maakte zij in 2007 de overstap naar de verslavingszorg en was zij gedurende ruim zes jaar werkzaam bij Bouman GGZ in Rotterdam. Naast de psychologische behandeling van verslavingsproblematiek en allerlei uiteenlopende klachten zoals persoonlijkheidsproblematiek, angst- en stemmingsstoornissen en ADHD, was zij verantwoordelijk voor het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek. In 2014 besloot zij om over te stappen van de forensische verslavingszorg naar de reguliere verslavingszorg en werkte zij voor Trubendorffer in Tilburg. Binnen haar behandelingen werkt Vera vanuit het biopsychosociale model dat aandacht heeft voor het verband tussen lichaam, geest en de omgeving waarin iemand functioneert. Tijdens haar behandelingen maakt zij gebruik van o.a. cognitieve gedragstherapie, mindfulness en EMDR..
mevrouw E. van den Hoek
mevrouw M. van Burgel
mevrouw E. de StigterGZ-psycholoog | Big: 39916796525
mevrouw S. Schiereck
mevrouw C. HavenithKlinisch psycholoog | Big: 99061375916
mevrouw B. van der Schans
Aangesloten bij Mentaal Beter - Psychologenpraktijk Van den Elshout - Vlaardingen
Churchillsingel 412
3137XB VLAARDINGEN
010-4751332 010-4751332

Wachttijd tot aanmelding

Volwassenen: Neem contact op met de praktijk voor de actuele wachttijd. 

Ga naar de praktijk website