Aangesloten bij Mentaal Beter - Psychologenpraktijk Van den Elshout - Vlaardingen - VLAARDINGEN - GZ praktijk

Aangesloten bij Mentaal Beter - Psychologenpraktijk Van den Elshout - Vlaardingen

Algemeen

Met enthousiaste psychologen, GZ-psychologen en psychotherapeuten richten wij ons op de behandeling van ouderen en volwassenen vanaf 18 jaar. U kunt in onze praktijk terecht voor onder andere:

  • gevoelens van somberheid
  • angst en paniekklachten
  • verlieservaring
  • trauma
  • lichamelijke spanningsklachten
  • problemen in de persoonlijke sfeer zoals relatieproblemen

Therapeuten

de heer J. van den ElshoutKlinisch Psycholoog - PsychotherapeutSinds 1991 is hij met de psychologenpraktijk gevestigd in Vlaardingen. Hij is geschoold vanuit gedragstherapeutische en psychodynamische kaders en kan als generalist betiteld worden. Jan heeft affiniteit met persoonlijkheidsproblematiek. Hij is daarnaast gespecialiseerd in partnerrelatie problematiek, welke hij behandelt vanuit het emotionally focused therapy (EFT)-kader. In een EFT-behandeling wordt niet alleen gekeken naar de communicatie- en gedragspatronen tussen partners maar vooral ook naar hoe de onderlinge verbinding en bereikbaarheid er uit ziet. Naast zijn werkzaamheden als behandelaar, is Jan betrokken bij de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog binnen Mentaal Beter, waarin hij onder andere als praktijkopleider psychologen in opleiding begeleidt..
mevrouw M. SchenkkanGZ-PsycholoogMaaike Schenkkan (1981) heeft psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als afstudeerrichting Klinische- en Gezondheidspsychologie. Na een jaar op een kinderafdeling in een ziekenhuis, is zij begonnen op de afdeling Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie van het AMC te Amsterdam. In 2006 richtte ze samen met een huisarts-seksuoloog NVVS een maatschap op binnen de poli Gynaecologie in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Snel hierna startte zij ook voor een aantal dagen in onze praktijk. Haar opleiding tot GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd) leidde haar uiteindelijk weer meer tot de richting van de bredere problematiek. Maaike werkt met jongvolwassenen en volwassenen en hanteert graag een biopsychosociale benadering. Deze benadering heeft oog voor het verband tussen lichaam, geest en omgeving waarin iemand functioneert. De manier van behandelen hangt af van de klacht en de persoon, maar kan bijvoorbeeld geënt zijn op de (cognitieve) gedragstherapie en EMDR (traumabehandeling; EyeMoment Desensitisation and Reprocessing)), of EFT (Emotionally Focused Therapy)..
mevrouw R. FolkersmaGZ-Psycholoog - NIP psycholoogRita Folkersma (1965) studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden
met als afstudeerrichting Klinische en Gezondheidspsychologie. Zij is BIG geregistreerd Gezondheidspsycholoog en NIP psycholoog. Daarnaast is zij getraind in cognitieve gedragstherapie, EFT (Emotianally Focused Therapy) en EMDR (Eye Movement en Desensitization and Reprocessing). Na haar studie was zij werkzaam als projectleider bij een patiëntenorganisatie. In die functie was zij verantwoordelijk voor het organiseren van cursussen voor mensen met reuma. Deze cursussen hadden tot doel de kwaliteit van het leven van reumapatiënten te bevorderen. Vervolgens werkte zij als psycholoog in een eerstelijnspraktijk in de Bollenstreek.Sinds 2007 is Rita werkzaam in de psychologenpraktijk “van den Elshout”. Zij werkt met jong volwassenen en volwassenen in individuele therapie als ook relatietherapie. Ouderbegeleiding of gezinstherapie horen tevens tot de mogelijkheden. In haar behandelingen richt zij zich voornamelijk op inzichtgevende therapie waarbij zij methodieken aanwendt uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness, EFT, EMDR en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
mevrouw J. HagenaarsGZ-PsycholoogJannet Hagenaars (1972) heeft psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na haar afstuderen werkte zij langere tijd in het bedrijfsleven, waar zij de ontwikkeling van medewerkers begeleidde door opleiding en coaching. Later maakte zij de overstap naar de geestelijke gezondheidszorg. In het LUMC in Leiden was zij werkzaam als diagnosticus voor patiënten met (het vermoeden van) cognitieve stoornissen en begeleiding van mensen met chronische ziekten zoals Parkinson. Sinds 2008 is Jannet werkzaam in psychologenpraktijk ‘Van den Elshout’. Zij is BIG geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en rondt binnenkort haar opleiding tot cognitief-gedragstherapeut af. Zij doet psychodiagnostisch onderzoek (m.n. op het gebied van autismespectrumstoornissen) en behandelt jongvolwassenen en volwassenen, met de nadruk op cognitieve therapieën. Zij werkt eveneens met EMDR en methodieken uit de mindfulness..
mevrouw K. KosterGZ-PsycholoogKrista Koster (1981) heeft psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden (afstudeerrichting Klinische Psychologie). Na haar afstuderen heeft zij gewerkt bij Riagg Rijnmond Rotterdam en Vlaardingen/Schiedam, waar zij mensen met uiteenlopende problematiek behandelde (behandeling vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader, biofeedback- en ontspanningstraining). Zij hield zich tevens bezig met psychodiagnostisch onderzoek (o.a. neuropsychologisch onderzoek, persoonlijkheids- en intelligentieonderzoek). Sinds 2010 is Krista werkzaam in psychologenpraktijk ‘Van den Elshout'. Zij is opgeleid tot gezondheidszorgpsycholoog (BIG-geregistreerd), tevens is zij psycholoog-NIP. Krista doet psychodiagnostisch onderzoek en de behandeling van jongvolwassenen en volwassenen, overwegend vanuit een cognitief gedragstherapeutische achtergrond waarbij zij gebruik maakt van EMDR (Eye Moment Desensitization and Reprocessing; traumabehandeling) en technieken uit de mindfulness..
mevrouw J. MourikPsycholoog i.o. tot GZ-PsycholoogJacqueline Mourik (1971) studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordat zij in 2011 bij deze praktijk kwam, werkte zij bij een organisatie die internettherapie aanbiedt. Zij heeft een internetbehandeling ontwikkeld voor alcoholafhankelijkheid en samen met een diëtiste maakte zij een behandeling voor eetproblemen. Beide behandelingen worden nog veel gebruikt. Jacqueline werkt in de praktijk als psycholoog in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Zij werkt met jongeren en volwassenen. De kracht van de cliënten om tot gunstige veranderingen te komen in vaak lastige situaties inspireert haar. Hoewel zij vooral werkt met de cognitieve gedragstherapie zoekt zij graag samen met de cliënten naar de werkwijze die hen aanspreekt..
de heer T. van OpstalPsycholoog i.o. tot GZ-PsycholoogTwan van Opstal (1979) studeerde na zijn opleiding tot fysiotherapeut, psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden met als afstudeerrichting Gezondheidspsychologie. Vanaf 2003 was hij werkzaam bij een revalidatiecentrum voor mensen met chronische pijnklachten, het Spine & Joint Centre in Rotterdam. Eerst als fysiotherapeut en daarna als psycholoog. Daar gaf hij door middel van psychodiagnostiek, therapeutische gesprekken en groepslessen cliënten inzicht en handvatten om op een effectievere manier om te gaan met de psychosociale gevolgen van de lichamelijke klachten. Sinds begin 2013 is Twan werkzaam bij psychologenpraktijk 'Van den Elshout'. Momenteel volgt hij de tweejarige opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en aanvullend de EMDR-basisopleiding. Hij heeft de eerste fase van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut afgerond. Hij doet psychodiagnostisch onderzoek (o.a. op het gebied van ADHD en autismespectrumstoornissen) en behandelt jongvolwassenen en volwassenen met uiteenlopende psychische problemen. Tijdens de behandeling maakt hij overwegend gebruik van cognitieve gedragstherapie en technieken uit de mindfulness..
mevrouw M KoopPsycholoog i.o. tot GZ-PsycholoogMarijn Koop (1988) studeerde psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, met als afstudeerrichting Gezondheidszorgpsychologie. Tijdens en na haar studie werkte zij als basis psycholoog in het Canisius Ziekenhuis waar zij op verschillende afdelingen meedraaide. Hierna was Marijn werkzaam in een huisartsenpraktijk waar ze een afwisselende cliëntenpopulatie met een breed scala aan psychische klachten heeft kunnen zien. Tevens begeleidde Marijn langere tijd kinderen en jongeren met een stoornis in het autismespectrum. Sinds 2013 is Marijn werkzaam in psychologenpraktijk ‘van den Elshout’. Ze voert psychodiagnostisch onderzoek uit en behandelt jongvolwassenen en volwassenen, overwegend vanuit een cognitief gedragstherapeutische achtergrond. Hierbij maakt ze tevens gebruik van technieken uit de mindfulness.Momenteel volgt zij de tweejarige opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Gedurende haar behandelingen kijkt Marijn veel naar de kracht van de cliënt en welke veranderingen deze zelf in werking kan zetten..
mevrouw V. ArntsPsycholoogVera Arnts (1981) studeerde psychologie aan de Universiteit Maastricht met als afstudeerrichting neuropsychologie. Na een praktijkstage neurorevalidatie in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, maakte zij in 2007 de overstap naar de verslavingszorg en was zij gedurende ruim zes jaar werkzaam bij Bouman GGZ in Rotterdam. Naast de psychologische behandeling van verslavingsproblematiek en allerlei uiteenlopende klachten zoals persoonlijkheidsproblematiek, angst- en stemmingsstoornissen en ADHD, was zij verantwoordelijk voor het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek. In 2014 besloot zij om over te stappen van de forensische verslavingszorg naar de reguliere verslavingszorg en werkte zij voor Trubendorffer in Tilburg. Binnen haar behandelingen werkt Vera vanuit het biopsychosociale model dat aandacht heeft voor het verband tussen lichaam, geest en de omgeving waarin iemand functioneert. Tijdens haar behandelingen maakt zij gebruik van o.a. cognitieve gedragstherapie, mindfulness en EMDR..
Aangesloten bij Mentaal Beter - Psychologenpraktijk Van den Elshout - Vlaardingen
Churchillsingel 412
3137XB VLAARDINGEN
010-4751332

Wachttijd tot aanmelding

Volwassenen: Neem contact op met de praktijk voor de actuele wachttijd.
010-4751332

Wachttijd tot aanmelding

Volwassenen: Neem contact op met de praktijk voor de actuele wachttijd.
Ga naar de praktijk website
Klik hier voor meer informatie
over de wachttijden
Locatie en route
Vertrek adres
Versturen