Mentaal Beter Groningen - Psycholoog Groningen - Psychologenpraktijk voor Kind en Jeugd - GRONINGEN - GZ praktijk

Mentaal Beter Groningen - Psycholoog Groningen - Psychologenpraktijk voor Kind en Jeugd

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Groningen. We zijn gevestigd op de Hoendiep 1 en bieden diagnostiek en behandeling aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen in de Basis GGZ. We behandelen niet alleen kinderen en jeugdigen maar ondersteunen ook de ouders in het behandeltraject. Kenmerkend voor de Basis GGZ is dat de behandelingen kortdurend en oplossingsgericht zijn.

We hanteren een persoonlijke aanpak en bekijken samen met u welke behandeling het beste bij u past, zodat wij samen kunnen werken aan een zo optimaal effect van de behandeling. Daarbij hanteren wij een inzichtelijke werkwijze en begint de behandeling pas nadat u heeft ingestemd met het behandelplan. Tijdens de behandeling meten wij de vermindering van uw klachten met behulp van vragenlijsten en bespreken wij de voortgang met u.

Mentaal Beter hanteert korte wachtlijsten. De intake- en behandelgesprekken vinden in principe plaats bij dezelfde therapeut.

Zorgaanbod

Kind en Jeugd

Jongvolwassenen

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen binnen de Basis GGZ

Therapeuten

mevrouw E. HaddersTeamleider - Orthopedagoog-generalistAls orthopedagoog-generalist en teamleider ben ik sinds 2010 verbonden aan Mentaal Beter. Ik heb ruime ervaring met het begeleiden en behandelen van kinderen en adolescenten en hun (professionele) opvoeders. Tot mijn specialisme behoren onder andere jeugdigen met traumagerelateerde problematiek, angst- en stemmingsklachten, ontwikkelingsstoornissen en gedragsproblemen. In de behandeling maak ik gebruik van verschillende behandelmethodes. Dit hangt af van wat het beste bij de cliënt en zijn/ haar probleem past. Hierbij hou ik rekening met welke behandeling het meest bewezen effectief is. In de praktijk komt het erop neer dat ik veel gebruik maak van Cognitieve gedragstherapie, EMDR en de Oplossingsgerichte therapie. Samen met de cliënt maak ik een passend behandelplan waarbij er zo goed mogelijk wordt afgestemd op de hulpvraag van de cliënt..
mevrouw A.L. Zegwaard-de HaanGZ-psycholoogSinds januari 2013 werk ik als GZ-psycholoog bij Mentaal Beter Leeuwarden. Ik doe met veel plezier diagnostisch onderzoek en biedt behandeling aan kinderen, jongeren en hun ouders bij problemen en stoornissen in brede zin. Denk hierbij aan ontwikkelingsproblematiek, angst- en stemmingsproblemen, gedragsproblemen en traumagerelateerde problemen. Ik ben tevens orthopedagoog en in die rol heb ik ruime ervaring met het werken met jongeren en gezinnen met complexe (opvoedings)problemen. Dit maakt dat ik een brede, systeemgerichte kijk heb op problematiek en in de behandeling ook altijd de omgeving van het kind betrek. Ik vind het erg belangrijk om te werken vanuit de vraag van de cliënt en zijn of haar omgeving en biedt daarbij behandelmethoden die bewezen effectief zijn. Momenteel volg ik verder de EMDR-opleiding zodat ik ook deze effectieve vorm van behandeling kan bieden. 
Mentaal Beter Groningen - Psycholoog Groningen - Psychologenpraktijk voor Kind en Jeugd
Hoendiep 1
9718 TA GRONINGEN
088-0104480

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: 4 weken
Jongvolwassenen: 4 weken
088-0104480

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: 4 weken
Jongvolwassenen: 4 weken
Bel mij voor een afspraak
Klik hier voor meer informatie
over de wachttijden
Locatie en route
Vertrek adres
Versturen