Mentaal Beter Tilburg - Psycholoog Tilburg - GZ praktijk - Korvelplein - TILBURG - GZ praktijk

Mentaal Beter Tilburg - Psycholoog Tilburg - GZ praktijk - Korvelplein

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Tilburg Korvelplein!

Wij bieden geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan kinderen & jeugdigen (en hun ouders/verzorgers) en volwassenen met lichte tot matig-ernstige psychische problematiek. Dit doen wij volgens onze kernwaarden Persoonlijk, Duidelijk, Doelgericht en Actief Samenwerken.

Wij zijn gespecialiseerd in behandeling van angststoornissen, depressie, trauma, persoonlijkheidsproblemen, somatoforme stoornissen, (milde) eetstoornissen (seksuele stoornissen) en ADHD en autisme. Let op: voor de diagnostiek gericht op autisme bij kinderen en jeugdigen verwijst Mentaal Beter Tilburg naar andere gespecialiseerde instellingen.

Bij Mentaal Beter staat u als cliënt centraal. Onze psychologen starten vaak direct na intake met de behandeling, zowel in basis- als specialistische GGZ, en werken met een doelgericht behandelplan. Indien nodig in het kader van de behandeling, kunnen wij onderzoek inzetten. Ook hechten wij waarde aan samenwerking met ouders, partners, scholen en eventueel andere betrokken hulpverleners.

Psychiatrische consultatie is mogelijk voor volwassenen als onderdeel van de behandeling. Aangezien Mentaal Beter een psychologenpraktijk is, is uitsluitend een psychiatrisch consult (bijvoorbeeld met als doel instellen op medicatie) zonder verdere behandeling niet mogelijk. We hebben geen kinder- en jeugdpsychiater in ons team.

LET OP! In sommige gevallen kan het voorkomen dat Mentaal Beter niet de juiste zorg kan bieden. Lees hier welke uitsluitingscriteria Mentaal Beter hanteert.

Voor Mentaal Beter Tilburg Generaal Smutslaan klik hier.

Groepsaanbod 

Psycho-educatiegroep AD(H)D voor volwassenen
Psycho-educatiegroep bij Autisme
Groepstherapie: Beweging – Expressie – Interactie
Psycho-educatiegroep voor patiënten en naast betrokkenen
Cursus: Verbeter je Zelfbeeld
Assertiviteitstraining


Therapeuten

mevrouw K. van ErvenPsycholoogSinds 2009 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter in Tilburg. Hier behandel ik volwassenen en ouderen. Het gaat voornamelijk om individuele gesprekken, maar wij bieden ook enkele groepsbehandelingen. Een persoonlijke benadering en gelijkwaardigheid vind ik erg belangrijk..
mevrouw E. van der VlistPsychotherapeut - TeamleiderMijn naam is Els van der Vlist. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter. Ik werk als Psychotherapeut en teamleider voor de teams van Eindhoven, Zaltbommel en Tilburg.Als psychotherapeut werk ik met volwassenen, kinderen en jongeren. Ik ben integratief opgeleid, dat betekent dat ik kan werken met verschillende methodieken zoals cognitieve gedragstherapie, cliëntgerichte therapie, schematherapie en EMDR (gericht op trauma). Ik behandel verschillende stoornissen. Dat wil ik ook graag, want ik hou van afwisseling. Meestal doe ik de langere behandelingen bij mensen die al eerder hulp hebben gekregen en nu een volgende stap willen zetten. Als het mogelijk en gewenst is vind ik het belangrijk gezinsleden bij de behandeling te betrekken..
mevrouw J. GeervlietPsycholoog

Mijn naam is Joline Geervliet. Sinds 2015 werk ik met veel plezier bij Mentaal Beter als basispsycholoog/orthopedagoog. Ik behandel kinderen, jongeren en volwassenen en richt me zowel op individuele gesprekken als groepsbehandeling. Cognitieve gedragstherapie is de behandelvorm waar ik het meest mee werk. We gaan samen aan de slag om jouw gedachtes en gevoelens te onderzoeken, zodat je hier meer grip op leert krijgen. Mijn doel is om het beste in mensen naar boven te halen. Respect, vertrouwen, empathie en betrokkenheid vind ik erg belangrijk.

mevrouw E. VermeulenBasispsycholoog i.o. tot cognitief gedragstherapeutSinds 2009 ben ik werkzaam op de afdeling Kind & Jeugd afdeling van Mentaal beter. Daarvoor heb ik ervaring opgedaan binnen zowel de Jeugd GGZ als de jeugdhulpverlening. In mijn huidige werk behandel ik kinderen en jongeren met diverse problematiek. Ik werk graag oplossingsgericht waarbij de focus ligt op de gewenste toekomst. Ik maak ook gebruik van technieken vanuit de cognitieve gedragstherapie en in kortdurende therapieën werk ik graag met het PrOP-model . Naast behandelingen doe ik psychologisch onderzoek wanneer meer inzicht in de onderliggende factoren van de klachten nodig is. Ik ben gestart met het opleidingstraject tot cognitief gedragstherapeut.. 
mevrouw E. CoopmansPsycholoog

Ik ben Eline Coopmans en werk sinds januari 2016 voor Mentaal Beter Tilburg. Ik behandel zowel kinderen, jongeren als volwassenen met uiteenlopende problematieken. Deze afwisseling maakt mijn werk extra leuk en uitdagend, omdat ik graag samen met de cliënt naar de voor hem of haar best passende vorm van behandeling zoek. Tijdens de behandeling vind ik het erg belangrijk om een goede en gelijkwaardige relatie op te bouwen met de cliënt en van daaruit de cliënt te begeleiden bij het behalen van zijn of haar doelen. Hiervoor gebruik ik verschillende methodieken, waaronder cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en cliëntgerichte therapie.

mevrouw M. VerplanckeGZ-psycholoog
mevrouw V. Dekkers-ReulPsycholoog

Mijn naam is Vivienne Dekkers-Reul en ik ben sinds februari 2016 werkzaam bij Mentaal Beter in Tilburg. Ik geef met name individuele behandelingen en soms ook groepsbehandelingen aan volwassenen met verschillende psychische klachten. Ik werk voornamelijk vanuit de cognitieve gedragstherapie, die ik waar passend of nodig aanvul met technieken uit andere behandelmethoden. In mijn behandelingen vind ik het belangrijk om uit te gaan van de sterke punten van cliënt en samen met de cliënt te werken aan de doelen die zijn gesteld om de klachten te verminderen of er beter mee om te kunnen gaan. Het opbouwen van een vertrouwde werkrelatie, het hanteren van een persoonlijke aanpak en het bevorderen van de zelfredzaamheid van de cliënt vind ik zeer belangrijk. Respect, gelijkwaardigheid, autonomie en eerlijkheid zijn tevens belangrijke uitgangspunten in mijn behandeling.

mevrouw D. Peters-ElshoffPsychiater
mevrouw S. KruijssenGZ-Psycholoog

Ik ben Saskia Kruijssen, GZ-psycholoog bij Mentaal Beter Tilburg. Ik behandel kinderen en jongeren met hun ouders, en ook volwassenen. Een gelijkwaardige samenwerking met mijn cliënten vind ik heel belangrijk. Zo kan ik samen met jou op zoek gaan naar het begrijpen van de klachten vanuit je ontwikkeling en wat je hebt meegemaakt en samen helder krijgen waar je aan wilt werken. Het helpen vinden van je eigen manier of die van je kind om de doelen in de behandeling te bereiken vind ik het mooiste om te doen. Ik gebruik, indien passend, graag visuele, speelse of creatieve middelen om houvast te bieden in de gesprekken. Ook EMDR kan als onderdeel van de behandeling worden ingezet. We betrekken waar nodig en gewenst belangrijke personen uit de omgeving bij de behandeling.

mevrouw K. de VriesKlinisch Psycholoog
mevrouw N. van OirschotGZ-Psycholoog

Ik werk als GZ-psycholoog en seksuoloog sinds 2009 binnen een fijn team bij Mentaal Beter, waar ik groepsbehandelingen en individuele behandelingen geef gericht op o.a. depressie, angstklachten, persoonlijkheidsstoornissen, partnerrelatieproblemen en stoornissen op seksueel en intiem vlak. Met diverse methoden uit de systeem-, interpersoonlijke, contextuele, schemagerichte en cognitieve gedragstherapie geef ik de behandeling vorm. Daarnaast ben ik betrokken bij de psychodiagnostisch onderzoeken binnen de praktijk. Dit werk blijft speciaal voor mij, omdat ik een korte periode iemands leven binnen mag komen om samen te kijken naar hoe diegene weer steviger en fijner in het leven kan komen te staan na een moeilijke periode. Een prettige werkrelatie met de cliënt staat daarom voor mij voorop en als het nodig en/of wenselijk is, betrek ik de omgeving van de cliënt (bijvoorbeeld partner, kind of werk) bij de diagnostiek of de behandeling. Het geeft vaak een bredere kijk op de klachten en tegelijkertijd kan het meer inzicht geven in de mogelijkheden die iemand heeft in het dagelijks leven om beter om te gaan met de klachten, de omstandigheden en met zichzelf.

mevrouw B. BornkampPsycholoog
mevrouw E. LarosPsycholoog
mevrouw M. SmeetsPsycholoog Volwassenen

Mijn naam is Michelle Smeets en ik werk met veel plezier als psycholoog bij Mentaal Beter in Tilburg. Ik maak gebruik van verschillende therapievormen, waaronder cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie en elementen uit ACT. Ik vind het belangrijk om de behandeling op maat te maken en hierbij goed aan te sluiten bij de wensen en behoeften van een persoon. Als behandelaar vind ik het interessant om overzicht te creëren en samen op zoek te gaan naar een betere kwaliteit van leven.

Leeftijdscategorieën

 • Kinderen (0 tot 12 jaar)
 • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
 • Volwassenen
 • Ouderen

Therapievormen

 • Individueel
 • Paren
 • Gezinnen
 • Groepen

Specialismen

 • Agressie
 • Angsten/dwang
 • Assertiviteit
 • Depressie
 • Emotionele problemen
 • Gedragsproblemen
 • Gezinsproblemen
 • Hyperactiviteit
 • Isolement
 • Lichamelijke klachten
 • Machteloosheid
 • Opvoedingsproblemen
 • Passiviteit/lusteloosheid
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Seksualiteit/sekse specifieke problemen
 • Spanning
 • Schuldgevoelens
 • Trauma
 • Anders
Bel mij voor een afspraak
Aanmelden
Mentaal Beter Tilburg - Psycholoog Tilburg - GZ praktijk - Korvelplein
Korvelplein 8
5025 JN TILBURG
088-010 44 80

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: 4 weken
Volwassenen: 4 weken
088-010 44 80

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: 4 weken
Volwassenen: 4 weken
Aanmelden
Bel mij voor een afspraak
Ik heb een vraag
Locatie en route
Vertrek adres
Versturen