Mentaal Beter Tilburg - Psycholoog Tilburg - GZ praktijk

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Tilburg!

Wij bieden geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan kinderen & jeugdigen (en hun ouders/verzorgers) en volwassenen met lichte tot matig-ernstige psychische problematiek. Dit doen wij volgens onze kernwaarden Persoonlijk, Duidelijk, Doelgericht en Actief Samenwerken.

Wij zijn gespecialiseerd in behandeling van angststoornissen, depressie, trauma, somatoforme stoornissen en ADHD. Daarnaast bieden wij behandeling aan cliënten met lichte tot matig-ernstige persoonlijkheidsstoornissen (clusters B of C), waar bij behandeling binnen 1 of binnen 1 tot 3 jaar voldoende effectief, doelmatig, veilig en cliëntgericht kan worden geacht. Cliënten moeten beschikken over voldoende vaardigheid van de Nederlandse (of in enkele gevallen Engelse) taal. Let op: voor de diagnostiek gericht op autisme bij kinderen en jeugdigen verwijst Mentaal Beter Tilburg naar andere gespecialiseerde instellingen.

Bij Mentaal Beter staat u als cliënt centraal. Onze psychologen starten vaak direct na intake met de behandeling, zowel in basis- als specialistische GGZ, en werken met een doelgericht behandelplan. Indien nodig in het kader van de behandeling, kunnen wij onderzoek inzetten. Ook hechten wij waarde aan samenwerking met ouders, partners, scholen en eventueel andere betrokken hulpverleners.

Psychiatrische consultatie is mogelijk voor volwassenen als onderdeel van de behandeling. Aangezien Mentaal Beter een psychologenpraktijk is, is uitsluitend een psychiatrisch consult (bijvoorbeeld met als doel instellen op medicatie) zonder verdere behandeling niet mogelijk. We hebben geen kinder- en jeugdpsychiater in ons team.

LET OP! In sommige gevallen kan het voorkomen dat Mentaal Beter niet de juiste zorg kan bieden. Lees hier welke uitsluitingscriteria Mentaal Beter hanteert.

Voor Mentaal Beter Tilburg Korvelplein klik hier.

Groepsaanbod 

COMET (zelfbeeld)groep
Psychomotore therapie
Groepsbehandeling van angstproblematiek
ASS psycho-educatie groep
ADHD psycho-educatie groep
Mindfulness based cognitive therapy group

Vlog Mentaal Beter Tilburg Kind en Jeugd

Ben jij benieuwd hoe het er aan toe gaat bij Mentaal Beter Tilburg Kind en Jeugd? In onderstaande vlog neemt Emma je mee naar onze praktijk en stelt ze psycholoog Saskia allerlei vragen. Bekijk de video door op onderstaande afbeelding te klikken!


Therapeuten

mevrouw K. van ErvenPsycholoogSinds 2009 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter in Tilburg. Hier behandel ik volwassenen en ouderen. Het gaat voornamelijk om individuele gesprekken, maar wij bieden ook enkele groepsbehandelingen. Een persoonlijke benadering en gelijkwaardigheid vind ik erg belangrijk..
mevrouw M. van den HeuvelPsycholoogMijn naam is Marit van den Heuvel en ik ben sinds 2010 werkzaam bij Mentaal Beter Tilburg als psycholoog op de afdeling Volwassenen. Ik heb na mijn studie de basisopleiding cognitieve gedragstherapie gevolgd. Daarnaast ben ik vanuit Mentaal Beter ook werkzaam in een huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner. Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat we nauw met elkaar samenwerken om ervoor te zorgen dat het jou als cliënt steeds beter lukt om doelgerichte stappen te zetten om je problemen aan te pakken, en het geeft mij energie om daar onderdeel van te kunnen zijn, hoe klein of groot de stappen ook zijn. Het is mooi om te zien hoe het mensen lukt om weer meer regie te kunnen voelen en nemen over hun eigen leven..
mevrouw N. van OirschotGZ-Psycholoog | Big: 99920575925

Ik werk als GZ-psycholoog en seksuoloog sinds 2009 binnen een fijn team bij Mentaal Beter, waar ik groepsbehandelingen en individuele behandelingen geef gericht op o.a. depressie, angstklachten, persoonlijkheidsstoornissen, partnerrelatieproblemen en stoornissen op seksueel en intiem vlak. Met diverse methoden uit de systeem-, interpersoonlijke, contextuele, schemagerichte en cognitieve gedragstherapie geef ik de behandeling vorm. Daarnaast ben ik betrokken bij de psychodiagnostisch onderzoeken binnen de praktijk. Dit werk blijft speciaal voor mij, omdat ik een korte periode iemands leven binnen mag komen om samen te kijken naar hoe diegene weer steviger en fijner in het leven kan komen te staan na een moeilijke periode. Een prettige werkrelatie met de cliënt staat daarom voor mij voorop en als het nodig en/of wenselijk is, betrek ik de omgeving van de cliënt (bijvoorbeeld partner, kind of werk) bij de diagnostiek of de behandeling. Het geeft vaak een bredere kijk op de klachten en tegelijkertijd kan het meer inzicht geven in de mogelijkheden die iemand heeft in het dagelijks leven om beter om te gaan met de klachten, de omstandigheden en met zichzelf.

mevrouw E. van der VlistPsychotherapeut - Teamleider | Big: 29912393716Mijn naam is Els van der Vlist. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter. Ik werk als Psychotherapeut en teamleider voor de teams van Eindhoven, Zaltbommel en Tilburg.Als psychotherapeut werk ik met volwassenen, kinderen en jongeren. Ik ben integratief opgeleid, dat betekent dat ik kan werken met verschillende methodieken zoals cognitieve gedragstherapie, cliëntgerichte therapie, schematherapie en EMDR (gericht op trauma). Ik behandel verschillende stoornissen. Dat wil ik ook graag, want ik hou van afwisseling. Meestal doe ik de langere behandelingen bij mensen die al eerder hulp hebben gekregen en nu een volgende stap willen zetten. Als het mogelijk en gewenst is vind ik het belangrijk gezinsleden bij de behandeling te betrekken..
mevrouw J. GeervlietPsycholoog

Mijn naam is Joline Geervliet. Sinds 2015 werk ik met veel plezier bij Mentaal Beter als psycholoog/orthopedagoog. Ik focus me met name op het behandelen van volwassenen met angst- trauma- en stemmingsklachten. De afwisseling tussen individuele gesprekken en groepstrainingen geeft me energie. Cognitieve gedragstherapie en EMDR zijn de behandelvormen waar ik het meest mee werk. We gaan samen aan de slag om jouw gedachtes en gevoelens te onderzoeken, zodat je hier meer grip op leert krijgen. Mijn doel is om het beste in mensen naar boven te halen. Respect, vertrouwen, empathie en betrokkenheid vind ik erg belangrijk.

mevrouw L. VesterGZ-Psycholoog | Big: 59065489525Sinds 2009 werk ik bij Mentaal Beter als GZ-psycholoog. Het bijzondere van mijn werk blijf ik vinden dat ik iedere dag weer andere mensen voor me zie met allemaal hun eigen verhaal. Het blijft een uitdaging om bij elk verhaal goed aan te sluiten en juist die hulp te bieden die nodig is. Gelukkig kan ik putten uit diverse behandelmethodes zoals cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke psychotherapie, schemagerichte therapie en EMDR. Ik vind het leuk om verschillende soorten klachten te behandelen, zodat het afwisselend blijft, maar het liefste help ik mensen met trauma-verwerking. Ik ben een enthousiast EMDR-therapeut en verbaas me nog bijna dagelijks over de geweldige resultaten van EMDR. Het is mooi om mensen te kunnen helpen die iets verschrikkelijks hebben meegemaakt, zodat de toekomst er toch weer zonniger uitziet..
mevrouw D. Peters-ElshoffPsychiater | Big: 89063390701
mevrouw F. van GerwenGZ-Psycholoog | Big: 49909107925Als je zelf iets wil, iets zoekt, ambitie hebt, je wil committeren, verbinden, aan jezelf, aan gesprekken, dat jij het waard bent dat je aan de slag gaat of dat je dat gaat zien, dàt je het waard bent- dan kan ik je alleen maar enorm steunen dat je dat doet, voor jezelf, om het zelf beter te krijgen. En dan ben je van harte welkom bij mij. Ik ben Françoise van Gerwen, Gezondheidszorgpsycholoog (BIG), mindfulness trainer, coach, supervisor, ondernemer, echtgenoot, mama van 4 kindjes, dochter, zus, vriendin en bovenal 'gewoon' mens.Kernwoorden: doortastend, verbindend, zelfstandig, sterk èn daarnaast ook open/ kwetsbaar durven zijn, ondernemend, betrokken, consciëntieus, aanpakken, trouw, zorgzaam, generalist.
mevrouw S. WijtenburgPsycholoog

Ik ben werkzaam als psycholoog bij Mentaal Beter. Ik behandel (jong) volwassenen met diverse problematiek op individuele basis en doe daarnaast ook psychologisch onderzoek. Een persoonlijke benadering, openheid over de diagnostiek en het behandeltraject dat u gaat volgen en een goede samenwerking met u als cliënt, staan centraal in de behandelingen die ik geef. Mijn doel is om samen met u te werken aan klachtenvermindering en het weer/blijven benutten van uw krachten.

mevrouw M. SmeetsPsycholoog Volwassenen

Mijn naam is Michelle Smeets en ik werk met veel plezier als psycholoog bij Mentaal Beter in Tilburg. Ik maak gebruik van verschillende therapievormen, waaronder cognitieve gedragstherapie en positieve psychologie. Ik vind het belangrijk om de behandeling op maat te maken en hierbij goed aan te sluiten bij de wensen en behoeften van een persoon. Als behandelaar vind ik het interessant om overzicht te creëren en samen op zoek te gaan naar een betere kwaliteit van leven.

mevrouw E. VermeulenGZ-psycholoog i.o. tot cognitief gedragstherapeutSinds 2009 werk ik met veel plezier voor Mentaal Beter, aanvankelijk als behandelaar van kinderen/jongeren en hun ouders, maar inmiddels zie ik nu voornamelijk volwassen clienten. In de behandeling betrek ik, altijd in overleg met de client, graag andere mensen wanneer zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het herstel en welbevinden van de client. Dit kunnen mensen uit de eigen directe omgeving van de client zijn, zoals een partner maar (indien mogelijk) bijvoorbeeld ook een professionele hulpverlener van een instantie elders (zoals bijv. een psychosomatische fysiotherapeut). Ik vind het belangrijk om samen met de client tot een behandelplan te komen waar hij/zij vertrouwen in heeft en waarbij we samen werken aan een helder, haalbaar doel. In de behandeling maak ik gebruik van technieken vanuit de cognitieve gedragstherapie, EMDR en positieve psychologie. Ik werk graag oplossingsgericht; daarin wordt vooral gekeken naar de gewenste toekomst en wat helpt dat te bereiken. Voor mij staat een goede, constructieve, werkrelatie voorop: een behandeling is het meest effectief als de client de vrijheid ervaart en het vertrouwen voelt om open en eerlijk te zijn. Naast individuele behandelingen begeleid ik ook graag groepsbehandelingen. Ik vind het mooi en bijzonder om te zien hoe de herkenning van clienten bij elkaar en de onderlinge interactie, vaak enorm waardevol blijkt in het bereiken van de eigen behandeldoelen.  
mevrouw W. SwinkelsPsycholoogVanaf 2016 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter als psycholoog. Ik behandel (jong) volwassenen met uiteenlopende problematiek waarbij ik met name gebruik maak van cognitieve gedragstherapie en vanaf 2019 ook van EMDR. Naast individuele behandelingen geef ik ook groepsbehandelingen en doe ik psychodiagnostisch onderzoek. 
mevrouw W. van der HeijdenPsycholoogSinds juni 2018 ben ik werkzaam bij de vestiging Tilburg als basispsycholoog. Ik behandel hier volwassenen met uiteenlopende klachten, waaronder depressieve klachten, angst- en dwangklachten, zelfbeeldklachten en psychosomatische klachten. Tijdens de behandeling maak ik vooral gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, het KOP-model, ACT en assertiviteit. Mijn uitgangspunt tijdens de behandeling is een open en transparante samenwerkingsrelatie (het liefst met een beetje humor) waarbij we stapsgewijs en persoonsgericht samen aan het werk gaan. Ik vind het belangrijk dat mijn cliënten zich op hun gemak voelen bij mij, zodat ook de moeilijke zaken gedeeld kunnen worden en we dan vaak tot de mooiste resultaten komen.  
mevrouw J. KokxKlinisch Psycholoog | Psychotherapeut Mijn naam is Joyce Kokx. Ik ben werkzaam als klinisch psycholoog/psychotherapeut op beide vestigingen van Mentaal Beter in Tilburg. Ik heb uitgebreide werkervaring in de psychiatrie en ben thuis in verschillende therapeutische stromingen, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, MBT en schematherapie. Daarnaast geef ik supervisie aan junior-collega’s en werk ik als docent in het psychiatrie-onderwijs. 
mevrouw F. VerheijGZ-psycholoogMijn naam is Fleur Verheij en vanaf februari 2019 mag ik het team van Mentaal Beter in Tilburg komen versterken. Hiervoor heb ik gedurende acht jaar als (GZ-)psycholoog gewerkt waarbij mijn werkzaamheden bestonden uit het uitvoeren van onderzoeken en behandelingen bij volwassenen. Ook bij Mentaal Beter ga ik mij hierop richten. Psychologisch onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen (voornamelijk ADHD en autismespectrumstoornissen) en persoonlijkheidstrekken heeft mij altijd geïnteresseerd. Hoe komt het dat mensen (langdurig en herhaaldelijk) vastlopen in hun leven? Welke factoren spelen hierbij een rol? En vooral; in hoeverre en op welke wijze kan de kwaliteit van leven verbeterd worden? Het blijft telkens speciaal hoe om samen met de cliënt op zoek te gaan naar antwoorden op deze vragen. Tijdens behandelgesprekken vind ik het tevens belangrijk om een samenwerkingsverband aan te gaan waarbij de nadruk ligt op de motivatie van cliënt om aspecten in zijn of haar leven aan te pakken. Mooi is het om te zien wanneer na een traject cliënten daadwerkelijk rust ervaren, tevreden zijn met zichzelf en trots op zichzelf kunnen zijn. Dit is een van de dingen waardoor ik mijn werk als een uitdaging zie en hier veel plezier uit haal.  
mevrouw C. RupertBasispsycholoogSinds 2019 werk ik bij Mentaal Beter als psycholoog voor volwassenen. Het is een hecht team wat fijn samenwerkt en met elkaar mee kan denken mocht dat nodig zijn. Ik maak gebruik van verschillende behandel therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en positieve psychologie. Als psycholoog vind ik het belangrijk om open en onbevooroordeeld te zijn. Ik hecht veel waarde aan 'een klik' tussen jou als cliënt en mijzelf als therapeut, zodat jij je op je gemak voelt om gedachten en gevoelens te delen. Ik vind het erg bijzonder om voor korte tijd betrokken te mogen zijn in een kwetsbare periode in iemands leven. Samen kijken we naar waar jouw krachten liggen en hoe je die kunt gebruiken om het leven zo mooi mogelijk te maken.
mevrouw B. BornkampBasispsycholoog
mevrouw D. ElshoffPsychiater
mevrouw M. van IerselBasispsycholoog

Leeftijdscategorieën

 • Kinderen (0 tot 12 jaar)
 • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
 • Volwassenen
 • Ouderen

Therapievormen

 • Individueel
 • Paren
 • Gezinnen
 • Groepen

Specialismen

 • Geen voorkeur
 • Agressie
 • Angsten/dwang
 • Assertiviteit
 • Depressie
 • Emotionele problemen
 • Gedragsproblemen
 • Gezinsproblemen
 • Hyperactiviteit
 • Isolement
 • Lichamelijke klachten
 • Machteloosheid
 • Opvoedingsproblemen
 • Passiviteit/lusteloosheid
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Seksualiteit/sekse specifieke problemen
 • Spanning
 • Schuldgevoelens
 • Trauma
 • Anders
Mentaal Beter Tilburg - Psycholoog Tilburg - GZ praktijk
Generaal Smutslaan 202/208
5021 XE TILBURG
088-010 44 80 088-010 44 80

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: 3-4 weken
Volwassenen: 4 weken 

Aanmelden Volwassenen
Aanmelden Kind & Jeugd
Ik heb een vraag
Wat behandelen wij niet?
Locatie en route
Vertrek adres
Versturen