Mentaal Beter Utrecht - Psycholoog Utrecht - Psychologenpraktijk jeugd & volwassenen - UTRECHT - GZ praktijk

Mentaal Beter Utrecht - Psycholoog Utrecht - Psychologenpraktijk jeugd & volwassenen

Algemeen

Wij behandelen zowel kinderen, jongeren en hun ouders, als volwassenen met diverse problemen. Bij onze psychiater kunnen volwassen cliënten terecht voor psychiatrisch onderzoek en medicatieconsulten. Voor kind en jeugd werken wij samen met een psychiater. Daarnaast werken we ook samen met een kinderarts waar kinderen en jongeren terecht kunnen waarbij medicatie een aanvulling kan zijn op de behandeling. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan medicatie bij ADHD. Onze klinisch psycholoog en psychotherapeut nemen samen met onze psychiater het hoofdbehandelaarschap waar.

U bent van harte uitgenodigd voor een gesprek. Wij zijn vanuit Utrecht, Leidsche Rijn en De Meern makkelijk te bereiken. U vindt ons aan de Burgemeester Verderlaan 17 in Utrecht, goed te bereiken vanaf de A2 en A12 met voldoende en gratis parkeergelegenheid. Daarnaast zijn we gelegen op 10 minuten rijden van Utrecht centrum.

Psychologen van Mentaal Beter Utrecht

Al onze psychologen hanteren een persoonlijke aanpak. Wij bekijken samen met u welke behandeling het beste bij u past, zodat wij samen kunnen werken aan een zo optimaal effect van de behandeling. Daarbij hanteren wij een inzichtelijke werkwijze en begint de behandeling pas nadat u heeft ingestemd met het behandelplan. Tijdens de behandeling meten wij de vermindering van uw klachten met behulp van vragenlijsten en bespreken wij de voortgang met u.

Mentaal Beter hanteert korte wachtlijsten. De intakegesprekken en de behandelgesprekken vinden in principe plaats bij dezelfde psycholoog.

LET OP! In sommige gevallen kan het voorkomen dat Mentaal Beter niet de juiste zorg kan bieden. Lees hier welke uitsluitingscriteria Mentaal Beter hanteert.

Zorgaanbod

Volwassenenaanbod

*Daarnaast voeren we ADHD en autisme onderzoeken uit bij Volwassenen.

Kind en Jeugd aanbod

Therapeuten

mevrouw S. de KokGZ-Psycholoog - Teamleider

Ik ben Sanne de Kok en ben teamleider van Mentaal Beter Utrecht. Ik behandel zowel volwassenen als kinderen en jeugdigen.Team Utrecht is een erg betrokken team, enthousiast en zorgzaam. Dat zie je terug in het werk. Zelf werk ik sinds 2007 bij Mentaal Beter. Ik ben GZ-Psycholoog, EMDR-therapeut en in opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Het mooie en uitdagende aan dit vak vind ik dat je een korte periode intensief betrokken mag zijn bij een gezin, om ze vervolgens rijker en stap voor stap los te laten. Uitdagingen zoek ik zowel in mijn behandeling als in mijn vakgebied, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van de uitbreidingsset 'Jeugd' van het Steekje Los Spel. Dit totaalpakket past mij helemaal.

mevrouw E.M. WigboldGZ-PsycholoogSinds 2010 werk ik bij Mentaal Beter Utrecht als GZ-psycholoog. Ik behandel volwassenen met uiteenlopende klachten, zoals angst, depressie en ADHD, voornamelijk middels cognitieve gedragstherapie. Daarnaast doe ik psychologisch onderzoek als dat geïndiceerd is. De grote variatie in problematiek, hulpvraag en behandelduur maakt het werk bij Mentaal Beter voor mij leuk en uitdagend..
mevrouw I. GeerkenGZ-Psycholoog

Mijn naam is Irene Geerken en ik ben sinds 2009 werkzaam bij Mentaal Beter. Ik behandel zowel volwassenen als kinderen en jeugdigen. Als GZ-Psycholoog Kind en Jeugd richt ik mij op kinderen tussen de 4 en 18 jaar en hun ouders. Hierbij wordt samen gekeken, onbevooroordeeld, hoe de reden van aanmelding verklaart kan worden, hoe patronen (ongemerkt) zijn ontstaan en waar de mogelijkheden voor verandering liggen. Ik hecht veel waarde aan de autonomie van ouders, kinderen en jeugdigen. Er is een verscheidenheid wat betreft aanmeldingen, denkt u bijvoorbeeld aan angst- en stemmingsklachten, oppositioneel opstandige problemen, vermoedens van ADHD, autisme, gestagneerde rouw of traumaverwerking. Hierbij maak ik gebruik van diverse behandelmethodes waaronder oudermediatie, cognitieve gedragstherapie en EMDR.

mevrouw T. FransePsycholoogSinds 2011 werk ik bij Mentaal Beter. Ik vind het fijn om te zien hoe mensen steeds beter in staat zijn om dingen te doen die zij belangrijk vinden zonder dat hun klachten hen daarbij in de weg zitten. Ik heb ervaring met uiteenlopende klachten (angst- stemming- trauma en persoonlijkheid). Dit vak is boeiend doordat ik steeds weer andere mensen zie, met hun eigen sterke en kwetsbare kanten. Fijn om met al deze mensen mee te mogen denken en te zien hoe zij zich als persoon kunnen ontwikkelen!!
mevrouw D. BroekhuisPsycholoogSinds juli 2011 ben ik met veel plezier werkzaam bij Mentaal Beter. Ik behandel volwassenen met uiteenlopende klachten waaronder angst- en stemmingsklachten en zelfbeeldproblematiek. Daarbij werk ik onder andere met Cognitieve Gedragstherapie in individueel en groepsverband. In mijn werk met cliënten vind ik een open, betrokken en optimistische benadering plezierig en belangrijk. Tijdens de behandeling evalueer ik graag regelmatig samen met de cliënt of we op de goede weg zijn naar het bereiken van het gestelde behandeldoel.
mevrouw M. TielBasispsycholoog

Sinds maart 2016 werk ik als psycholoog bij Mentaal Beter. Ik behandel adolescenten en volwassenen met uiteenlopende klachten middels verschillende methoden, waaronder cognitieve gedragstherapie en EMDR. Verder voer ik psychologisch onderzoek uit en geef ik diverse groepstherapieën. In mijn werk vind ik een betrokken, transparante en doelgerichte samenwerking belangrijk. Het geeft mij voldoening om te zien hoe cliënten de moed vinden om lastige patronen te doorbreken en weer opbloeien. Daarnaast vind ik het interessant en uitdagend dat de doelgroep van Mentaal Beter zo gevarieerd is.

mevrouw F. DoopPsychotherapeut Volwassenen

Sinds april 2016 werk ik als psychotherapeut voor Mentaal Beter volwassenen. Ik vind het belangrijk om samen met iemand te leren begrijpen waar klachten vandaan komen en hoe je er aan kan werken om patronen te leren herkennen en te veranderen. Dit kunnen korte behandelingen maar ook langere processen zijn, zoals bijvoorbeeld bij persoonlijkheidsproblematiek. Waarbij de therapiekamer een ruimte kan zijn waar geoefend wordt met nieuwe ervaringen zoals je bijvoorbeeld kwetsbaar of boos voelen, of je assertiever leren opstellen. Ook vind ik het belangrijk om de sterke kanten die iemand al heeft, weer opnieuw te ontdekken en leren in te zetten. Ik maak gebruik van verschillende methodes zoals psychodynamische psychotherapie, EMDR, schematherapie en cognitieve gedragstherapie.

mevrouw H. RijkenGZ-psycholoog

Sinds maart 2017 werk ik met veel plezier bij Mentaal Beter als GZ-psycholoog voor volwassenen. Ik vind het interessant om samen met de cliënt te onderzoeken hoe de klachten ontstaan zijn en welke patronen in de persoonlijkheid hier mogelijk een rol bij spelen. In kortere behandelingen staat klachtvermindering centraal door te oefenen met nieuw gedrag en het bewust worden en veranderen van gedachten en emoties. In de langere trajecten werken we samen aan de patronen die de cliënt in zijn jeugd geholpen hebben om moeilijke ervaringen te doorstaan, maar in zijn volwassen leven niet meer helpend blijken te zijn. Hierbij is de therapiesessie een plek waarin de cliënt kan oefenen met emoties te ervaren, te uiten en hier op een adequate manier mee om te leren gaan. Vervolgens leert de cliënt dit te vertalen naar het dagelijks leven. Soms maakt gerichte traumaverwerking onderdeel uit van de therapie. Ik ben gewend om belangrijke anderen, zoals een partner, uit te nodigen bij één of meerdere gesprekken. Hiermee wordt de diagnostiek verhelderd en kan de cliënt zich meer gesteund leren voelen door zijn omgeving. Methodes die ik gebruik zijn onder meer EMDR-therapie, schematherapie, cognitieve gedragstherapie en systeemtherapie.

mevrouw S. LieverdrinkPsycholoog volwassenen

Mijn naam is Sophie Lieverdink. Sinds april 2017 ben ik werkzaam als psycholoog bij Mentaal Beter in Utrecht. In mijn visie beschikken mensen over vele mogelijkheden, maar in bepaalde omstandigheden of situaties raakt men uit balans en kan men ondersteuning gebruiken. Ik zie het als een uitdaging om mensen te laten ontdekken hoe ze zelf weer de regie over hun leven kunnen nemen. Daarbij heb ik aandacht voor zowel de individuele persoon als zijn omgeving. In mijn behandelingen gebruik ik technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Naast individuele therapie is er in overleg ook een mogelijkheid voor partnerrelatietherapie. Partnerrelatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en valt onder de 'onverzekerde zorg'.

mevrouw D. DrachtPsycholoogMijn naam is Diede Dracht en ik werk sinds mei 2017 bij Mentaal Beter Utrecht. Wat mij aanspreekt aan het werk als psycholoog is dat ik mensen bij mag staan in het proces van weer grip krijgen over hun leven en meer begrip ontwikkelen voor zichzelf. Hierbij leg ik nadruk op het leren herkennen en bijschaven van (onbewuste) patronen die mensen hebben aangeleerd en waarmee ze zichzelf tekort doen of in de weg zitten. Mijn persoonlijke benadering is open en betrokken en humor op zijn tijd vind ik belangrijk. Bij Mentaal Beter behandel ik volwassenen met uiteenlopende klachten (angst-, stemming-, trauma- en persoonlijkheid) en gebruik hiervoor verschillende methoden waaronder schematherapeutische technieken, Cognitieve Gedragstherapie en EMDR.  
mevrouw E. OostvogelPsycholoog Kind & Jeugd
mevrouw M. SevekeStagiair Kind & Jeugd
mevrouw A. NeelenStagiair

Mijn naam is Armanda Neelen en ik ben voor een half jaar lang stagiaire binnen Mentaal Beter Volwassenen. Momenteel ben ik master studente aan de Universiteit van Utrecht waar ik de master Clinical Psychology volg. Tijdens mijn stage wil ik mezelf ontwikkelen in alle facetten rondom diagnostiek, intake en probeer ik mezelf ook te ontwikkelen in een stukje behandeling. De veelzijdigheid aan behandelmogelijkheden en de persoonlijke aanpak binnen Mentaal Beter spreken mij erg aan en hebben mij enthousiast gemaakt om te beginnen aan deze stage. Ik hoop na dit half jaar een geweldige leerervaring te hebben opgedaan en mezelf tot beginnend basis psycholoog te hebben kunnen ontwikkelen.

de heer W. van RooijPsychiater

Ik werk sinds april 2017 als psychiater bij Mentaal Beter. Ik ben een breed geïnteresseerde en opgeleide, psychotherapeutisch georiënteerde psychiater met ervaring in GGZ en ziekenhuispsychiatrie. Mijn aandachtsgebieden zijn o.a. psychosomatiek, psychotherapie, persoonlijkheidsproblematiek en indicatiestelling voor psychiatrische en psychotherapeutische behandelingen. Ik ben geïnteresseerd in effectieve behandelrelaties, teamdynamiek, zorgontwikkeling in de GGZ ('Nieuwe GGZ') en shared decision making (ofwel gezamenlijke besluitvorming, een manier van werken waarbij psychiater en patiënt/cliënt samen tot een beleid komen dat het beste bij de patiënt/cliënt past). 

Leeftijdscategorieën

 • Kinderen (0 tot 12 jaar)
 • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
 • Volwassenen
 • Ouderen

Therapievormen

 • Individueel
 • Paren
 • Gezinnen
 • Groepen

Specialismen

 • Geen voorkeur
 • Agressie
 • Angsten/dwang
 • Arbeidsgerelateerd
 • Assertiviteit
 • Depressie
 • Echtscheiding
 • Emotionele problemen
 • Gedragsproblemen
 • Gezinsproblemen
 • Hyperactiviteit
 • Isolement
 • Lichamelijke klachten
 • Machteloosheid
 • Opvoedingsproblemen
 • Passiviteit/lusteloosheid
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Relatieproblemen
 • Religie
 • Rouw en verlies
 • Seksualiteit/sekse specifieke problemen
 • Spanning
 • Schuldgevoelens
 • Trauma
 • Zingevingsvragen
 • Anders
Mentaal Beter Utrecht - Psycholoog Utrecht - Psychologenpraktijk jeugd & volwassenen
Burg. Verderlaan 17
3544 AD UTRECHT
Volwassenen 088-010 44 80
Kind en Jeugd 088-033 06 00

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: Door het bereiken van het budgetplafond kan deze praktijk momenteel geen nieuwe cliënten meer aannemen.
Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
Tel: 088-010 44 80
Volwassenen 088-010 44 80
Kind en Jeugd 088-033 06 00

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: Door het bereiken van het budgetplafond kan deze praktijk momenteel geen nieuwe cliënten meer aannemen.
Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
Tel: 088-010 44 80
Bel mij voor een afspraak
Klik hier voor meer informatie
over de wachttijden
Locatie en route
Vertrek adres
Versturen