Mentaal Beter Utrecht - Psycholoog Utrecht - Psychologenpraktijk jeugd & volwassenen - UTRECHT - GZ praktijk

Mentaal Beter Utrecht - Psycholoog Utrecht - Psychologenpraktijk jeugd & volwassenen

Algemeen

Wij behandelen zowel kinderen, jongeren en hun ouders, als volwassenen met diverse problemen. Bij onze psychiater kunnen volwassen cliënten terecht voor psychiatrisch onderzoek en medicatieconsulten. Voor kind en jeugd werken wij samen met een psychiater. Daarnaast werken we ook samen met een kinderarts waar kinderen en jongeren terecht kunnen waarbij medicatie een aanvulling kan zijn op de behandeling. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan medicatie bij ADHD. Onze klinisch psycholoog en psychotherapeut nemen samen met onze psychiater het hoofdbehandelaarschap waar.

U bent van harte uitgenodigd voor een gesprek. Wij zijn vanuit Utrecht, Leidsche Rijn en De Meern makkelijk te bereiken. U vindt ons aan de Burgemeester Verderlaan 17 in Utrecht, goed te bereiken vanaf de A2 en A12 met voldoende en gratis parkeergelegenheid. Daarnaast zijn we gelegen op 10 minuten rijden van Utrecht centrum.

Psychologen van Mentaal Beter Utrecht

Al onze psychologen hanteren een persoonlijke aanpak. Wij bekijken samen met u welke behandeling het beste bij u past, zodat wij samen kunnen werken aan een zo optimaal effect van de behandeling. Daarbij hanteren wij een inzichtelijke werkwijze en begint de behandeling pas nadat u heeft ingestemd met het behandelplan. Tijdens de behandeling meten wij de vermindering van uw klachten met behulp van vragenlijsten en bespreken wij de voortgang met u.

Mentaal Beter hanteert korte wachtlijsten. De intakegesprekken en de behandelgesprekken vinden in principe plaats bij dezelfde psycholoog.


Zorgaanbod

Volwassenenaanbod

*Daarnaast voeren we ADHD en autisme onderzoeken uit bij Volwassenen.

Kind en Jeugd aanbod

Therapeuten

mevrouw S. de KokGZ-Psycholoog - Teamleider

Ik ben Sanne de Kok en ben teamleider van Mentaal Beter Utrecht. Ik behandel zowel volwassenen als kinderen en jeugdigen.Team Utrecht is een erg betrokken team, enthousiast en zorgzaam. Dat zie je terug in het werk. Zelf werk ik sinds 2007 bij Mentaal Beter. Ik ben GZ-Psycholoog, EMDR-therapeut en in opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Het mooie en uitdagende aan dit vak vind ik dat je een korte periode intensief betrokken mag zijn bij een gezin, om ze vervolgens rijker en stap voor stap los te laten. Uitdagingen zoek ik zowel in mijn behandeling als in mijn vakgebied, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van de uitbreidingsset 'Jeugd' van het Steekje Los Spel. Dit totaalpakket past mij helemaal.

mevrouw E.M. WigboldGZ-PsycholoogSinds 2010 werk ik bij Mentaal Beter Utrecht als GZ-psycholoog. Ik behandel volwassenen met uiteenlopende klachten, zoals angst, depressie en ADHD, voornamelijk middels cognitieve gedragstherapie. Daarnaast doe ik psychologisch onderzoek als dat geïndiceerd is. De grote variatie in problematiek, hulpvraag en behandelduur maakt het werk bij Mentaal Beter voor mij leuk en uitdagend..
mevrouw I. GeerkenGZ-Psycholoog

Mijn naam is Irene Geerken en ik ben sinds 2009 werkzaam bij Mentaal Beter. Ik behandel zowel volwassenen als kinderen en jeugdigen. Als GZ-Psycholoog Kind en Jeugd richt ik mij op kinderen tussen de 4 en 18 jaar en hun ouders. Hierbij wordt samen gekeken, onbevooroordeeld, hoe de reden van aanmelding verklaart kan worden, hoe patronen (ongemerkt) zijn ontstaan en waar de mogelijkheden voor verandering liggen. Ik hecht veel waarde aan de autonomie van ouders, kinderen en jeugdigen. Er is een verscheidenheid wat betreft aanmeldingen, denkt u bijvoorbeeld aan angst- en stemmingsklachten, oppositioneel opstandige problemen, vermoedens van ADHD, autisme, gestagneerde rouw of traumaverwerking. Hierbij maak ik gebruik van diverse behandelmethodes waaronder oudermediatie, cognitieve gedragstherapie en EMDR.

de heer P. van den BroekPsychiater VolwassenenIk ben als psychiater verbonden aan de praktijk in Utrecht. Mijn rol in het team bestaat uit het meedenken over diagnostiek en het vinden van de juiste behandelmethode bij de klachten waarmee cliënten zich aanmelden. Daarnaast kan ik medicamenteuze behandelingen uitvoeren indien dat nodig is, naast de psychotherapeutische trajecten die door mijn teamleden worden uitgevoerd..
mevrouw T. FransePsycholoogSinds 2011 werk ik bij Mentaal Beter. Ik vind het fijn om te zien hoe mensen steeds beter in staat zijn om dingen te doen die zij belangrijk vinden zonder dat hun klachten hen daarbij in de weg zitten. Ik heb ervaring met uiteenlopende klachten (angst- stemming- trauma en persoonlijkheid). Dit vak is boeiend doordat ik steeds weer andere mensen zie, met hun eigen sterke en kwetsbare kanten. Fijn om met al deze mensen mee te mogen denken en te zien hoe zij zich als persoon kunnen ontwikkelen!!
mevrouw C. ImmerzeelGZ-PsycholoogIn mijn werk als behandelaar zie ik kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende klachten. Mensen kunnen bij mij terecht voor individuele behandeling, ouderbegeleiding en gezinsgesprekken. Ook om klachten goed te kunnen begrijpen vind ik het belangrijk het (gezins)systeem te betrekken, bijvoorbeeld bij meer uitgebreid onderzoek naar ontwikkelings- of persoonlijkheidsproblematiek.
Ik werk transparant en doelgericht, onbevooroordeeld en positief gericht. Mensen een veilige plek bieden en zien opknappen, dat vind ik belangrijk!

mevrouw E. van de VuurstKlinisch psycholoogSinds 2013 werk ik bij het team Kind en Jeugd van Mentaal Beter, als klinisch psycholoog/psychotherapeut/cognitief gedragstherapeut. Ik geniet van het werken met kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers en andere belangrijke betrokkenen. Het is een uitdaging om samen met het team en betrokkenen te ontdekken wat er precies aan de hand is en daar een passend behandelplan voor te maken en vervolgens goed uit te voeren. Leidraad daarbij is de hulpvraag van de cliënt. Mijn specialismen zijn behandeling van kinderen en jongeren met stemmingsklachten, angstklachten, trauma, ontwikkelingsproblematiek (autisme en ADHD) en eetstoornissen. In de therapie maak ik gebruik van EMDR en cognitieve gedragstherapie..
mevrouw D. BroekhuisPsycholoogSinds juli 2011 ben ik met veel plezier werkzaam bij Mentaal Beter. Ik behandel volwassenen met uiteenlopende klachten waaronder angst- en stemmingsklachten en zelfbeeldproblematiek. Daarbij werk ik onder andere met Cognitieve Gedragstherapie in individueel en groepsverband. In mijn werk met cliënten vind ik een open, betrokken en optimistische benadering plezierig en belangrijk. Tijdens de behandeling evalueer ik graag regelmatig samen met de cliënt of we op de goede weg zijn naar het bereiken van het gestelde behandeldoel.
mevrouw M. TielBasispsycholoog

Ik ben Marte Tiel en werk sinds maart 2016 als psycholoog bij Mentaal Beter. Ik behandel volwassenen met uiteenlopende klachten gebruikmakend van verschillende methoden, waaronder cognitieve gedragstherapie en EMDR. Als behandelaar stel ik mij transparant en betrokken op, waardoor er een fijne samenwerking kan ontstaan. Ik neem mijn cliënten en hun wensen serieus, en lever waar nodig maatwerk. Het geeft mij voldoening om te zien hoe cliënten de kracht vinden om lastige patronen te doorbreken, zich steeds beter gaan voelen over zichzelf en hierdoor opbloeien. De variatie aan personen en problematiek bij Mentaal Beter maakt mijn werk extra leuk en interessant.

mevrouw F. DoopPsychotherapeut Volwassenen

Sinds april 2016 werk ik als psychotherapeut voor Mentaal Beter volwassenen. Ik vind het belangrijk om samen met iemand te leren begrijpen waar klachten vandaan komen en hoe je er aan kan werken om patronen te leren herkennen en te veranderen. Dit kunnen korte behandelingen maar ook langere processen zijn, zoals bijvoorbeeld bij persoonlijkheidsproblematiek. Waarbij de therapiekamer een ruimte kan zijn waar geoefend wordt met nieuwe ervaringen zoals je bijvoorbeeld kwetsbaar of boos voelen, of je assertiever leren opstellen. Ook vind ik het belangrijk om de sterke kanten die iemand al heeft, weer opnieuw te ontdekken en leren in te zetten. Ik maak gebruik van verschillende methodes zoals psychodynamische psychotherapie, EMDR, schematherapie en cognitieve gedragstherapie.

de heer B. BootPsychiater Volwassenen
mevrouw J. de WitStagiaire

Mijn naam is Janneke de Wit en sinds september 2016 ben ik stagiaire bij Mentaal Beter. Ik volg deze stage voor de master Klinische Psychologie (Universiteit Utrecht). Het is erg leerzaam en interessant om uiteenlopende klachten tegen te komen bij Mentaal Beter en om de behandelingen in de praktijk te zien. Daarnaast ga ik me vooral bezig houden met psychologisch onderzoek tijdens de stage.

de heer J. de KrakerPsycholoog Volwassenen
mevrouw H. RijkenGZ-psycholoog
mevrouw S. LieverdrinkPsycholoog volwassenen

Leeftijdscategorieën

 • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
 • Kinderen (0 tot 12 jaar)
 • Ouderen
 • Volwassenen

Therapievormen

 • Gezinnen
 • Groepen
 • Individueel
 • Paren

Specialismen

 • Agressie
 • Anders
 • Angsten/dwang
 • Arbeidsgerelateerd
 • Assertiviteit
 • Depressie
 • Echtscheiding
 • Emotionele problemen
 • Gedragsproblemen
 • Geen voorkeur
 • Gezinsproblemen
 • Hyperactiviteit
 • Isolement
 • Lichamelijke klachten
 • Machteloosheid
 • Opvoedingsproblemen
 • Passiviteit/lusteloosheid
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Relatieproblemen
 • Religie
 • Rouw en verlies
 • Schuldgevoelens
 • Seksualiteit/sekse specifieke problemen
 • Spanning
 • Trauma
 • Zingevingsvragen
Mentaal Beter Utrecht - Psycholoog Utrecht - Psychologenpraktijk jeugd & volwassenen
Burg. Verderlaan 17
3544 AD UTRECHT
088-010 44 80 (voor vragen en het maken van afspraken voor volwassen cliënten)

088-033 06 00 (voor vragen en het maken van afspraken voor kinderen en jeugdigen)

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: 10 weken
Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
Tel: 088-010 44 80
088-010 44 80 (voor vragen en het maken van afspraken voor volwassen cliënten)

088-033 06 00 (voor vragen en het maken van afspraken voor kinderen en jeugdigen)

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: 10 weken
Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
Tel: 088-010 44 80
Bel mij voor een afspraak
Klik hier voor meer informatie
over de wachttijden
Locatie en route
Vertrek adres
Versturen