Mentaal Beter Roosendaal - Psycholoog Roosendaal - GZ praktijk - ROOSENDAAL - GZ praktijk

Mentaal Beter Roosendaal - Psycholoog Roosendaal - GZ praktijk

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Roosendaal!

Wij bieden geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan kinderen & jeugdigen (en hun ouders/verzorgers) en volwassenen met lichte tot matig-ernstige psychische problematiek. Dit doen wij volgens onze kernwaarden Persoonlijk, Duidelijk, Doelgericht en Actief Samenwerken.

Wij zijn gespecialiseerd in behandeling van angststoornissen, stemmingsstoornissen, trauma, persoonlijkheidsproblemen, somatoforme stoornissen, ADHD en autisme.

Bij Mentaal Beter staat u als cliënt centraal. Onze therapeuten starten vaak direct na intake met de behandeling, zowel in basis- als specialistische GGZ, en werken met een doelgericht behandelplan. Indien nodig in het kader van de behandeling, kunnen wij onderzoek inzetten. Ook hechten wij waarde aan samenwerking met ouders, partners, scholen en eventueel andere betrokken hulpverleners.

Psychiatrische consultatie kan bij ons onderdeel zijn van diagnostiek en behandeling, met name wanneer de problematiek complexer is. Mentaal Beter is vanwege haar psychologische behandeloriëntatie minder geschikt voor patiënten die zijn aangewezen op enkel farmacotherapie (behandeling met geneesmiddelen), en niet op een vorm van psychotherapie. Cliënten met complexe maatschappelijke problematiek waardoor psychologische behandeling bemoeilijk wordt, overwegen wij in samenspraak met de cliënt door te verwijzen naar de daarvoor passende hulpinstantie.

LET OP! In sommige gevallen kan het voorkomen dat Mentaal Beter niet de juiste zorg kan bieden. Lees hier welke uitsluitingscriteria Mentaal Beter hanteert.

Zorgaanbod


Kind en Jeugd

Groepsaanbod

 • ADHD psycho educatie groep voor ouders
 • Autisme Psycho-educatie groep voor ouders

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

Volwassenen

Groepsaanbod

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

Therapeuten

de heer A. van BaarsPsychiater VolwassenenSinds 2013 ben ik als algemeen ziekenhuispsychiater gedetacheerd bij Mentaal Beter in Bergen op Zoom en Roosendaal. Ik ben betrokken bij diagnostiek en behandeling van patiënten met complexere problematiek en werk daarbij nauw samen met de psychologen en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen die voor patiënten in principe het eerste aanspreekpunt zijn. Behandeling met geneesmiddelen kan tot de mogelijkheden behoren. Patiënten kunnen ook hiervoor naar mij worden verwezen..
mevrouw M. van de HeuvelGZ-Psycholoog Kind en JeugdMijn naam is Marijke van den Heuvel. Als GZ-Psycholoog op de afdeling Kind en Jeugd behandel ik kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar met verschillende stoornissen, zoals angst, depressie en ADHD. Trauma en hechtingsproblematiek hebben mijn speciale belangstelling..
mevrouw M. HenseSPV'erSinds 2009 ben ik als sociaal psychiatrisch verpleegkundige werkzaam bij Mentaal Beter. Mijn pragmatische instelling zorgt ervoor dat ik zoveel mogelijk aansluit bij de taal en de doelen van de cliënt. Ik vind dit werk erg boeiend doordat ik steeds weer andere mensen zie en mee mag denken hoe zij zich als persoon kunnen ontwikkelen! Naast individuele behandelingen heb ik veel ervaring in het werken met (echt) paren waarbij ik graag gebruik maak van emotionally focused therapy.  
de heer A.J.M.A. AmericaGZ-psycholoog

Ik ben werkzaam als GZ-psycholoog voor Mentaal Beter en heb ervaring met solk-problematiek, stemmingsstoornissen, angstproblematiek en persoonlijkheidsproblematiek. Ik heb ervaring om met mensen met verstandelijke beperkingen te werken. Daarnaast ben ik mindfulness-trainer en coach. Tevens bedrijfskundige en van daaruit ervaring met arbeidspsychologische diagnostiek.

mevrouw S.E. de RooijPsycholoog Kind&Jeugd

Mijn naam is Sanne de Rooij en met veel plezier ben ik sinds juli 2016 werkzaam als psycholoog op de afdeling Kind & Jeugd bij Mentaal Beter in Bergen op Zoom en Roosendaal. Naast het doen van psychologisch onderzoek behandel en begeleid ik kinderen en jongeren met verschillende problemen zoals ADHD, autisme, angst, depressie, gedragsproblemen en trauma. Ik werk voornamelijk middels cognitieve gedragstherapie en betrek waar mogelijk het systeem van het kind (ouders en school) bij het behandeltraject. Ik vind het belangrijk dat een kind of jongere zich op zijn/haar gemak voelt bij mij zodat we een goede basis kunnen leggen om aan haalbare doelen te werken. Ieder kind is uniek en die afwisseling maakt mijn werk zo leuk.

mevrouw B. MeuweseGZ-psycholoog, EMDR therapeut

Mijn naam is Birgit Meuwese. Ik ben sinds 2006 GZ-psycholoog (BIG) en ik hou me bezig met de behandeling van volwassenen. Ik richt me op allerhande problemen, die ik in samenspraak met de cliënt probeer te verlichten. Ik ben thuis in de cognitieve gedragstherapie en schematherapie en ik ben EMDR therapeut (trauma). Ik heb verder specifieke affiniteit in het werken met cliënten met een andere culturele achtergrond.

mevrouw P. BoomkampKlinisch psycholoog

Ik ben klinisch psycholoog en psychotherapeut en sinds vele jaren werkzaam in verschillende psychiatrische en medische instellingen zowel in Nederland als in het buitenland, voornamelijk voor volwassenen. Ik ben sinds 2016 werkzaam bij Mentaal Beter waar ik werk met volwassenen vanaf 18 jaar. Ik werk voornamelijk met mensen die lijden aan depressies, psychotrauma's, angststoornissen en persoonlijkheidsproblematiek. Hiervoor gebruik ik o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR en Schematherapie. In mijn behandelingen streef ik naar een veilige en open omgeving om gezamenlijk aan de gestelde doelen te werken.

de heer W. HorssenPsycholoog

Mijn naam is Wieger van Horssen, ik ben werkzaam als psycholoog voor (jong)volwassenen bij Mentaal Beter. In mijn behandelingen maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR, KOP-model en schematherapie. Aandacht voor u als cliënt en uw omgeving, een luisterende houding, praktisch meedenken en een vleug humor zijn typerend voor mij. Ik loop graag met u mee in het traject naar uw herstel!

mevrouw A. HermesGZ-psycholoogMijn naam is Angélique Hermes en werk sinds begin 2017 bij Mentaal Beter. Ik ben sinds 2014 GZ-psycholoog (BIG) en ik behandel (jong)volwassenen met diverse soorten problematiek. Ik ben thuis in o.a. schematherapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR en diverse vormen van traumabehandeling. Mijn speciale interesse heeft behandeling van trauma en persoonlijkheidsproblematiek 
mevrouw M. de JongPsycholoog volwassenen

Mijn naam is Margit de Jong. Ik ben sinds april 2017 werkzaam bij Mentaal Beter. Ik behandel (jong)volwassenen met diverse soorten problematiek. Daarbij vind ik openheid over de behandeling en diagnostiek belangrijk, waarbij er in samenwerking met de cliënt wordt toegewerkt naar vermindering van de klachten. Het diagnosticeren en behandelen van autismespectrumstoornissen heeft mijn speciale interesse.

mevrouw A. Vlijm Psycholoog
mevrouw M. BorsboomPsycholoog K&J

Mijn naam is Miriam Borsboom en ik werk met veel plezier als psycholoog bij Mentaal Beter Roosendaal en Bergen op Zoom. Hier zie ik kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek voor psychologisch onderzoek en individuele behandeling, waarin ik o.a. gebruik maak van EMDR en technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Daarnaast bied ik ouderbegeleiding wanneer ouders komen met opvoedvragen of de taak krijgen om deel te nemen als co-therapeut. In het contact vind ik een goede werkrelatie belangrijk, evenals openheid en een actieve inzet.

Leeftijdscategorieën

 • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
 • Kinderen (0 tot 12 jaar)
 • Volwassenen

Therapievormen

 • Groepen
 • Individueel
 • Paren

Specialismen

 • Anders
 • Angsten/dwang
 • Depressie
 • Echtscheiding
 • Emotionele problemen
 • Gedragsproblemen
 • Gezinsproblemen
 • Hyperactiviteit
 • Lichamelijke klachten
 • Opvoedingsproblemen
 • Passiviteit/lusteloosheid
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Relatieproblemen
 • Rouw en verlies
 • Schuldgevoelens
 • Spanning
 • Trauma
Mentaal Beter Roosendaal - Psycholoog Roosendaal - GZ praktijk
Heilig Hartplein 37
4702 RE ROOSENDAAL
Telefoon: 088-010 44 80
Fax: 088-010 44 35

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: 1 week
Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
Tel: 088-010 44 80
Telefoon: 088-010 44 80
Fax: 088-010 44 35

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: 1 week
Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
Tel: 088-010 44 80
Wegens enorme drukte is de wachttijd aan de telefoon langer dan gewoonlijk. U kunt in de wacht blijven staan of ons een e-mail sturen via info@mentaalbeter.nl. Wij bellen u z.s.m. terug.
Bel mij voor een afspraak
Klik hier voor meer informatie
over de wachttijden
Locatie en route
Vertrek adres
Versturen