Psycholoog Roosendaal - Psychologenpraktijk Roosendaal | Mentaal Beter

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Roosendaal!

Wij bieden geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan kinderen & jeugdigen (en hun ouders/verzorgers) en volwassenen met lichte tot matig-ernstige psychische problematiek. Dit doen wij volgens onze kernwaarden Persoonlijk, Duidelijk, Doelgericht en Actief Samenwerken.

Wij zijn gespecialiseerd in behandeling van angststoornissen, stemmingsstoornissen, trauma, persoonlijkheidsproblemen, somatoforme stoornissen, ADHD en autisme.

Bij Mentaal Beter staat u als cliënt centraal. Onze therapeuten starten vaak direct na intake met de behandeling, zowel in basis- als specialistische GGZ, en werken met een doelgericht behandelplan. Indien nodig in het kader van de behandeling, kunnen wij onderzoek inzetten. Ook hechten wij waarde aan samenwerking met ouders, partners, scholen en eventueel andere betrokken hulpverleners.

Psychiatrische consultatie kan bij ons onderdeel zijn van diagnostiek en behandeling, met name wanneer de problematiek complexer is. Mentaal Beter is vanwege haar psychologische behandeloriëntatie minder geschikt voor patiënten die zijn aangewezen op enkel farmacotherapie (behandeling met geneesmiddelen), en niet op een vorm van psychotherapie. Cliënten met complexe maatschappelijke problematiek waardoor psychologische behandeling bemoeilijk wordt, overwegen wij in samenspraak met de cliënt door te verwijzen naar de daarvoor passende hulpinstantie.

Locatie behandelingen Kind en Jeugd

Vijfhuizenberg 189
4708 AJ Roosendaal

 Klik hier om de Kind en Jeugd praktijkpagina van Vijfhuizenberg te bekijken, 

LET OP! In sommige gevallen kan het voorkomen dat Mentaal Beter niet de juiste zorg kan bieden. Lees hier welke uitsluitingscriteria Mentaal Beter hanteert.

Zorgaanbod

Kind en Jeugd

Groepsaanbod

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

Volwassenen

Groepsaanbod

 • Zelfbeeldgroep
 • Schematherapie
 • Cognitieve gedragstherapie voor angst en stemming
 • Autonomiegroep voor angststoornissen
 • Emotieregulatie Training

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

Therapeuten

de heer A. van BaarsPsychiater | Big: 79054811901Sinds 2013 ben ik als algemeen ziekenhuispsychiater gedetacheerd bij Mentaal Beter in Bergen op Zoom en Roosendaal. Ik ben betrokken bij diagnostiek en behandeling van patiënten met complexere problematiek en werk daarbij nauw samen met de psychologen en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen die voor patiënten in principe het eerste aanspreekpunt zijn. Behandeling met geneesmiddelen kan tot de mogelijkheden behoren. Cliënten kunnen ook hiervoor naar mij worden verwezen.  
mevrouw Monique HenseSPV-VO | Big: 29004079430Sinds 2009 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter. Ik werk sinds enkele jaren vooral met volwassenen, maar heb tevens ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie waar ik zowel met kinderen/jongeren als met de ouders heb gewerkt. Naast individuele behandelingen bij angst- en of depressieve klachten werk ik ook graag met paren waarbij ik gebruik maak van de methode Emotionally focused therapy. Seksuologische hulpverlening kan een onderdeel van de partnerrelatie- of individuele behandeling zijn. 
mevrouw Margit de JongBasispsycholoogMijn naam is Margit de Jong. Ik ben sinds april 2017 werkzaam bij Mentaal Beter. Ik behandel volwassenen met diverse soorten problematiek, individueel en in groepsverband. Ik maak daarbij gebruik van verschillende therapievormen (o.a. cognitieve gedragstherapie). Daarbij vind ik openheid over de behandeling en diagnostiek belangrijk, waarbij er in samenwerking met de cliënt wordt toegewerkt naar vermindering van de klachten. Met een nuchtere blik en humor streef ik naar een prettige en veilige sfeer tijdens de behandeling. 
mevrouw Birgit MeuweseGZ-psycholoog | Big: 19910568725Mijn naam is Birgit Meuwese. Ik ben sinds 2006 GZ-psycholoog (BIG) en ik houd me bezig met de behandeling van volwassenen. Ik richt me op allerhande problemen, die ik in samenspraak met de cliënt probeer te verlichten. Ik ben thuis in de cognitieve gedragstherapie en schematherapie en ik ben EMDR therapeut (trauma). Ik heb verder specifieke affiniteit in het werken met cliënten met een andere culturele achtergrond.  
mevrouw Angelique HermesGZ-psycholoog | Big: 49918379025

Mijn naam is Angélique Hermes, GZ-psycholoog (BIG) en ik ben sinds februari 2017 werkzaam bij Mentaal Beter. In de behandelingen bij (jong)volwassenen maak ik gebruik van verschillende therapievormen (onder andere cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, traumaverwerking, enz.). Waar nodig worden verschillende elementen gecombineerd, zodat de behandeling specifiek op maat gemaakt wordt voor de problemen waar u tegen aan loopt in uw leven. Een belangrijk punt voor mij is de samenwerking met u, een gedeelde visie op het te doorlopen traject en de daarin te nemen stappen.

mevrouw P. BoomkampKlinisch Psycholoog | Big: 19049859816Ik ben klinisch psycholoog en psychotherapeut en sinds vele jaren werkzaam in verschillende psychiatrische en medische instellingen zowel in Nederland als in het buitenland, voornamelijk voor volwassenen. Ik ben sinds 2016 werkzaam bij Mentaal Beter waar ik werk met volwassenen vanaf 18 jaar. Ik werk voornamelijk met mensen die lijden aan depressies, psychotrauma's, angststoornissen en persoonlijkheidsproblematiek. Hiervoor gebruik ik o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR en Schematherapie. In mijn behandelingen streef ik naar een veilige en open omgeving om gezamenlijk aan de gestelde doelen te werken. 
de heer R. KouwenhovenPsycholoog i.o. GZ-psycholoogMijn naam is Richard Kouwenhoven. Sinds 2014 ben ik werkzaam als psycholoog in het verpleeg- en verzorgingshuis. Op het moment ben ik in opleiding tot gz-psycholoog en in het kader van mijn opleiding werk ik sinds september 2017 bij Mentaal Beter. Ik houd me bezig met de behandeling van volwassenen waarbij ik o.a. gebruik maak van cognitieve gedragstherapie. Ik vind het belangrijk dat de behandeling gericht is op cliënt specifieke problemen en dat er sprake is van wederzijdse openheid en vertrouwen. Een veilige omgeving voor de cliënt creëren is voor mij een pré. 
mevrouw E. van LierPsycholoogMijn naam is Erica van Lier en sinds februari 2019 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter Roosendaal. Ik behandel volwassenen met diverse klachten en soorten problematiek. Ik vind openheid, eerlijkheid en oprechtheid belangrijke elementen van een behandeling en deze pas ik dan ook toe. Met de cliënt probeer ik het beste behandelresultaat te behalen. Humor is ook een onderdeel wat af en toe terug kan komen in de behandeling, want ook dat is een belangrijk onderdeel van het leven. In de behandeling maak ik gebruik van diverse behandelmethoden, zoals cognitieve gedragstherapie en het KOP-model.  
mevrouw A. van Meer - NoordhuizenGZ-psycholoog | Big: 79919565325Mijn naam is Anouk Noordhuizen. Sinds februari 2019 ben ik met veel enthousiasme werkzaam bij Mentaal Beter Roosendaal en Bergen op Zoom als GZ-psycholoog en EMDR-therapeut. Ik behandel voornamelijk (jong)volwassenen, maar heb in het verleden ook gewerkt met kinderen- en jongeren. In de behandeling maak ik gebruik van verschillende therapievormen, zoals het KOP-model, cognitieve gedragstherapie en EMDR. Ik heb een open houding, een luisterend oor en gebruik af en toe een snufje humor. Ik probeer zoveel mogelijk samen met de cliënt toe te werken naar een goed herstel.  
mevrouw V. Dekkers - ReulPsycholoog Mijn naam is Vivienne Dekkers-Reul en ik ben sinds februari 2016 werkzaam bij Mentaal Beter in Tilburg. Ik geef met name individuele behandelingen en soms ook groepsbehandelingen aan volwassenen met verschillende psychische klachten. Ik werk voornamelijk vanuit de cognitieve gedragstherapie, die ik waar passend of nodig aanvul met technieken uit andere behandelmethoden. In mijn behandelingen vind ik het belangrijk om uit te gaan van de sterke punten van cliënt en samen met de cliënt te werken aan de doelen die zijn gesteld om de klachten te verminderen of er beter mee om te kunnen gaan. Het opbouwen van een vertrouwde werkrelatie, het hanteren van een persoonlijke aanpak en het bevorderen van de zelfredzaamheid van de cliënt vind ik zeer belangrijk. Respect, gelijkwaardigheid, autonomie en eerlijkheid zijn tevens belangrijke uitgangspunten in mijn behandeling. 

Leeftijdscategorieën

 • Kinderen (0 tot 12 jaar)
 • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
 • Volwassenen

Therapievormen

 • Individueel
 • Paren
 • Groepen

Specialismen

 • Angsten/dwang
 • Depressie
 • Echtscheiding
 • Emotionele problemen
 • Gedragsproblemen
 • Gezinsproblemen
 • Hyperactiviteit
 • Lichamelijke klachten
 • Opvoedingsproblemen
 • Passiviteit/lusteloosheid
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Relatieproblemen
 • Rouw en verlies
 • Spanning
 • Schuldgevoelens
 • Trauma
 • Anders
Psycholoog Roosendaal - Psychologenpraktijk Roosendaal | Mentaal Beter
Heilig Hartplein 37
4702 RE ROOSENDAAL
088-010 44 80 088-010 44 80

Fax: 088-010 44 35

Wachttijd van aanmelding tot intake:

Kind & Jeugd: 1 week
Volwassenen: 10 weken

Aanmelden Volwassenen
Aanmelden Kind & Jeugd
Ik heb een vraag
Wat behandelen wij niet?
Locatie en route
Vertrek adres
Versturen