Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Hoofddorp!

Onze praktijk biedt geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychische stoornissen. Met een verwijzing van de huisarts kan er over het algemeen snel een intake ingepland worden. Hier kunt u zich voor aanmelden via ons Planbureau. Zij voeren een kort oriënterend gesprek met u en vragen u enkele vragenlijsten in te vullen, zodat duidelijk wordt waar uw problematiek ligt.


Bloggende behandelaren

De behandelaren van Mentaal Beter Hoofddorp houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen en eigen ervaringen binnen de ggz en Mentaal Beter.

>>Ilse Witteman-Wiers: Angst, trauma & EMDR
>>Nora de la Parra: Diagnostiek in de geestelijke gezondheidszorg.
>>Ricardo Trinidad: Patronen doorbreken.
>>Daniëlle Natenstedt: Wachttips tot het eerste intakegesprek.
>>Maarten Riesmeijer over het behandelen bij Mentaal Beter.
>>Anna Bolten over haar ervaringen in de basis ggz.

LET OP! In sommige gevallen kan het voorkomen dat Mentaal Beter niet de juiste zorg kan bieden. Lees hier welke uitsluitingscriteria Mentaal Beter hanteert.

Zorgaanbod

Kind en Jeugd

Groepsaanbod

 • ADHD psycho educatie groep voor ouders 
 • Autisme Psycho-educatie groep voor ouders

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

   

  Volwassenen

  Groepen voor volwassenen

   • Exposuregroep - groepstherapie bij angststoornissen 
   • Schemagerichte therapie groep  

   Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen


   Therapeuten

   mevrouw I. Witteman-WiersGZ-Psycholoog, Klinisch Psycholoog i.o.Sinds augustus 2011 werk ik bij Mentaal Beter als GZ-psycholoog en sinds enkele jaren tevens als teamleider van het volwassenen team. Mijn ervaring ligt met name op gebied van het behandelen van depressie, angst en persoonlijkheidsproblematiek. Ik werk hoofdzakelijk vanuit CGT en oplossingsgericht kader en betrek graag het systeem bij de behandelingen. Daarnaast geef ik EMDR behandelingen en schemagerichte therapie bij persoonlijkheidsproblematiek en doe ik ook graag psychologisch onderzoek als dat geïndiceerd is. Ik ben supervisor diagnostiek bij het NIP en begeleid met veel plezier collega's in het kader van behandeling en/of diagnostiek. 
   de heer R. TrinidadGZ-PsycholoogSinds januari 2013 werk ik bij Mentaal Beter Hoofddorp als GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCT. Naast individuele behandelingen werk ik ook graag met groepstherapie. De afgelopen jaren heb ik mij vooral bezig gehouden met verschillende behandelingen voor depressie (CT, GT en IPT) en voor angststoornissen. Daarnaast doe ik veel EMDR en schematherapie, alsook een combinatie van beide.  
   mevrouw E. StrikKind- en jeugdpsychiaterSinds medio maart 2014 werk ik bij Metaal Beter, als psychiater voor kinderen en jeugdigen, jong volwassenen en volwassenen, in multidisciplinaire teams in Hoofddorp en IJmuiden. Mijn werkzaamheden bestaan uit diagnostiek en onderzoek, behandeling en medicatievoorschrift en – controle, en vooral ook verduidelijkende, inzichtgevende en oplossingsgerichte gesprekken. 
   de heer M. RiesmeijerGZ-psycholoogSinds oktober 2009 werk ik bij Mentaal Beter. Kortdurende therapieën (KOP model, Oplossingsgerichte therapie) Partner relatiegesprekken, Systeemtherapie en Cognitieve gedragstherapie zijn mijn favoriete therapievormen. Bij alle vormen ga ik uit van de kracht van het oplossingsvermogen van cliënten zelf en probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van cliënten zelf.

   mevrouw N. de la ParraGZ-psycholoogSinds november 2013 werk ik bij Mentaal Beter als GZ-Psycholoog. Ik behandel volwassenen voornamelijk middels cognitieve gedragstherapie. In behandeling spreekt het mij vooral aan dat we samenwerken aan het vinden van oplossingen voor klachten en problemen. Dat kan met kortdurende, klachtgerichte behandelingen (o.a. KOP model),maar ook met langere en diepergaande therapieën. Daarnaast heb ik een voorliefde voor diagnostisch onderzoek(als het gewenst is), omdat je hierbij inzicht krijgt in de onderliggende factoren die maken dat klachten zich vaker kunnen te herhalen. Hierin geef ik ook supervisie en werkbegeleiding.
   mevrouw E. van der LindenPsychiaterIk werk sinds mei 2014 als psychiater en hoofdbehandelaar (2 dagen/week) Mentaal Beter, volwassenen. Daarnaast werk ik bij de Bascule, kinder- en jeugdpsychiatrie en heb een kleine eigen praktijk in Amsterdam. Ik kijk vanuit verschillende invalshoeken naar de problemen waarmee cliënten zich aanmelden. Waarbij zowel systemische, culturele, psychodynamische, gedragsmatige en medisch-psychiatrische aspecten een rol kunnen spelen in de oorzaak of het in stand houden van de problemen. Al deze aspecten zijn van belang om tot een passende behandeling te komen. Naast psychiatrische diagnostiek en medicatiecontacten doe ik individuele behandelingen, bij voorkeur EMDR of schematherapie.
   mevrouw C. van den BrinkPsycholoog, GZ-psycholoog i.o.Mijn naam is Camille van den Brink en ik werk sinds drie jaar als psycholoog en ben in maart 2014 bij Mentaal Beter begonnen. Ik behandel volwassenen in de GBGGZ en in de SGGZ met uiteenlopende problematiek, zoals depressie en angst. Hierbij maak ik voornamelijk gebruik van cognitieve gedragstherapie, waarbij ik het belangrijk vind om de kwaliteiten van de cliënt zoveel mogelijk in te zetten in de behandeling. Tevens behandel ik cliënten voor Mentaal Beter Werkt, waarbij verzuimpreventie en een snelle resultaatgerichte aanpak van psychisch verzuim op de voorgrond staan. 
   mevrouw T. van BruggePsycholoog, GZ-psycholoog i.o.

   Mijn naam is Thirza van Brugge en sinds 2015 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter. Daarvoor heb ik drie jaar gewerkt bij een forensische instelling. Momenteel behandel ik volwassenen met uiteenlopende problematiek, waarbij ik de behandeling zie als een samenwerking en graag transparant te werk ga. Ik behandel voornamelijk middels cognitieve gedragstherapie en EMDR. Daarnaast maak ik ook gebruik van schemagerichte therapie, het betrekken van het systeem en kortdurende therapieën. Ik vind het van belang mijzelf te blijven ontwikkelen als psycholoog en hoop in de toekomst dus nog meer therapievormen te kunnen bieden.

   mevrouw P. van den HeuvelOrthopedagoog

   Mijn naam is Pleun van den Heuvel en sinds juni 2016 maak ik als orthopedagoog deel uit van het Kind en Jeugd team van Mentaal Beter Hoofddorp. Hier werk ik samen met kinderen, jongeren en hun ouder(s) aan uiteenlopende problematiek, zoals angstgevoelens, stemmingsklachten, druk gedrag tot aan moeilijkheden in de schoolomgeving danwel op sociaal gebied. Voornamelijk houd ik mij bezig met diagnostiek, psycho educatie en behandeling middels cognitieve gedragstherapie.

   de heer J.W. BeekKlinisch Psycholoog Volwassenen, Psychotherapeut en supervisor VGCt

   Sinds juli 2016 werk ik als klinisch psycholoog bij Mentaal Beter. Ik ben ook psychotherapeut en supervisor van de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie. Ik help graag cliënten met het overwinnen van hun angsten, dwang, depressie- of eetproblemen. Ook ben ik gespecialiseerd in het werken met cliënten die bepaalde persoonlijkheidskenmerken willen veranderen. Dat doe ik door middel van Schematherapie, een variant van cognitieve gedragstherapie die wat meer aandacht geeft aan hoe het karakter gevormd is. Ik vind het erg belangrijk om belangrijke personen van de cliënt (bijv. een partner) minimaal een keer bij de behandeling te betrekken. Daar wordt de behandeling effectiever van. Naast het zelf behandelen geef ik met veel plezier supervisie en begeleiding aan jongere collega’s.

   mevrouw J. HuijsmansPsycholoog volwassenen

   Mijn naam is Janou Huijsmans en ik werk sinds drie jaar als psycholoog. Sinds mei 2017 maak ik deel uit van het volwassenteam bij Mentaal Beter en behandel ik cliënten in de Basis- en Specialistische GGZ met uiteenlopende problematiek. Dit doe ik voornamelijk middels cognitieve gedragstherapie, waarbij ik samen met de cliënt op zoek ga naar waar zijn of haar kracht ligt en hoe deze ingezet kan worden in het vinden van een oplossing voor de klachten.

   mevrouw J. d'AnjouPsycholoog

   Mijn naam is Jeanine d’Anjou en ik ben sinds 3,5 jaar werkzaam als psycholoog binnen de geestelijke gezondheidszorg. Sinds juni 2017 werk ik bij Mentaal Beter en behandel ik volwassenen met uiteenlopende problematiek binnen zowel de basis- als de specialistische GGZ. Bij deze behandelingen maak ik voornamelijk gebruik van motiverende gespreksvoering, oplossingsgerichte therapie en cognitieve gedragstherapie. Ik vind het belangrijk om samen met mijn cliënten te zoeken naar passende manieren om weer zelfredzaam te worden vanuit hun eigen kracht en niet vanuit hun beperking met als doel de huidige klachten te laten verminderen of verdwijnen.

   mevrouw D. BosStagiair
   mevrouw K. WolthuisStagiair
   mevrouw E. MierasGZ-Psycholoog
   mevrouw A. KelderPsycholoog
   mevrouw L. CordesOrthopedagoog
   mevrouw B. RoestenburgOrthopedagoog
   mevrouw J. MarijtPsycholoog
   mevrouw A. ClaessensPsycholoog Mijn naam is Anouk Claessens en sinds maart 2018 maak ik deel uit van het team volwassenen bij Mentaal Beter. Hiervoor heb ik gewerkt bij een gespecialiseerde instelling op het gebied van post traumatische stress. Ik behandel momenteel cliënten met uiteenlopende problematiek middels oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR en narratieve exposure therapie. Ik vind het belangrijk om samen met cliënten toe te werken naar een verbetering in hun psychisch welbevinden vanuit eigen kracht en het inzetten van hun kwaliteiten. Daarnaast vind ik het belangrijk het systeem tijdens de behandeling te betrekken. 
   mevrouw C. NeuteboomPsycholoog
   mevrouw W. StukerGZ-psycholoog
   mevrouw M. HeinenPsycholoog
   mevrouw M. DuisterhofStagiair
   mevrouw C. SalzmannStagiair
   de heer J. Sarmiento RodriquezGZ-Psycholoog

   Leeftijdscategorieën

   • Kinderen (0 tot 12 jaar)
   • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
   • Volwassenen
   • Ouderen

   Therapievormen

   • Individueel
   • Paren
   • Gezinnen
   • Groepen

   Specialismen

   • Angsten/dwang
   • Assertiviteit
   • Depressie
   • Gedragsproblemen
   • Gezinsproblemen
   • Hyperactiviteit
   • Isolement
   • Lichamelijke klachten
   • Opvoedingsproblemen
   • Persoonlijkheidsstoornissen
   • Relatieproblemen
   • Rouw en verlies
   • Seksualiteit/sekse specifieke problemen
   • Trauma
   Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk
   Burgemeester van der Willigenlaan 60
   2132 TW HOOFDDORP
   088-010 44 80 088-010 44 80

   088-033 06 00 (voor vragen en het maken van afspraken voor kinderen en jeugdigen)

   Wachttijd van aanmelding tot intake:

   Kind & Jeugd: 5 weken 
   Volwassenen: 6 weken 

   Aanmelden Volwassenen
   Aanmelden Kind & Jeugd
   Ik heb een vraag
   Wat behandelen wij niet?
   Locatie en route
   Vertrek adres
   Versturen