Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk - HOOFDDORP - GZ praktijk

Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Hoofddorp.
Onze praktijk biedt geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychische stoornissen. Met een verwijzing van de huisarts kan er over het algemeen snel een intake ingepland worden. Hier kunt u zich voor aanmelden via ons Planbureau. Zij voeren een kort oriënterend gesprek met u en vragen u enkele vragenlijsten in te vullen, zodat duidelijk wordt waar uw problematiek ligt.

Bloggende behandelaren

De behandelaren van Mentaal Beter Hoofddorp houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen en eigen ervaringen binnen de ggz en Mentaal Beter.

>>Ilse Witteman-Wiers: Angst, trauma & EMDR
>>Nora de la Parra: Diagnostiek in de geestelijke gezondheidszorg.
>>Ricardo Trinidad: Patronen doorbreken.
>>Daniëlle Natenstedt: Wachttips tot het eerste intakegesprek.
>>Maarten Riesmeijer over het behandelen bij Mentaal Beter.
>>Anna Bolten over haar ervaringen in de basis ggz.

Zorgaanbod

Kind en Jeugd

Groepsaanbod

 • ADHD psycho educatie groep voor ouders 
 • Autisme Psycho-educatie groep voor ouders

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

   

  Volwassenen

  Groepen voor volwassenen

   • Exposuregroep - groepstherapie bij angststoornissen 
   • Cognitieve therapie groep  
   • Schemagerichte therapie groep  
   • Mindfulness based cognitive therapy groep

   Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

   Therapeuten

   mevrouw S. de KokGZ-Psycholoog - TeamleiderIk ben Sanne de Kok en ben teamleider van Mentaal Beter Utrecht. Team Utrecht is een erg betrokken team, enthousiast en zorgzaam. Dat zie je terug in het werk. Zelf werk ik sinds 2007 bij Mentaal Beter. Ik ben GZ-Psycholoog, EMDR-therapeut en in opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Het mooie en uitdagende aan dit vak vind ik dat je een korte periode intensief betrokken mag zijn bij een gezin, om ze vervolgens rijker en stap voor stap los te laten. Uitdagingen zoek ik zowel in mijn behandeling als in mijn vakgebied, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van de uitbreidingsset 'Jeugd' van het Steekje Los Spel. Dit totaalpakket past mij helemaal..
   mevrouw E.M. WigboldPsycholoog i.o. tot GZ-PsycholoogSinds 2010 werk ik bij Mentaal Beter Utrecht als psycholoog, momenteel ben ik in opleiding tot GZ-Psycholoog. Ik behandel volwassenen met uiteenlopende klachten, zoals angst, depressie en ADHD, voornamelijk middels cognitieve gedragstherapie. Daarnaast doe ik psychologisch onderzoek als dat geïndiceerd is. De grote variatie in problematiek, hulpvraag en behandelduur maakt het werk bij Mentaal Beter voor mij leuk en uitdagend..
   mevrouw I.M.C. TeygelerGZ-Psycholoog - Cognitief gedragstherapeutSinds begin 2014 werk ik bij Mentaal Beter als GZ-Psycholoog voor volwassenen. Ik ben opgeleid als cognitief gedragstherapeut en EMDR-therapeut. Ik werk zowel binnen de basis als de specialistische GGZ. In mijn behandelingen werk ik graag met het KOP-model (vooral in de kortdurende therapieën), schematherapie, EMDR en cognitieve gedragstherapie. Waar mogelijk betrek ik het systeem van de cliënt in de behandeling. Het is voor mij een uitdaging om met de betrokkenen samen te zoeken naar een manier waarop het leven makkelijker verloopt voor iedereen. Het samenwerken met huisartsen en andere verwijzers waarmee de cliënt te maken heeft vind ik belangrijk. In dit vak kun je je blijven ontwikkelen en dat maakt het werken met cliënten zo boeiend..
   mevrouw I. GeerkenGZ-PsycholoogMijn naam is Irene Geerken en sinds 2009 werkzaam bij Mentaal Beter. Als GZ-Psycholoog Kind en Jeugd richt ik mij op kinderen tussen de 4 en 18 jaar en hun ouders. Hierbij wordt samen gekeken, onbevooroordeeld, hoe de reden van aanmelding verklaart kan worden, hoe patronen (ongemerkt) zijn ontstaan en waar de mogelijkheden voor verandering liggen. Ik hecht veel waarde aan de autonomie van ouders, kinderen en jeugdigen. Er is een verscheidenheid wat betreft aanmeldingen, denkt u bijvoorbeeld aan angst- en stemmingsklachten, oppositioneel opstandige problemen, vermoedens van ADHD, autisme, gestagneerde rouw of traumaverwerking. Hierbij maak ik gebruik van diverse behandelmethodes waaronder oudermediatie, cognitieve gedragstherapie en EMDR..
   mevrouw E. van der VlistPsychotherapeutMijn naam is Els van der Vlist. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter. Ik werk als psychotherapeut en teamleider voor de teams van Eindhoven, Zaltbommel en Tilburg. Als psychotherapeut werk ik met volwassenen, kinderen en jongeren. Ik ben integratief opgeleid, dat betekent dat ik kan werken met verschillende methodieken zoals cognitieve gedragstherapie, cliëntgerichte therapie, schematherapie en EMDR (gericht op trauma). Ik behandel verschillende stoornissen. Dat wil ik ook graag, want ik hou van afwisseling. Meestal doe ik de langere behandelingen bij mensen die al eerder hulp hebben gekregen en nu een volgende stap willen zetten. Als het mogelijk en gewenst is vind ik het belangrijk gezinsleden bij de behandeling te betrekken..
   de heer P. van den BroekPsychiater VolwassenenIk ben als psychiater verbonden aan de praktijk in Utrecht. Mijn rol in het team bestaat uit het meedenken over diagnostiek en het vinden van de juiste behandelmethode bij de klachten waarmee cliënten zich aanmelden. Daarnaast kan ik medicamenteuze behandelingen uitvoeren indien dat nodig is, naast de psychotherapeutische trajecten die door mijn teamleden worden uitgevoerd..
   mevrouw T. FransePsycholoogSinds 2011 werk ik bij Mentaal Beter. Ik vind het fijn om te zien hoe mensen steeds beter in staat zijn om dingen te doen die zij belangrijk vinden zonder dat hun klachten hen daarbij in de weg zitten. Ik heb ervaring met uiteenlopende klachten (angst- stemming- trauma en persoonlijkheid). Dit vak is boeiend doordat ik steeds weer andere mensen zie, met hun eigen sterke en kwetsbare kanten. Fijn om met al deze mensen mee te mogen denken en te zien hoe zij zich als persoon kunnen ontwikkelen!!
   mevrouw C. ImmerzeelGZ-PsycholoogIn mijn werk als behandelaar zie ik kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende klachten. Mensen kunnen bij mij terecht voor individuele behandeling, ouderbegeleiding en gezinsgesprekken. Ook om klachten goed te kunnen begrijpen vind ik het belangrijk het (gezins)systeem te betrekken, bijvoorbeeld bij meer uitgebreid onderzoek naar ontwikkelings- of persoonlijkheidsproblematiek.
   Ik werk transparant en doelgericht, onbevooroordeeld en positief gericht. Mensen een veilige plek bieden en zien opknappen, dat vind ik belangrijk!

   mevrouw E. van de VuurstKlinisch psycholoogSinds 2013 werk ik bij het team Kind en Jeugd van Mentaal Beter, als klinisch psycholoog/psychotherapeut/cognitief gedragstherapeut. Ik geniet van het werken met kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers en andere belangrijke betrokkenen. Het is een uitdaging om samen met het team en betrokkenen te ontdekken wat er precies aan de hand is en daar een passend behandelplan voor te maken en vervolgens goed uit te voeren. Leidraad daarbij is de hulpvraag van de cliënt. Mijn specialismen zijn behandeling van kinderen en jongeren met stemmingsklachten, angstklachten, trauma, ontwikkelingsproblematiek (autisme en ADHD) en eetstoornissen. In de therapie maak ik gebruik van EMDR en cognitieve gedragstherapie..
   mevrouw V. HienschStagiaire, Psycholoog i.o.Mijn naam is Valerie Hiensch en sinds september 2015 loop ik stage bij Mentaal Beter in Utrecht. Vorig cursusjaar heb ik mijn bachelor Klinische- en gezondheidspsychologie afgerond en dit jaar ben ik gestart met de Master Klinische Psychologie aan Universiteit Utrecht. Waar mogelijk kijk ik mee met gesprekken en behandelingen door de psychologen en therapeuten van het team volwassenen.
   De variatie aan klachten die ik tot nu toe heb mogen zien binnen de praktijk interesseren mij en maken mij leergierig. Ik zie leuke uitdagingen in de activiteiten die ik ga doen tijdens de stage en kijk uit naar de komende periode.
   mevrouw D. BroekhuisPsycholoogSinds juli 2011 ben ik met veel plezier werkzaam bij Mentaal Beter. Ik behandel volwassenen met uiteenlopende klachten waaronder angst- en stemmingsklachten en zelfbeeldproblematiek. Daarbij werk ik onder andere met Cognitieve Gedragstherapie in individueel en groepsverband. In mijn werk met cliënten vind ik een open, betrokken en optimistische benadering plezierig en belangrijk. Tijdens de behandeling evalueer ik graag regelmatig samen met de cliënt of we op de goede weg zijn naar het bereiken van het gestelde behandeldoel.
   mevrouw P. MartiGZ-PsycholoogIk werk sinds 2009 bij Mentaal Beter voor de afdeling volwassenen. Ik ben opgeleid als GZ-Psycholoog en EMDR-therapeut en werk in mijn behandelingen met cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. Naast individuele behandelingen geef ik ook graag groepstherapie. Daarnaast ligt mijn interesse in het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek. In dit vak raak je nooit uitgeleerd en is iedere persoon die behandeling zoekt uniek. Dat maakt het werk voor mij heel boeiend.
   mevrouw M. TielBasispsycholoog
   mevrouw F. DoopPsychotherapeut Volwassenen

   Leeftijdscategorieën

   • Kinderen (0 tot 12 jaar)
   • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
   • Volwassenen
   • Ouderen

   Therapievormen

   • Individueel
   • Paren
   • Gezinnen
   • Groepen

   Specialismen

   • Agressie
   • Angsten/dwang
   • Arbeidsgerelateerd
   • Assertiviteit
   • Depressie
   • Echtscheiding
   • Emotionele problemen
   • Gedragsproblemen
   • Gezinsproblemen
   • Hyperactiviteit
   • Isolement
   • Lichamelijke klachten
   • Machteloosheid
   • Opvoedingsproblemen
   • Passiviteit/lusteloosheid
   • Persoonlijkheidsstoornissen
   • Relatieproblemen
   • Rouw en verlies
   • Seksualiteit/sekse specifieke problemen
   • Spanning
   • Schuldgevoelens
   • Trauma
   • Anders
   Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk
   J.C. Beetslaan 163
   2131 AL HOOFDDORP
   088-010 44 80

   Wachttijd tot aanmelding

   Kind & Jeugd: 3-4 weken
   Volwassenen: 3-4 weken
   088-010 44 80

   Wachttijd tot aanmelding

   Kind & Jeugd: 3-4 weken
   Volwassenen: 3-4 weken