Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Hoofddorp!

Onze praktijk biedt geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychische stoornissen. Met een verwijzing van de huisarts kan er over het algemeen snel een intake ingepland worden. Hier kunt u zich voor aanmelden via ons Planbureau. Zij voeren een kort oriënterend gesprek met u en vragen u enkele vragenlijsten in te vullen, zodat duidelijk wordt waar uw problematiek ligt.


Bloggende behandelaren

De behandelaren van Mentaal Beter Hoofddorp houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen en eigen ervaringen binnen de ggz en Mentaal Beter.

>>Ilse Witteman-Wiers: Angst, trauma & EMDR
>>Nora de la Parra: Diagnostiek in de geestelijke gezondheidszorg.
>>Ricardo Trinidad: Patronen doorbreken.
>>Daniëlle Natenstedt: Wachttips tot het eerste intakegesprek.
>>Maarten Riesmeijer over het behandelen bij Mentaal Beter.
>>Anna Bolten over haar ervaringen in de basis ggz.

LET OP! In sommige gevallen kan het voorkomen dat Mentaal Beter niet de juiste zorg kan bieden. Lees hier welke uitsluitingscriteria Mentaal Beter hanteert.

Zorgaanbod

Kind en Jeugd

Groepsaanbod

 • ADHD psycho educatie groep voor ouders 
 • Autisme Psycho-educatie groep voor ouders

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

   

  Volwassenen

  Groepen voor volwassenen

   • Exposuregroep - groepstherapie bij angststoornissen 
   • Schemagerichte therapie groep  

   Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen


   Therapeuten

   mevrouw I. Witteman-WiersGZ-Psycholoog, Klinisch Psycholoog i.o. | Big: 89913971925Sinds augustus 2011 werk ik bij Mentaal Beter als GZ-psycholoog en sinds enkele jaren tevens als teamleider van het volwassenen team. Mijn ervaring ligt met name op gebied van het behandelen van depressie, angst en persoonlijkheidsproblematiek. Ik werk hoofdzakelijk vanuit CGT en oplossingsgericht kader en betrek graag het systeem bij de behandelingen. Daarnaast geef ik EMDR behandelingen en schemagerichte therapie bij persoonlijkheidsproblematiek en doe ik ook graag psychologisch onderzoek als dat geïndiceerd is. Ik ben supervisor diagnostiek bij het NIP en begeleid met veel plezier collega's in het kader van behandeling en/of diagnostiek. 
   de heer R. TrinidadGZ-Psycholoog | Big: 99066212825Sinds januari 2013 werk ik bij Mentaal Beter Hoofddorp als GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCT. Naast individuele behandelingen werk ik ook graag met groepstherapie. De afgelopen jaren heb ik mij vooral bezig gehouden met verschillende behandelingen voor depressie (CT, GT en IPT) en voor angststoornissen. Daarnaast doe ik veel EMDR en schematherapie, alsook een combinatie van beide.  
   de heer M. RiesmeijerGZ-psycholoogSinds oktober 2009 werk ik bij Mentaal Beter. Kortdurende therapieën (KOP model, Oplossingsgerichte therapie) Partner relatiegesprekken, Systeemtherapie en Cognitieve gedragstherapie zijn mijn favoriete therapievormen. Bij alle vormen ga ik uit van de kracht van het oplossingsvermogen van cliënten zelf en probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van cliënten zelf.

   mevrouw C. van den BrinkPsycholoog, GZ-psycholoog i.o.Sinds 2011 ben ik werkzaam als psycholoog en in 2014 ben ik begonnen bij Mentaal Beter. Ik behandel volwassenen in de GBGGZ en in de SGGZ met uiteenlopende problematiek. Hierbij maak ik voornamelijk gebruik van cognitieve gedragstherapie, waarbij ik het belangrijk vind om de kwaliteiten van de cliënt zoveel mogelijk in te zetten in de behandeling.  
   mevrouw T. van BruggePsycholoog, GZ-psycholoog i.o.

   Mijn naam is Thirza van Brugge en sinds 2015 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter. Daarvoor heb ik drie jaar gewerkt bij een forensische instelling. Momenteel behandel ik volwassenen met uiteenlopende problematiek, waarbij ik de behandeling zie als een samenwerking en graag transparant te werk ga. Ik behandel voornamelijk middels cognitieve gedragstherapie en EMDR. Daarnaast maak ik ook gebruik van schemagerichte therapie, het betrekken van het systeem en kortdurende therapieën. Ik vind het van belang mijzelf te blijven ontwikkelen als psycholoog en hoop in de toekomst dus nog meer therapievormen te kunnen bieden.

   de heer J.W. BeekKlinisch Psycholoog, Psychotherapeut en supervisor VGCt | Big: 49025730316

   Sinds juli 2016 werk ik als klinisch psycholoog bij Mentaal Beter. Ik ben ook psychotherapeut en supervisor van de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie. Ik help graag cliënten met het overwinnen van hun angsten, dwang, depressie- of eetproblemen. Ook ben ik gespecialiseerd in het werken met cliënten die bepaalde persoonlijkheidskenmerken willen veranderen. Dat doe ik door middel van Schematherapie, een variant van cognitieve gedragstherapie die wat meer aandacht geeft aan hoe het karakter gevormd is. Ik vind het erg belangrijk om belangrijke personen van de cliënt (bijv. een partner) minimaal een keer bij de behandeling te betrekken. Daar wordt de behandeling effectiever van. Naast het zelf behandelen geef ik met veel plezier supervisie en begeleiding aan jongere collega’s.

   mevrouw J. HuijsmansPsycholoog volwassenen

   Mijn naam is Janou Huijsmans en ik werk sinds 2014 jaar als psycholoog. Sinds mei 2017 maak ik deel uit van het volwassenteam bij Mentaal Beter en behandel ik cliënten in de Basis- en Specialistische GGZ met uiteenlopende problematiek. Dit doe ik voornamelijk middels cognitieve gedragstherapie, waarbij ik samen met de cliënt op zoek ga naar waar zijn of haar kracht ligt en hoe deze ingezet kan worden in het vinden van een oplossing voor de klachten.

   mevrouw A. KelderPsycholoog
   mevrouw L. CordesOrthopedagoog
   mevrouw B. RoestenburgOrthopedagoog
   mevrouw J. MarijtPsycholoog
   mevrouw A. ClaessensPsycholoog Mijn naam is Anouk Claessens en sinds maart 2018 maak ik deel uit van het team volwassenen bij Mentaal Beter. Hiervoor heb ik gewerkt bij een gespecialiseerde instelling op het gebied van post traumatische stress. Ik behandel momenteel cliënten met uiteenlopende problematiek middels oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR en narratieve exposure therapie. Ik vind het belangrijk om samen met cliënten toe te werken naar een verbetering in hun psychisch welbevinden vanuit eigen kracht en het inzetten van hun kwaliteiten. Daarnaast vind ik het belangrijk het systeem tijdens de behandeling te betrekken. 
   mevrouw C. NeuteboomPsycholoogSinds 2014 ben ik als psycholoog werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en in mei 2018 ben ik bij Mentaal Beter gestart. Naast mijn werkzaamheden in de praktijk doe ik op dit moment de opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Ik vind het interessant om samen met een cliënt te onderzoeken welke klachten die ervaart en hoe dit mogelijk samenhangt met diens omstandigheden en persoonlijkheid. Samen onderzoeken we vervolgens wat er zou moeten gebeuren om veranderingen teweeg te brengen. Ik zie een behandeling als een samenwerkingsrelatie, waarbij ik de cliënt ondersteun en waar mogelijk help bij het behalen van diens doelen. Daarbij maak ik veel gebruik van cognitieve gedragstherapie en waar mogelijk van schemagerichte therapie.  
   mevrouw W. StukerGZ-psycholoog
   mevrouw C. SalzmannStagiair
   mevrouw D. BerrakPsycholoogMijn naam is Denize Berrak en sinds november 2018 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter. Hiervoor heb ik ervaring opgedaan in wetenschappelijk onderzoek en ben ik werkzaam geweest bij verschillende instellingen. Ik heb voornamelijk ervaring met autismespectrumstoornis, posttraumatische stressstoornis, depressie en verschillende soorten angststoornissen. Daarnaast heb ik een trainersopleiding gevolgd en heb ik trainingen gegeven op het gebied van communicatie en groepsdynamica aan verschillende groepen mensen. Tijdens mijn behandelingen gebruik ik hier technieken uit, bijvoorbeeld door een partner of belangrijke personen uit de omgeving van cliënt bij de behandeling te betrekken. Verder gebruik ik oefeningen uit de oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, psychodrama, EMDR en mindfulness. Als psycholoog vind ik het belangrijk opzoek te gaan naar mogelijkheden en eigen krachten. Ik zal hiervoor een luisterend oor bieden, geregeld een spiegel voor houden maar ook actief aan de slag te gaan om zo het beste uit cliënten te halen. 
   mevrouw M. van LeeuwenPsycholoogHallo, ik ben Mirke van Leeuwen. Sinds november 2018 werk ik bij Mentaal Beter, Hoofddorp. Ik ben mijn carrière begonnen in Zuid-Afrika en inmiddels heb ik 8 jaar ervaring als psycholoog in de verslavingszorg. Mijn werkwijze omschrijf ik als eclectisch, ik maak gebruik van veel verschillende soorten therapie zoals CGT, mindfulness, schematherapie, EMDR en ACT. De therapeutische relatie maak ik een belangrijk onderdeel van de therapie. Ik word enthousiast van het geven van groepstherapie en aandacht voor het lichaam vind ik belangrijk. 
   mevrouw L. OlthoffPsycholoogSinds januari 2019 ben ik gestart als psycholoog bij Mentaal Beter in het kader van de opleiding tot GZ-psycholoog. In het kader van deze opleiding werk ik daarnaast bij Sitagre, een onafhankelijk diagnostisch centrum. Hier werk ik sinds 2014 waar ik als psycholoog veel diagnostische ervaring heb opgedaan. Mijn oorsprong ligt in de neuropsychologie wat zich met name richt op de relatie tussen hersenen en gedrag. In combinatie met de nieuwe ervaringen bij Mentaal Beter probeer ik een mooi compleet beeld van iedere cliënt te vormen, om diens situatie en klachten zo goed mogelijk te begrijpen en samen actief te werken naar verbetering en herstel. 
   mevrouw H. AlferinkPsycholoog Mijn naam is Hanneke Alferink en ik werk sinds april 2018 bij Mentaal Beter. Ik behandel volwassenen in de basis- en specialistische GGZ met uiteenlopende problematiek zoals depressie en angst. Ik heb hiervoor als psycholoog in de ambulante verslavingszorg gewerkt en ben bekend met motiverende gespreksvoering, CGT, ACT en relatietherapie. Ik denk graag in mogelijkheden en help cliënten om weer grip te krijgen op hun leven. Naast mijn werk bij Mentaal Beter ben ik mediator voor burenruzies in Amsterdam.  
   mevrouw N. WiddershovenGZ-psycholoog | Big: 89916647725
   mevrouw A. TimmermanGZ-psycholoog | Big: 69923360125Sinds 2019 ben ik werkzaam als GZ-psycholoog bij Mentaal Beter. Voor die tijd (vanaf 2009) ben ik werkzaam geweest als (GZ)-psycholoog en teamleider bij andere instellingen. Ik doe dit werk met veel plezier. Ik zie het als een uitdaging om mensen te helpen om meer inzicht te krijgen in hun denk- en gedragspatronen en hen te helpen hier zelf andere keuzes in te maken. Ik heb vooral veel ervaring met angst en –stemmingsstoornissen en lichamelijke klachten als gevolg van langdurige stress. Ik behandel graag middels CGT, omdat dit voor veel psychische klachten een goede en effectieve therapie is. 
   mevrouw L. SpanjaardsGZ-psycholoog | Big: 99925306425Mijn naam is Linda Spanjaards en ik werk sinds 2014 in de GGZ. Sinds 2019 werk ik twee dagen per week als GZ-psycholoog bij Mentaal Beter waar ik behandeling geef aan cliënten met verschillende soorten hulpvragen zoals minder angstig zijn, meer zelfvertrouwen hebben, weer kunnen genieten van dingen of steeds herhalende patronen willen doorbreken. Daarnaast werk ik als GZ-psycholoog en docent voor een instelling gespecialiseerd in psychische klachten na ernstige traumatische gebeurtenissen. In therapie vind ik de samenwerking tussen de behandelaar en de cliënt erg belangrijk. Samen gaan we kijken wat je hoopt dat er verandert; wat je liever meer of juist minder zou willen in je leven. Samen onderzoeken we wat realistische doelen zijn en gaan we op zoek naar wat er voor nodig is om die doelen te bereiken. Ik werk veel met cognitieve gedragstherapie (CGT). Daarnaast werk ik met acceptance and commitment therapie (ACT), EMDR, Narratieve Exposure therapie (NET), Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS (BEPP) en voor traumatische rouw (BEP-TG) en vanaf het voorjaar van 2019 ook met Schematherapie.
   de heer B. Anderson-GroenPsychiater
   mevrouw S. van der KloosterPsycholoog
   mevrouw M. van DijkPsycholoog
   mevrouw I. de MosOrthopedagoog

   Leeftijdscategorieën

   • Kinderen (0 tot 12 jaar)
   • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
   • Volwassenen
   • Ouderen

   Therapievormen

   • Individueel
   • Paren
   • Gezinnen
   • Groepen

   Specialismen

   • Angsten/dwang
   • Assertiviteit
   • Depressie
   • Gedragsproblemen
   • Gezinsproblemen
   • Hyperactiviteit
   • Isolement
   • Lichamelijke klachten
   • Opvoedingsproblemen
   • Persoonlijkheidsstoornissen
   • Relatieproblemen
   • Rouw en verlies
   • Seksualiteit/sekse specifieke problemen
   • Trauma
   Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk
   Burgemeester van der Willigenlaan 60
   2132 TW HOOFDDORP
   088-010 44 80 088-010 44 80

   088-033 06 00 (voor vragen en het maken van afspraken voor kinderen en jeugdigen)

   Wachttijd van aanmelding tot intake:

   Kind & Jeugd: 2 weken 
   Volwassenen: 2 weken 

   Aanmelden Volwassenen
   Aanmelden Kind & Jeugd
   Ik heb een vraag
   Wat behandelen wij niet?
   Locatie en route
   Vertrek adres
   Versturen