Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk - HOOFDDORP - GZ praktijk

Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Hoofddorp.
Onze praktijk biedt geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychische stoornissen. Met een verwijzing van de huisarts kan er over het algemeen snel een intake ingepland worden. Hier kunt u zich voor aanmelden via ons Planbureau. Zij voeren een kort oriënterend gesprek met u en vragen u enkele vragenlijsten in te vullen, zodat duidelijk wordt waar uw problematiek ligt.

Bloggende behandelaren

De behandelaren van Mentaal Beter Hoofddorp houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen en eigen ervaringen binnen de ggz en Mentaal Beter.

>>Ilse Witteman-Wiers: Angst, trauma & EMDR
>>Nora de la Parra: Diagnostiek in de geestelijke gezondheidszorg.
>>Ricardo Trinidad: Patronen doorbreken.
>>Daniëlle Natenstedt: Wachttips tot het eerste intakegesprek.
>>Maarten Riesmeijer over het behandelen bij Mentaal Beter.
>>Anna Bolten over haar ervaringen in de basis ggz.

Zorgaanbod

Kind en Jeugd

Groepsaanbod

 • ADHD psycho educatie groep voor ouders 
 • Autisme Psycho-educatie groep voor ouders

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

   

  Volwassenen

  Groepen voor volwassenen

   • Exposuregroep - groepstherapie bij angststoornissen 
   • Cognitieve therapie groep  
   • Schemagerichte therapie groep  
   • Mindfulness based cognitive therapy groep

   Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

   Therapeuten

   mevrouw I. Witteman-WiersGZ-Psycholoog - TeamleiderSinds augustus 2011 werk ik bij Mentaal Beter als GZ-psycholoog en sinds enkele jaren tevens als teamleider van het volwassenen team. Mijn ervaring ligt met name op gebied van het behandelen van depressie, angst en persoonlijkheidsproblematiek. Ik werk hoofdzakelijk vanuit CGT en oplossingsgericht kader en betrek graag het systeem bij de behandelingen. Daarnaast geef ik EMDR behandelingen en schemagerichte therapie bij persoonlijkheidsproblematiek en doe ik ook graag psychologisch onderzoek als dat geïndiceerd is. Ik ben supervisor diagnostiek bij het NIP en begeleid met veel plezier collega's in het kader van behandeling en/of diagnostiek. 
   de heer R. TrinidadGZ-PsycholoogSinds januari 2013 werk ik bij Mentaal Beter Hoofddorp als GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCT. Naast individuele behandelingen werk ik ook graag met groepstherapie. De afgelopen jaren heb ik mij vooral bezig gehouden met verschillende behandelingen voor depressie (CT, GT en IPT) en voor angststoornissen. Daarnaast doe ik veel EMDR en schematherapie, alsook een combinatie van beide.  
   mevrouw A. BoltenPsycholoogSinds 2010 werk ik bij Mentaal Beter en behandel volwassenen met uiteenlopende problemen. Dit varieert van somberheidsklachten tot paniekklachten, piekeren en identiteitsproblemen. Dit doe ik d.m.v. face-to-face behandelingen en via internettherapie. Daarbij behandel ik veel cliënten met psychosomatische klachten en seksuele problemen. Ik heb veel plezier in het geven van groepstherapie en samen met cliënten ontdekken waar hun kracht ligt. Samenwerking vind ik erg belangrijk, zodoende werk ik dan ook veel samen met psychosomatisch fysiotherapeuten en haptonomen. 
   mevrouw E. StrikKind- en jeugdpsychiaterSinds medio maart 2014 werk ik bij Metaal Beter, als psychiater voor kinderen en jeugdigen, jong volwassenen en volwassenen, in multidisciplinaire teams in Hoofddorp en IJmuiden. Mijn werkzaamheden bestaan uit diagnostiek en onderzoek, behandeling en medicatievoorschrift en – controle, en vooral ook verduidelijkende, inzichtgevende en oplossingsgerichte gesprekken. 
   de heer M. RiesmeijerPsycholoogSinds oktober 2009 werk ik bij Mentaal Beter. Kortdurende therapieën (KOP model, Oplossingsgerichte therapie) Partner relatiegesprekken, Systeemtherapie en Cognitieve gedragstherapie zijn mijn favoriete therapievormen. Bij alle vormen ga ik uit van de kracht van het oplossingsvermogen van cliënten zelf en probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van cliënten zelf.

   mevrouw D. NatenstedtGZ-psycholoogSinds 2010 werk ik bij Mentaal Beter op de afdeling Kind en Jeugd. Hier behandel ik kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 0 t/m 25 jaar met verschillende stoornissen, zoals angst, depressie, ADHD, autisme, gedragsproblemen en trauma. Ik ben momenteel in opleiding tot relatie- en gezinstherapeut en tot cognitief gedragstherapeut. 
   mevrouw N. de la ParraGZ-psycholoogSinds november 2013 werk ik bij Mentaal Beter als GZ-Psycholoog. Ik behandel volwassenen voornamelijk middels cognitieve gedragstherapie. In behandeling spreekt het mij vooral aan dat we samenwerken aan het vinden van oplossingen voor klachten en problemen. Dat kan met kortdurende, klachtgerichte behandelingen (o.a. KOP model),maar ook met langere en diepergaande therapieën. Daarnaast heb ik een voorliefde voor diagnostisch onderzoek(als het gewenst is), omdat je hierbij inzicht krijgt in de onderliggende factoren die maken dat klachten zich vaker kunnen te herhalen. Hierin geef ik ook supervisie en werkbegeleiding.
   mevrouw E. van der LindenPsychiaterIk werk sinds mei 2014 als psychiater en hoofdbehandelaar (2 dagen/week) Mentaal Beter, volwassenen. Daarnaast werk ik bij de Bascule, kinder- en jeugdpsychiatrie en heb een kleine eigen praktijk in Amsterdam. Ik kijk vanuit verschillende invalshoeken naar de problemen waarmee cliënten zich aanmelden. Waarbij zowel systemische, culturele, psychodynamische, gedragsmatige en medisch-psychiatrische aspecten een rol kunnen spelen in de oorzaak of het in stand houden van de problemen. Al deze aspecten zijn van belang om tot een passende behandeling te komen. Naast psychiatrische diagnostiek en medicatiecontacten doe ik individuele behandelingen, bij voorkeur EMDR of schematherapie.
   mevrouw C. van den BrinkPsycholoogMijn naam is Camille van den Brink en ik werk sinds drie jaar als psycholoog en ben in maart 2014 bij Mentaal Beter begonnen. Ik behandel volwassenen in de GBGGZ en in de SGGZ met uiteenlopende problematiek, zoals depressie en angst. Hierbij maak ik voornamelijk gebruik van cognitieve gedragstherapie, waarbij ik het belangrijk vind om de kwaliteiten van de cliënt zoveel mogelijk in te zetten in de behandeling. Tevens behandel ik cliënten voor Mentaal Beter Werkt, waarbij verzuimpreventie en een snelle resultaatgerichte aanpak van psychisch verzuim op de voorgrond staan. 
   mevrouw C. van den BerghOrthopedagoog en kind- en jeugdpsycholoogAls orthopedagoog ben ik sinds 2014 werkzaam in Hoofddorp op de afdeling Kind en Jeugd. Ik werk graag vanuit de mogelijkheden en kracht van een individu en diens systeem, zodat zij zo min mogelijk uit hun evenwicht worden gebracht.
   Er komen veel verschillende kinderen, jongeren en ouder(s)/verzorger(s) langs. Ieder met een eigen hulpvraag, de onderwerpen hiervan lopen erg uiteen. Het kan gaan over angst, somberheid, druk gedrag, concentratieproblemen, nare ervaringen of moeite in sociaal contact. Samen met mijn collega’s denk ik graag met jou en/of je ouder(s)/verzorger(s) mee om een passend plan te maken waardoor jij en/of je ouder(s)/verzorger(s) geholpen kunnen worden.
   mevrouw L. van TongerenGZ-psycholoog i.o.
   mevrouw T. van BruggePsycholoog, Cognitief Gedragstherapeut i.o.
   mevrouw P. van den HeuvelOrthopedagoog

   Mijn naam is Pleun van den Heuvel en sinds juni 2016 maak ik als orthopedagoog deel uit van het Kind en Jeugd team van Mentaal Beter Hoofddorp. Hier werk ik samen met kinderen, jongeren en hun ouder(s) aan uiteenlopende problematiek, zoals angstgevoelens, stemmingsklachten, druk gedrag tot aan moeilijkheden in de schoolomgeving danwel op sociaal gebied. Voornamelijk houd ik mij bezig met diagnostiek, psycho educatie en behandeling middels cognitieve gedragstherapie.

   de heer J.W. BeekKlinisch Psycholoog Volwassenen, Psychotherapeut en supervisor VGCt

   Sinds juli 2016 werk ik als klinisch psycholoog bij Mentaal Beter. Ik ben ook psychotherapeut en supervisor van de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie. Ik help graag cliënten met het overwinnen van hun angsten, dwang, depressie- of eetproblemen. Ook ben ik gespecialiseerd in het werken met cliënten die bepaalde persoonlijkheidskenmerken willen veranderen. Dat doe ik door middel van Schematherapie, een variant van cognitieve gedragstherapie die wat meer aandacht geeft aan hoe het karakter gevormd is. Ik vind het erg belangrijk om belangrijke personen van de cliënt (bijv. een partner) minimaal een keer bij de behandeling te betrekken. Daar wordt de behandeling effectiever van. Naast het zelf behandelen geef ik met veel plezier supervisie en begeleiding aan jongere collega’s.

   mevrouw T. DundasGZ-psycholoog
   mevrouw L. van WensveenStagiaire

   Leeftijdscategorieën

   • Kinderen (0 tot 12 jaar)
   • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
   • Volwassenen
   • Ouderen

   Therapievormen

   • Individueel
   • Paren
   • Gezinnen
   • Groepen

   Specialismen

   • Agressie
   • Angsten/dwang
   • Arbeidsgerelateerd
   • Assertiviteit
   • Depressie
   • Echtscheiding
   • Emotionele problemen
   • Gedragsproblemen
   • Gezinsproblemen
   • Hyperactiviteit
   • Isolement
   • Lichamelijke klachten
   • Machteloosheid
   • Opvoedingsproblemen
   • Passiviteit/lusteloosheid
   • Persoonlijkheidsstoornissen
   • Relatieproblemen
   • Rouw en verlies
   • Seksualiteit/sekse specifieke problemen
   • Spanning
   • Schuldgevoelens
   • Trauma
   • Anders
   Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk
   J.C. Beetslaan 163
   2131 AL HOOFDDORP
   088-010 44 80

   Wachttijd van aanmelding tot intake:

   Kind & Jeugd: 4 weken
   Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
   Tel: 088-010 44 80
   088-010 44 80

   Wachttijd van aanmelding tot intake:

   Kind & Jeugd: 4 weken
   Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
   Tel: 088-010 44 80
   Bel mij voor een afspraak
   Klik hier voor meer informatie
   over de wachttijden
   Locatie en route
   Vertrek adres
   Versturen