Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk - HOOFDDORP - GZ praktijk

Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk

Algemeen

Welkom bij Mentaal Beter Hoofddorp.
Onze praktijk biedt geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met psychische stoornissen. Met een verwijzing van de huisarts kan er over het algemeen snel een intake ingepland worden. Hier kunt u zich voor aanmelden via ons Planbureau. Zij voeren een kort oriënterend gesprek met u en vragen u enkele vragenlijsten in te vullen, zodat duidelijk wordt waar uw problematiek ligt.

Bloggende behandelaren

De behandelaren van Mentaal Beter Hoofddorp houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen en eigen ervaringen binnen de ggz en Mentaal Beter.

>>Ilse Witteman-Wiers: Angst, trauma & EMDR
>>Nora de la Parra: Diagnostiek in de geestelijke gezondheidszorg.
>>Ricardo Trinidad: Patronen doorbreken.
>>Daniëlle Natenstedt: Wachttips tot het eerste intakegesprek.
>>Maarten Riesmeijer over het behandelen bij Mentaal Beter.
>>Anna Bolten over haar ervaringen in de basis ggz.

Zorgaanbod

Kind en Jeugd

Groepsaanbod

 • ADHD psycho educatie groep voor ouders 
 • Autisme Psycho-educatie groep voor ouders

Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

   

  Volwassenen

  Groepen voor volwassenen

   • Exposuregroep - groepstherapie bij angststoornissen 
   • Cognitieve therapie groep  
   • Schemagerichte therapie groep  
   • Mindfulness based cognitive therapy groep

   Hiermee behandelen wij de volgende hulpvragen

   Therapeuten

   mevrouw I. Witteman-WiersGZ-Psycholoog - TeamleiderSinds augustus 2011 werk ik bij Mentaal Beter als GZ-psycholoog en sinds enkele jaren tevens als teamleider van het volwassenen team. Mijn ervaring ligt met name op gebied van het behandelen van depressie, angst en persoonlijkheidsproblematiek. Ik werk hoofdzakelijk vanuit CGT en oplossingsgericht kader en betrek graag het systeem bij de behandelingen. Daarnaast geef ik EMDR behandelingen en schemagerichte therapie bij persoonlijkheidsproblematiek en doe ik ook graag psychologisch onderzoek als dat geïndiceerd is. Ik ben supervisor diagnostiek bij het NIP en begeleid met veel plezier collega's in het kader van behandeling en/of diagnostiek. 
   de heer R. TrinidadGZ-PsycholoogSinds januari 2013 werk ik bij Mentaal Beter Hoofddorp als GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCT. Naast individuele behandelingen werk ik ook graag met groepstherapie. De afgelopen jaren heb ik mij vooral bezig gehouden met verschillende behandelingen voor depressie (CT, GT en IPT) en voor angststoornissen. Daarnaast doe ik veel EMDR en schematherapie, alsook een combinatie van beide.  
   mevrouw A. BoltenPsycholoogSinds 2010 werk ik bij Mentaal Beter en behandel volwassenen met uiteenlopende problemen. Dit varieert van somberheidsklachten tot paniekklachten, piekeren en identiteitsproblemen. Dit doe ik d.m.v. face-to-face behandelingen en via internettherapie. Daarbij behandel ik veel cliënten met psychosomatische klachten en seksuele problemen. Ik heb veel plezier in het geven van groepstherapie en samen met cliënten ontdekken waar hun kracht ligt. Samenwerking vind ik erg belangrijk, zodoende werk ik dan ook veel samen met psychosomatisch fysiotherapeuten en haptonomen. 
   mevrouw W. HeinerKlinisch Psycholoog
   mevrouw K. de RuiterGZ-psycholoog - TeamleiderSinds september 2013 werk ik als GZ-psycholoog bij het team Kind en Jeugd. Hier spreek ik kinderen en jongeren tot en met 24 jaar met hun ouders samen, of individueel. Ik heb een brede interesse voor diagnostiek en behandeling van psychische problemen zoals ADHD, autisme, hechtingsproblemen, trauma, angst en depressie. Voor een succesvolle behandeling vind ik het belangrijk om gezamenlijk met kinderen, hun ouders en eventueel de school te zoeken naar een manier waarop het leven wat makkelijker verloopt voor iedereen. Daarbij kijk ik ook vooral naar de vaardigheden en de krachten van kind en gezin..
   mevrouw E. StrikKind- en jeugdpsychiaterSinds medio maart 2014 werk ik bij Metaal Beter, als psychiater voor kinderen en jeugdigen, jong volwassenen en volwassenen, in multidisciplinaire teams in Hoofddorp en IJmuiden. Mijn werkzaamheden bestaan uit diagnostiek en onderzoek, behandeling en medicatievoorschrift en – controle, en vooral ook verduidelijkende, inzichtgevende en oplossingsgerichte gesprekken. 
   mevrouw K. van BastelaarGZ-psycholoogSinds 1 juni 2013 werk ik bij Mentaal Beter. Specifiek heb ik interesse in het behandelen van depressie en angst middels cognitieve gedragstherapie, waarbij ik het van belang vind dat de cliënt zoveel mogelijk zelf doet. In het verleden ben ik gepromoveerd op onderzoek naar internettherapie, specifiek op het gebied van de Medische Psychologie (diabetes en depressie).  
   de heer M. RiesmeijerPsycholoogSinds oktober 2009 werk ik bij Mentaal Beter. Kortdurende therapieën (KOP model, Oplossingsgerichte therapie) Partner relatiegesprekken, Systeemtherapie en Cognitieve gedragstherapie zijn mijn favoriete therapievormen. Bij alle vormen ga ik uit van de kracht van het oplossingsvermogen van cliënten zelf en probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van cliënten zelf.

   mevrouw D. NatenstedtGZ-psycholoogSinds 2010 werk ik bij Mentaal Beter op de afdeling Kind en Jeugd. Hier behandel ik kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 0 t/m 25 jaar met verschillende stoornissen, zoals angst, depressie, ADHD, autisme, gedragsproblemen en trauma. Ik ben momenteel in opleiding tot relatie- en gezinstherapeut en tot cognitief gedragstherapeut. 
   mevrouw N. de la ParraGZ-psycholoogSinds november 2013 werk ik bij Mentaal Beter als GZ-Psycholoog. Ik behandel volwassenen voornamelijk middels cognitieve gedragstherapie. In behandeling spreekt het mij vooral aan dat we samenwerken aan het vinden van oplossingen voor klachten en problemen. Dat kan met kortdurende, klachtgerichte behandelingen (o.a. KOP model),maar ook met langere en diepergaande therapieën. Daarnaast heb ik een voorliefde voor diagnostisch onderzoek(als het gewenst is), omdat je hierbij inzicht krijgt in de onderliggende factoren die maken dat klachten zich vaker kunnen te herhalen. Hierin geef ik ook supervisie en werkbegeleiding.
   mevrouw E. van der LindenKind- en jeugdpsychiater en psychotherapeutIk werk sinds mei 2014 als psychiater en hoofdbehandelaar (2 dagen/week) Mentaal Beter, volwassenen. Daarnaast werk ik bij de Bascule, kinder- en jeugdpsychiatrie en heb een kleine eigen praktijk in Amsterdam. Ik kijk vanuit verschillende invalshoeken naar de problemen waarmee cliënten zich aanmelden. Waarbij zowel systemische, culturele, psychodynamische, gedragsmatige en medisch-psychiatrische aspecten een rol kunnen spelen in de oorzaak of het in stand houden van de problemen. Al deze aspecten zijn van belang om tot een passende behandeling te komen. Naast psychiatrische diagnostiek en medicatiecontacten doe ik individuele behandelingen, bij voorkeur EMDR of schematherapie.
   mevrouw C. van den BrinkPsycholoogMijn naam is Camille van den Brink en ik werk sinds drie jaar als psycholoog en ben in maart 2014 bij Mentaal Beter begonnen. Ik behandel volwassenen in de GBGGZ en in de SGGZ met uiteenlopende problematiek, zoals depressie en angst. Hierbij maak ik voornamelijk gebruik van cognitieve gedragstherapie, waarbij ik het belangrijk vind om de kwaliteiten van de cliënt zoveel mogelijk in te zetten in de behandeling. Tevens behandel ik cliënten voor Mentaal Beter Werkt, waarbij verzuimpreventie en een snelle resultaatgerichte aanpak van psychisch verzuim op de voorgrond staan. 
   mevrouw C. van den BergPsycholoogMijn naam is Caroline van den Berg en sinds februari 2015 maak ik deel uit van het volwassenenteam van Mentaal Beter Hoofddorp. Hier houd ik mijn voornamelijk bezig met behandelingen middels cognitieve gedragstherapie en diagnostisch onderzoek.  
   mevrouw R. de GrootGZ-psycholoogSinds januari 2016 werk ik bij Mentaal Beter Hoofddorp als GZ-Psycholoog en EMDR therapeut voor het team volwassenen. Naast individuele behandelingen verricht ik ook diagnostiek of begeleid hier collega’s bij. Mijn ervaring ligt vooral op het gebied van het behandelen van ingrijpende gebeurtenissen / trauma’s, stemmings- en angstklachten en persoonlijkheidsproblematiek. Ik vind het belangrijk samen met u te onderzoeken waar uw krachten liggen om zodoende de kwetsbaarheden te verzachten. Mijn werkwijze is te beschrijven als holistisch waarbij ik verschillende interventies (CGT, oplossingsgerichte therapie, EMDR, schematherapie) in de behandelingen integreer.  
   mevrouw C. van den BerghOrthopedagoog en kind- en jeugdpsycholoog
   mevrouw L. van TongerenGZ-psycholoog i.o.
   mevrouw T. van BruggePsycholoog, Cognitief Gedragstherapeut i.o.
   mevrouw P. van den HeuvelBasispsycholoog

   Leeftijdscategorieën

   • Adolescenten (12 tot 22 jaar)
   • Kinderen (0 tot 12 jaar)
   • Ouderen
   • Volwassenen

   Therapievormen

   • Gezinnen
   • Groepen
   • Individueel
   • Paren

   Specialismen

   • Agressie
   • Anders
   • Angsten/dwang
   • Arbeidsgerelateerd
   • Assertiviteit
   • Depressie
   • Echtscheiding
   • Emotionele problemen
   • Gedragsproblemen
   • Gezinsproblemen
   • Hyperactiviteit
   • Isolement
   • Lichamelijke klachten
   • Machteloosheid
   • Opvoedingsproblemen
   • Passiviteit/lusteloosheid
   • Persoonlijkheidsstoornissen
   • Relatieproblemen
   • Rouw en verlies
   • Schuldgevoelens
   • Seksualiteit/sekse specifieke problemen
   • Spanning
   • Trauma
   Mentaal Beter Hoofddorp - Psycholoog Hoofddorp - GZ praktijk
   J.C. Beetslaan 163
   2131 AL HOOFDDORP
   088-010 44 80

   Wachttijd tot aanmelding

   Kind & Jeugd: 6 weken
   Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
   Tel: 088-010 44 80
   088-010 44 80

   Wachttijd tot aanmelding

   Kind & Jeugd: 6 weken
   Volwassenen: >4 weken - wij adviseren u contact op te nemen met het planbureau om de voor u beste mogelijkheden door te nemen.
   Tel: 088-010 44 80
   Bel mij voor een afspraak
   Meld u aan bij deze praktijk
   Klik hier voor meer informatie
   over de wachttijden
   Locatie en route
   Vertrek adres
   Versturen