Mentaal Beter steunt het Depressiegala 2017

De Mental Health Foundation organiseert op de somberste dag van het jaar ‘Blue Monday’ de tweede editie van het Depressiegala. Op maandag 16 januari 2017 treden cabaretiers, schrijvers en ervaringsdeskundige op in Theater Amsterdam om aandacht te vragen voor depressie. Het doel van deze avond? Vertellen over depressie moet net zo normaal worden als praten over lichamelijke klachten.

Het Depressiegala is absoluut geen feest voor zielige mensen. Psychiater Bram Bakker, voorzitter van de Mental Health Foundation zeg hierover: ‘Het is een feestelijke bijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over depressie. Om niet alleen de kwetsbaarheid maar juist de kracht van mensen met een depressie te laten zien.’ Ieder mens met psychische kwetsbaarheden heeft ook talenten. Dat laten we zien en kun je beleven op het Depressiegala.

Over het Depressiegala

Eén op de vijftien Nederlandse jongeren krijgt een depressie. Daarom organiseert de Mental Health Foundation dit benefiet evenement. Samen met jou en heel Nederland geld inzamelen voor betere opvang en begeleiding van jongeren met een depressie.

Hoewel depressie een serieus onderwerp is, wordt het een vrolijke avond met verschillende optredens van onder andere Mike Boddé, Anita Witzier en Marjolein van Kooten. Het gala zal geopend worden door minister Schippers van Volksgezondheid.

Thema van deze avond

Depressie onder jongeren is het thema van het Depressiegala 2017. Het gala moet het taboe dat heerst op depressie helpen wegnemen en jongeren (13 – 18 jaar) en jonge vrouwen (18 – 35 jaar) stimuleren om met elkaar te praten over emoties zoals verdriet, angst en eenzaamheid. Dit kan helpen om een depressie in een vroeg stadium te herkennen en te behandelen of zelfs te voorkomen.

De steun van Mentaal Beter

Wij steunen het Depressiegala en daarmee de Mental Health Foundation. Daarom is Mentaal Beter partner geworden van het Depressiegala 2017. Met de opbrengst van het gala wil de Mental Health Foundation de publieke voorlichting omtrent jongeren en psychische klachten verder uitbreiden. De jeugd heeft de toekomst, maar lijdt meer dan welke leeftijdscategorie aan psychische stoornissen. Met de opbrengst van het Depressiegala ondersteunen wij onder andere het project “jijbentdeenigeniet”. Een project dat depressieve gevoelens onder jongeren zichtbaar en bespreekbaar wil maken.

Kaarten

Er zijn nog kaarten beschikbaar om aanwezig te kunnen zijn op het Depressiegala. Het is voor iedereen die meer wil weten over depressie. Tickets kosten 50,- euro. Bij een donatie vanaf 100,- euro krijg je een gratis kaartje voor het Depressiegala en steun je de activiteiten van de Mental Health Foundation. Alle hulp wordt gewaardeerd!

Lukt het niet om hierbij aanwezig te zijn? Geen zorgen, het Depressiegala wordt op maandag 23 januari uitgezonden door de KRO-NCRV op NPO 1: 22:00.

Voor meer informatie over deze avond bezoek dan de website www.depressiegala.nl.

Publicatiedatum: 5 januari 2017