De online game “KickAss” gaat van start bij Mentaal Beter, een nieuw trainingsprogramma voor jongeren met autisme

Coöperatie eLab Autisme

Mentaal Beter is één van de deelnemers Coöperatie eLab Autisme, deze coöperatie is een samenwerking van diverse GGZ-instellingen in het land. GGzE en Leo Kannehuis Nederland hebben met innovatiegeld van zorgverzekeraar CZ en gamebouwer Ranj een serious game gebouwd.

Door kennisuitwisseling en gezamenlijke ontwikkeling streven de leden van de coöperatie Autisme naar het versterken van eigen regie van cliënten en het faciliteren van zelfmanagement met nieuwe en kwalitatief goede programma’s. Uitgangspunt is dat we alleen nieuwe programma’s ontwikkelen als de eindgebruikers, de cliënten zelf, hier een belangrijke rol in spelen en de GGZ aanbieders het programma ook daadwerkelijk gaan inzetten op grotere schaal.

De game KickAss is gebouwd in een unieke combinatie: gamebouwer Ranj met ervaring in online gaming werkte samen met cliënten die zelf autisme hebben en ervaren professionals. Dankzij deze unieke combinatie van kennis en ervaring is er een heel mooi programma gebouwd, waarbij de naam van het programma bedacht is door de cliënten. Feitelijk biedt de online game een trainingsprogramma met tal van uitdagende situaties waarin geoefend kan worden, je zelf doelen kunt stellen en het programma voor jezelf op maat kunt maken. Ook kun je een vriend, familielid of je behandelaar mee laten spelen in de game om je zodoende mee te helpen vooruit te komen.

De game “KickAss” per medio augustus in demo versie op www.mentaalbeter.nl

De serious game KickAss zal per augustus in demo versie beschikbaar worden gesteld via de website van Mentaal Beter. De volledige game zal naar verwachting begin 2016 gebruikt gaan worden in de autisme behandelingen op de Mentaal Beter vestigingen door het hele land heen. Dankzij een recent ontwikkelde koppeltaal wisselt deze game informatie uit met het E-Mental Heath Platform waar onze behandelaren mee werken. Door deze koppeling kan de behandelaar de activiteiten en resultaten uit de game monitoren en gebruiken in de behandeling. Op deze manier is de game een integraal onderdeel van de behandeling en spreken we van blended therapie.

Ben je ook benieuwd naar de online autisme game “KickAss”?
Klik hier om je aan te melden voor de demo versie en wij houden u per mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Publicatiedatum: 17 augustus 2015