Delen & Spelen; proces en productiehuis presenteert De Psyche-logen

Op zaterdagmiddag 24 mei zal in Klasse theater de toneelvoorstelling 'De Psyche-logen' worden opgevoerd. De makers van deze productie willen met de voorstelling meer openheid creëren over psychische ziekten.

In Nederland krijgt één op de vier mensen te maken met psychische klachten. Openheid over psychische ziekten is vaak nog ver te zoeken, er heerst veel onwetendheid en onbegrip, aldus de makers.

De voorstelling volgt vijf vrouwen die elk op hun eigen manier worstelen met hun psychische kwetsbaarheid. Monologen worden afgewisseld met luchtig spel. Het doel is om psychische aandoeningen meer te normaliseren en de dialoog erover op gang te brengen.

Een goede psychische gezondheid is niet vanzelfsprekend. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven, zelf of in de directe omgeving, te maken met psychische kwetsbaarheid. De gevolgen kunnen klein zijn, maar ook ingrijpend en langdurig. Voor sommige mensen zal dit stuk daarom een ‘feest der herkenning’ zijn, terwijl het anderen mogelijk nieuwe inzichten biedt in de psyche van de mens.

Met dit ‘eerlijke’ project willen de makers psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken en zo een bijdrage leveren aan de destigmatisering van mensen die daar ervaring mee hebben (gehad). Theatermaker Nicole Wessel (geboren in Nijmegen) maakte met De Psyche-logen een stuk dat raakt en vermaakt. De voorstelling bleek een ongekend succes, met keer op keer positieve reacties van bezoekers. Ook werden ze ‘dringend’ geadviseerd op tournee te gaan. En nu is het dan eindelijk zover. Na vier uitverkochte voorstellingen in Breda gaan ze nu ook het land in.

De voorstelling is te zien op:

Vrijdag 23 mei 21.00 Ontmoetingscentrum de Vlieren, Breda

Zaterdag 24 mei 15.00 Klasse theater, Tilburg

Vrijdag 27 juni 20.30 De Lindenberg, Nijmegen

Zaterdag 28 juni 20.15 Verkadefabriek, Den Bosch

Zondag 29 juni 20.00 uur, Polanentheater, Amsterdam


Voor meer informatie en speeldata:

https://www.facebook.com/depsychelogen

Omroep Brabant:

http://youtu.be/p526iw3eFgM 

Publicatiedatum: 5 mei 2014