Is er online therapie voor autisme?

Mentaal Beter werkt samen met een aantal andere ggz instellingen aan een serious game voor mensen met autisme. De game heet "KickAss", in augustus 2015 komt de demo versie beschikbaar.

Serious Gaming en autisme

In de game speel je missies waardoor je leert omgaan met lastige sociale situaties. Aan een missie koppel je persoonlijke doelen op gebied van controle, flexibiliteit, planning en initiatief. Na het bekijken van een filmpje over een lastige situatie geef je aan wat jij zou doen, wat je gevoelens en gedachten erbij zijn. Je scores en voortgang worden bijgehouden in je persoonlijke kompas. Je speelt niet alleen; je behandelaar is ook in de game aanwezig en vrienden en familie kunnen met je meespelen.

Kijk hier voor meer informatie over de inhoud van de KickAss game. Hier kun je ook je vragen stellen en ons laten weten wat je ervan vindt!

Als je je registreert voor de demoversie wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkeling van de game. We laten je weten wanneer de game in de reguliere behandeling van autisme wordt opgenomen.

Bel mij voor een afspraak
Ik heb een vraag